A teljes tulajdonlási költségek kalkulátor módszere

Tudd meg, hogyan számítjuk ki Canon-nyomtatód teljes költségét.

TCO kalkulátor

A teljes tulajdonlási költség (TCO) a hardver kezdeti beszerzési költségén és a tinta vagy festék meghatározott időszakon keresztüli költségein alapul (a feltételeket lásd alább). Kérjük, vegye figyelembe, hogy a további változó költségek befolyásolhatják a teljes tulajdonlási költséget, beleértve, de nem kizárólagosan az egyéb fogyócsöveket, a tinta- és festékkötegeket, a nagy kapacitású tinta- és festékcsomagokat, a szervizelést, az energiafogyasztást és a cserealkatrészeket.

A teljes tulajdonlási költség (TCO) a következő számításon alapul: [Átlagos színes CPP x színes nyomtatási térfogat - mínusz a csomagban lévő tinta/ festékoldalak] plusz [Átlagos mono CPP x mono nyomtatási térfogat - mínusz csomagban lévő tinta/ festéklapok] plusz [hardverköltség] plusz [csak MAXIFY GX modellek karbantartási költsége].

A teljes tulajdonlási költség (TCO) megtakarítás összehasonlító modelljei közé tartozik a top 10 legkelendőbb színes lézernyomtató és a top 10 legkelendőbb tintasugaras nyomtató az IDC EMEA Hardcopy Tracker (Data Q1 2020 – Q3 2020) szerint. A nyomtatók átlagos eladási árát (ASP) EUR-ban (€) az IDC EMEA Hardcopy Tracker (2020. I. negyedév – 2020 harmadik negyedévi adatok) és a fogyócsövek ára alapján kapták meg 2021. február 2-án.

Canon MAXIFY GX7000 sorozat és a Canon MAXIFY GX6000 sorozatú hardverek és fogyóeszközök is szerepelnek, és kizárólag ennek a TCO kalkulátornak az ajánlott kiskereskedelmi ár ("RRP") használatával, amely magában foglalja a VAT.

VAT is szerepel, de vegye figyelembe, hogy a szállítási díjak nem szerepelnek az árképzési számításokban. Az árak a piaci feltételek miatt változhatnak.

A nyomtatási költségek a Canon nyomtatókon és a versenytársak nyomtatóiban használt alapértelmezett beállítások használatán alapulnak. Ez összhangban van az iso/IEC hozamvizsgálatban alkalmazott vizsgálati feltételekkel az adott

Az oldalankénti költséget a gyártó weboldalain felosztott fogyó eladási árból számították ki, osztva a gyártók nyilvánosan hozzáférhető információkban hivatalosan közzétett hozamával. Az oldalankénti költség az ISO/IEC24712 tintasugaras nyomtatókra és az ISO/IEC 19798 színes lézernyomtatókra vonatkozó vizsgálati minták nyomtatási szimulációján

alapul.

Minden gyártó specifikációi és teljesítményadatai nyilvánosan hozzáférhető információkból származnak, beleértve, de nem kizárólagosan a gyártók saját brosúráit és weboldalait. A Canon és a konkurens festék- és tintahozamok a gyártók által közzétett specifikációkból származnak.

A tisztességes összehasonlítás és a pontos adatszolgáltatás céljából a fogyóképes adatok a közzététel időpontjában rendelkezésre álló legmagasabb szabványos festék- vagy tintahozam-kellékből származnak, amelyet az ISO szabványoknak megfelelően határoztak meg. Az összehasonlítás nem tartalmazza a kombinált csomagokat, xl-t és multipackeket. Ez az adat nyilvánosan hozzáférhető.