Nyomtatási kapacitás

Akár kicseréli a tintapatront, akár új nyomtatót vásárol, az egyetlen patronnal kinyomtatható oldalak száma (nyomtatási kapacitás, angolul „ink yield”) fontos szempont.

A nyomtatási kapacitás tesztelése

A Canon és más nyomtatógyártók nyomtatói tintafogyasztásának összehasonlításában segít a nemzetközi, szabványosított tesztmódszerek használata. Ezek az ISO szabványok biztosítják, hogy a különböző nyomtatókat ugyanúgy teszteljék. A teszt során három különálló nyomtatóval folyamatosan addig végeznek nyomtatást, amíg minden nyomtatón ki nem fogy három csomag tinta. A megadott oldalkapacitás a teszt átlagos eredményein alapszik.

A4-es dokumentum nyomtatása

Az A4-es dokumentumok nyomtatásához felhasznált tinta mennyiségét a nemzetközi ISO/IEC 24711 szabvány alapján állapítottuk meg. Ez az adat szabványos ötoldalas dokumentum folyamatos, színes, normál irodai papírra történő nyomtatására vonatkozik. és kifejezetten az üzleti fogyasztói nyomtatáshoz kapcsolódik.

10×15 cm-es fénykép nyomtatása

A 10×15 cm-es, szegély nélküli fényképek nyomtatásához felhasznált tinta mennyiségét az ISO/IEC 29102 szabvány alapján állapítottuk meg. Ez az adat hat ISO szabványnak megfelelő fénykép-kompozíció (mindegyik teszttáblázattal) folyamatos nyomtatásához szükséges nyomtatási kapacitásra vonatkozik.

A3+ méretű fénykép nyomtatása

Az A3+ méretű fényképek nyomtatásához szükséges nyomtatási kapacitást a Canon által kiválasztott, 279,4×355,6 mm méretű fénykép folyamatos, A3+ fotópapírra nyomtatása alapján állapítottuk meg. A kép nyomtatása az Adobe Photoshop szoftver használatával, Microsoft Windows nyomtatóillesztő program alapértelmezett beállításaival történt.

XL-méretű tintapatronok

XL-méret normál kapacitáshoz viszonyítva

Minden XL- és XXL-méretű tintapatron csomagolásán embléma mutatja, hogy mennyivel több nyomat készíthető vele, mint a normál Canon tintapatronnal. Segít kiszámítani a nagy kapacitású tinták használatával elérhető megtakarításokat.

Kompozit kapacitás

Átlagolt CMY tintafogyasztás

A kompozit nyomtatási kapacitás a cián, magenta és sárga tintapatronok átlagolt értéke. Segítségével könnyebb öszehasonlítani a háromszínű tintát használó és a különálló C (cián), M (magenta) és Y (sárga) tintapatronokkal működő nyomtatókat.

Hol találom meg a nyomtatási kapacitásra vonatkozó információkat?

Ugyanannak a tintapatronnak más lehet a nyomtatási kapacitása attól függően, milyen nyomtatóban használják. Minden Canon nyomtató nyomtatási kapacitása a weboldal Műszaki adatok lapján olvasható.

Kiegészítő tintafelhasználás

A normál használat során az összes tintasugaras nyomtató felhasznál egy kis mennyiségű tintát a nyomtatófejek tisztításához a nyomtatások között. A kiegészítő tintafelhasználás becsült értéke minden Canon nyomtató esetén a weblapon látható, a nyomtatási kapacitás mellett.

Az itt említett oldalkapacitási számadatokat folyamatos nyomtatás közben mérték. A kapacitás a dokumentum tartalmától, a papír típusától, a nyomtatási mód beállításától, a szoftvertől, a nyomtatási környezettől (pl. környezeti hőmérséklet és páratartalom), valamint a nyomtatás gyakoriságától függően változhat.

A műszaki jellemzők előzetes értesítés nélkül változhatnak. A régebbi típusú nyomtatók esetében előfordulhat, hogy más szabványok alapján tesztelték őket, ezért kérjük, a részletes adatokat tekintse meg az egyes termékek műszaki jellemzőinél.