Újrahasznosítás

A Canon festékkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programja

Tudtad, hogy a Canon 1990 óta rendelkezik festékkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programmal?
Canon Toner Cartridge Recycling Programme

Névjegy

A Canon felelősnek érzi magát a vásárlók által hozzánk visszajuttatott festékkazetták 100%-ának újrahasznosításáért. A környezettudatosság a kivitelezés minden aspektusában megfigyelhető, a nyersanyagok kiválasztásától és megmunkálásától kezdve a használt festékkazetták újrafeldolgozásáig.

Hasznosítsd újra festékkazettáid

Előnyök

 • A Canon festékkazetták ingyenes újrahasznosítása

  Megtakaríthatod a hagyományos ártalmatlanítás költségeit.

 • A jogszabályoknak való teljes körű megfelelés

  A Canon által használ valamennyi anyag rendelkezik a megfelelő engedélyekkel, így nyugodt lehetsz afelől, hogy megfelelőképpen kezeljük az általad termelt hulladékot.

 • Nem kerül festékkazetta a hulladéklerakóba

  A Canon felelősnek érzi magát a vásárlók által hozzánk visszajuttatott festékkazetták 100%-ának újrahasznosításáért.

 • Az alkatrészek és anyagok újrafelhasználása

  A Canon festékkazetták megvásárlásával és visszaküldésével hozzájárulsz a zártláncú rendszer létrehozásához és az általunk felhasznált nyersanyagmennyiség csökkentéséhez.

TUDJ MEG TÖBBET

Hogyan történik a tonerkazetták újrahasznosítása?

Amikor a tonerkazetták megérkeznek a Canon újrafelhasználó üzemébe, átfogó újrahasznosítási eljárásnak vetjük őket alá, amelynek során azonosítjuk az újrafelhasználható részeket, és újrahasznosítjuk azokat a részeket, amelyek a gyártás folyamatában nem használhatók fel újra.

Elfogadható festékkazetták

Csak a multifunkciós kazetták vesznek részt újrahasznosítási programunkban. A tonerek és a tintasugaras patronok nem vesznek részt ebben a programban. A jóváhagyott festékkazetták listája az alábbiakban tekinthető meg:

Elfogadható festékkazetták

029 dob
713
E16

Elfogadható festékkazetták

039 sorozat
714
E30

Elfogadható festékkazetták

040 sorozat
715 sorozat
EP-22

Elfogadható festékkazetták

041 sorozat
716 sorozat
EP-25

Elfogadható festékkazetták

045 sorozat
717 sorozat
EP-27

Elfogadható festékkazetták

046 sorozat
718 sorozat
EP-52

Elfogadható festékkazetták

047 toner
719 sorozat
EP-65

Elfogadható festékkazetták

049 dob
720
EP-83 sorozat

Elfogadható festékkazetták

051 sorozat
723 sorozat
EP-87 sorozat

Elfogadható festékkazetták

052 sorozat
724 sorozat
FX10

Elfogadható festékkazetták

053 sorozat
725
FX3

Elfogadható festékkazetták

054 sorozat
726
FX4

Elfogadható festékkazetták

055 sorozat
728
FX7

Elfogadható festékkazetták

059 sorozat
729 sorozat

Elfogadható festékkazetták

064 sorozat
731 sorozat

Elfogadható festékkazetták

701 sorozat
732 sorozat

Elfogadható festékkazetták

702 sorozat
737

Elfogadható festékkazetták

703
A30

Elfogadható festékkazetták

705
C-EXV 26 sorozat

Elfogadható festékkazetták

706
C-EXV 40 fekete

Elfogadható festékkazetták

707 sorozat
C-EXV 5 dob

Elfogadható festékkazetták

708 sorozat
CRG 073

Elfogadható festékkazetták

710 sorozat
CRG 071

Elfogadható festékkazetták

711 sorozat
CRG 071 H

Elfogadható festékkazetták

712
CRG 070

Névjegy

Festékkazetták

A következő kódokkal kezdődő festékkazetták nem hasznosíthatók újra ebben a programban. További információért fordulj a helyi országos értékesítési irodához. Ha eredeti Canon tintasugaras patronokat szeretnél újrahasznosítani, látogass el a tintasugaras patronokra vonatkozó újrahasznosítási program oldalára.

C-EXV, NPG, CLC, GP

GYIK

A Canon festékkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programja keretében számos európai országban lehetőség van díjmentes postai címke kinyomtatására, amely az üres, eredeti Canon festékkazetták újrahasznosítása érdekében történő visszaküldésére használható.

Bizonyos országokban rendszeres vagy nagy mennyiségű visszaküldés esetén ingyenes elszállítás vagy az ömlesztett festékkazettás gyűjtődobozok átvétele is lehetséges.

A weboldal nem jelenik meg megfelelően a képernyőmön.

A festékkazettákra vonatkozó újrahasznosítási program weboldala a következő verziójú böngészőkkel érhető el: Internet Explore 6 vagy újabb, Firefox 3.5 vagy újabb, Google Chrome és Safari 5 vagy újabb. Az oldal használatához engedélyezni kell a JavaScript támogatást. Előfordulhat, hogy más böngészőkkel is működik, de ezek működése nem garantált.

A festékkazettám miért nem szerepel az elfogadható festékkazetták listáján?

