XF305

Az XF305, a Canon első fájl alapú professzionális videokamerája amely ötvözi az 50 Mb/s sebességű, 4:2:2 aránnyal rendelkező MPEG-2 codek lehetőségeit a Canon L sorozatú objektívvel, valamint a 3 Full HD CMOS érzékelővel a kiváló minőségű, CF kártyán tárolt HD videofelvétel érdekében.

Előnyök

  • MPEG-2 MXF rögzítés CF kártyákra max. 50 Mb/s sebességgel (4:2:2)
  • Átfogó NLE támogatás
  • 18-szoros nagy-látószögű, L-sorozatú Canon objektív
  • 3 db 1/3-os típusú Full HD Canon CMOS-érzékelő
  • HD-SDI, időkód, Genlock
  • 10,1 cm-es LCD (1,23 M képpont); 1,3 cm (1,55 M képpont) EVF
  • Változó képfrekvencia-értékek

Termékjellemzők

Ismerd meg jobban a következőt: Canon XF305

Kiváló HD minőségű felvételek rögzítése CF kártyákra


Az XF305 CompactFlash (CF) memóriakártyára rögzít MPEG-2 MXF (Media eXchange formátumú) fájlokat akár 1920 x 1080 Full HD felbontásban 50 Mb/s sebességgel (4:2:2 arányban). A CF-hordozó olcsó és szinte bárhol beszerezhető: a kettős kártyanyílás folyamatos videofelvételt tesz lehetővé.

Rugalmas szerkesztési lehetőségek


Az XF305 videokamerával készült felvétek gond nélkül beilleszthetők a már létező munkafolyamatokba, mivel ezek az ipari szabványnak megfelelő MXF-fájlok kompatibilisek az összes jelentős szerkesztőszoftverrel.

18-szoros, nagy-látószögű objektív


A Canon Broadcast objektívek gyártása terén szerzett tapasztalatait kamatoztatva és a szakemberek visszajelzéseinek megfelelően a könnyű 18-szoros, L sorozatú HD videoobjektív kiváló képminőséget biztosít. Az egyedi, különösen kis fényszórású (UD) lencsetagok megakadályozzák a kromatikus aberráció kialakulását. A különálló gyűrűk segítségével az élesség, a zoomolás és a rekesz (F1,6) beállítása külön szabályozható, a teljes körű kézi vezérlésnek köszönhetően az élességet és a zoomolást állító gyűrűk végállással rendelkeznek.

3 db teljes HD CMOS érzékelő


A Full HD minőséget 1920 x 1080 felbontás mellett három, 1/3 típusú 2,07 megapixeles Full HD CMOS érzékelő biztosítja, amelyeket a Canon házon belül tervez és gyárt. A nagysebességű beolvasás minimálisra csökkenti a legördülő zár torzító hatását.

10,1 cm-es LCD és 1,3 cm-es EVF


A 10,1 cm-es LCD-képernyő a gép bármelyik oldalán elhelyezhető. A kiváló, 1,2 millió képpontos felbontást biztosító fókuszsegéd segítségével éles képek készíthetők. A beépített hullámforma monitor (WFM) segítségével ellenőrizhető az expozíció és a felvételkészítés egyéb paraméterei. Igény szerint 1,3 cm-es elektronikus kereső (EVF) is kapható.

Változó képfrekvencia


Számos képfrekvencia-érték beállítható a 12 és 50 kép/mp közti tartományban. Ez a kameramanok számára a rögzítési sebesség beállításának szabadságát nyújtja, s ezáltal az eddigieknél nagyobb teret biztosít kreativitásuknak.

Professzionális jackpack és különálló audió


Az ipari szabványnak megfelelő HD-SDI kimenet tömörítetlen Full HD felbontást nyújt beágyazott audiosávval és időkóddal. A Genlock bemenetnek és az Időkód be-/kimenetnek köszönhetően az XF305 több kamerával készített felvételekhez is használható. A hangfelvétel a kettős XLR bemeneten, illetve a kamera elülső részére szerelt sztereó mikrofonon keresztül történik.

Egyedi képkészítés


A huszonhat egyedi kép lehetőség beállításával maradéktalan eredményt érhet el. A beállításokat az SD kártya segítségével mentheti a készüléken, sőt másik kamerára is átviheti.

CPS támogatás *


A Canon exkluzív CPS videoszolgáltatás-támogatása kiemelt szervizszolgáltatást biztosít, garantáltan gyors munkavégzéssel.

* További információk a CPS program működéséről az egyes országokban lásd: http://www.canon-europe.com/cps

A termék műszaki adatai

Tudj meg még többet a Canon XF305 funkcióiról és képességeiről.

CPN.jpeg

Canon Professional Network

Ötletek, oktatóanyagok, termékinformációk, hírek és újdonságok kifogyhatatlan tárháza várja a Canon professzionális fotósait és videósait, továbbá a haladó szintű lelkes amatőröket a világ minden tájáról.