A teljes tulajdonlási költségek kalkulátor módszere

Tudd meg, hogyan számítjuk ki Canon-nyomtatód teljes költségét.

TCO kalkulátor

A teljes tulajdonlási költség (TCO) a hardver bekerülési árán, valamint a tinta vagy a toner adott időszakra számított költségén alapul (lásd a feltételeket lentebb). Ne feledd, hogy a teljes tulajdonlási költséget egyéb változó költségek is befolyásolhatják, például egyéb fogyóeszközök, tinta- és tonercsomagok, nagy kapacitású tinta- és tonercsomagok, szervizelés, energiafogyasztás vagy cserealkatrészek.

A teljes tulajdonlási költség (TCO) a következő képpen került kiszámításra: [Átlag színes CPP x színes nyomtatási mennyiség – tinta- és tonercsomagok oldalmennyisége] + [Átlag fekete-fehér CPP x fekete-fehér nyomtatási mennyiség – tinta- és tonercsomagok oldalmennyisége] + [hardver ára] + [MAXIFY GX modellekhez való karbantartó kazetta ára].

A teljes tulajdonlási költségek (TCO) összehasonlításakor az IDC EMEA Hardcopy Tracker (2020 Q1–Q3-ra vonatkozó adatok) alapján a 10 legnépszerűbb színes lézernyomtató és a 10 legnépszerűbb tintasugaras nyomtató lett alapul véve. A nyomtató átlagos eladási ára (ASP) a helyi pénznemedben, az IDC EMEA Hardcopy Tracker (2020 Q1–Q3-ra vonatkozó adatok) alapján került meghatározásra, a fogyóeszközök ára a 2021. február 2-án a gyártók hivatalos honlapján található árak alapján.

A Canon MAXIFY GX7000, GX6000, GX5000, GX4000 és GX3000 sorozatú hardverek és fogyóeszközeik is bekerültek a TCO-kalkulátorba, kizárólag az összehasonlítás céljából, az ÁFÁ-val növelt ajánlott kiskereskedelmi árral („RRP”) együtt.

Az ÁFÁ az ár részét képezte, de a szállítási költségek nem. Az árak a piaci feltételektől függően változhatnak.

A nyomtatási költségek a Canon nyomtatók és a versenytársak nyomtatóinak alapértelmezett beállításaival kerültek kiszámításra. Ez megegyezik az egyes kategóriák ISO/IEC kapacitástesztje során alkalmazott tesztelési feltételekkel.

Az egy oldalra vetített nyomtatási költséget a fogyóeszköz, a gyártók hivatalos honlapján közölt árának és a gyártó által hivatalosan megadott kapacitásának hányadosa adta meg. Az egy oldalra vetített nyomtatási költség tintasugaras nyomtatók esetében az ISO/IEC24712, lézernyomtatók esetében az ISO/IEC 19798 alapján meghatározott tesztminták nyomtatásszimulációja alapján került meghatározásra.

Az összes műszaki és teljesítményadat a nyilvánosan elérhető adatokból, többek között a gyártók prospektusaiból és honlapjairól kerültek összegyűjtésre. A Canon és a versenytársak tonereinek és tintapatronjainak kapacitása a gyártók által megadott adatokból származnak.

A korrekt összehasonlíthatóság és a pontos adatösszesítés érdekében a fogyóeszközök kapacitásadatai esetében a megjelenés napján elérhető, az ISO-szabványok szerinti legmagasabb toner- és tintapatron-kapacitások lettek alapul véve. Az összehasonlításból kimaradtak a kombócsomagok, az XL csomagok és a multicsomagok. Az adatok nyilvánosan hozzáférhetők.

Segítségre van szüksége készülékével kapcsolatban?