Előfordulhat, hogy nem eredeti Canon festékkazettával rendelkezel. Amennyiben biztos vagy benne, hogy eredeti Canon festékkazettával rendelkezel, de az nem szerepel a listán, kérjük, hogy a visszajelző űrlap segítségével vedd fel velünk a kapcsolatot, melyen a festékkazetta modellszámát is tüntesd fel. A Canon rövid időn belül válaszolni fog neked, hogy a festékkazettád részt vehet-e az újrahasznosító programban.

A Canon más fogyóeszközökhöz is rendelkezik újrahasznosítási szolgáltatással (pl. tonertartályok vagy tintasugaras patronok)?

A Canon nem biztosít újrahasznosítási szolgáltatást a nagy formátumú nyomtatókhoz való tonerekhez és előhívóegységekhez, tonertartályokhoz és egyéb fogyóeszközökhöz, illetve a GP, iR, iRC, NP és CLC fénymásolókhoz, mivel ezek szállítása környezetszennyező hatású. Ezért kérjük, hogy ezen termékeket normál irodai hulladékként ártalmatlanítsd vagy hasznosítsa újra.

Van egyszerűbb módja, hogy egyszerre több festékkazettát küldjek vissza?

Az ömlesztett festékkazetta-visszaküldés számos európai országban elérhető. Kérjük, tekintsd meg a helyi Canon weboldalt, és ellenőrizd, hogy a szolgáltatás a te országodban is elérhető-e. Amennyiben az országodban nem elérhető az ömlesztett begyűjtés, kérjük, bizonyos időközönként ellenőrizd azt, mivel rendszeresen fejlesztünk ki új szolgáltatásokat.

Nem találom az országomat a listában, de szeretném visszaküldeni a festékkazettámat. Hogyan tud a Canon segíteni ebben?

Sajnálatos módon a te országodban jelenleg nem rendelkezünk festékkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programmal. Kérjük, vedd fel a kapcsolatot a helyi Canon forgalmazóval, hogy rendelkeznek-e helyi programokkal.

Hogyan törölhetem az adataimat a Canon rendszeréből?

Amennyiben töröltetni szeretnéd személyes adataidat a rendszerünkből, kérjük, vedd fel a kapcsolatot velünk a visszajelző űrlap segítségével.

Nem tudom megtekinteni a címkét, amit kaptam.

Amennyiben nem tudod megtekinteni a címkét, kérjük, telepítsd az Adobe Reader legújabb verzióját. Amennyiben továbbra sem működik, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a visszajelző űrlap segítségével.

Nem tudom megfelelően kinyomtatni a címkét.

Amennyiben a kinyomtatott címke nem hasonlít a képernyőn látható címkéhez, előfordulhat, hogy elavult nyomtató-illesztőprogramokkal rendelkezel. Kérjük, telepítsd a legfrissebb nyomtató-illesztőprogramot, majd próbáld meg újra. Szerezd be a Canon nyomtatódhoz való legfrissebb illesztőprogramot.

Egy hibaüzenetet kapok, amely szerint a címke már felhasználásra került.

Az egyes postai címkék egy egyedi, egyszer felhasználható vonalkódot tartalmaznak. Ezen vonalkód rendszerünkben történő regisztrációját követően a hivatkozás többé nem aktív. Kérjük, egyszerűen csak látogasd meg az újrahasznosítási program weboldalát és igényelj további címkéket.

Egynél több alkalommal is felhasználhatom a postai címkémet?

Az egyes postai címkék csak egy alkalommal használhatók, mivel minden címke egyedi, a postázáshoz szükséges vonalkódot tartalmaz.

festékkazetták ÚJRAHASZNOSÍTÁSA

Részvételi feltételek

A Canon festékkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programban való részvételedre és a Canon által biztosított megfelelő szolgáltatásokra a Canon Általános Szerződési feltételei vonatkoznak. A jelen általános szerződési feltételek referenciaként az általános felelősségkizárást is tartalmazza, mely a szerződési feltételek szerves részét képezi. Az általános felelősségkizárás kinyomtatható, illetve a fenti, továbbá a Canon weboldalának alján lévő hivatkozásra kattintva is elérhető.

A fentiekben említett Általános szerződési feltételeknek megfelelően a Canon sem marketing célokra, sem az egyéb termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos értesítetésekre nem használja fel a Canon festékkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programja keretében megadott személyes adatokat.

Ne feledd, hogy a Canon festékkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programjának keretén belül csak eredeti Canon gyártmányú, üres festékkazettákat küldhetsz vissza. Az itt ismertetett általános szerződési feltételek megszegése esetén a Canon többi jogának sérelme nélkül a Canonnak jogában áll elutasítani minden további, a Canon festékkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programjában való részvételt, továbbá a Canon bármikor megszüntetheti a releváns szolgáltatások biztosítását. A Canon fenntartja a jogot, hogy a jelen általános szerződési feltételek megszegése esetén kompenzációt igényeljen.

festékkazetták ÚJRAHASZNOSÍTÁSA

Fontos információ

A Canon csak az LBP, FAX, PFC és MFP készülékekhez való eredeti Canon festékkazetták visszaküldéséhez engedélyezi a webhely használatát. Más készülékekhez való festékkazetták nem küldhetők vissza a program keretében. Ezeknél a termékeknél gondoskodj a megfelelő megsemmisítésről. A festékkazetta-visszaküldési program csak bizonyos európai országokban működik.

Ha Canon szervizszerződéssel rendelkezel, kérjük, lépj kapcsolatba a Canon képviselőjével, aki tájékoztatni tud téged arról, hogyan kezeld a hulladékgyűjtést.

A következő is érdekelhet…