Zökkenőmentes kreativitás: A Canon az új Speedlite vaku mellett bemutatja a maga nemében egyedülálló, hibrid RF prime objektívet

Budapest, Magyarország, 2024. június 05. - A Canon Europe bemutatta az RF 35mm F1.4L VCM-et, az első olyan hibrid objektívet, amelyet állóképek és videók készítésére terveztek, valamint az új Speedlite EL-10-et, amellyel a portrékat szabályozható megvilágítással lehet kiemelni.

Az RF 35mm F1.4L VCM bemutatása

Ez a hibrid objektív az alkotók számára a művészet és a változatos tartalmak új szintjeinek eléréséhez szükséges rugalmasságot biztosítja. A bővülő termékcsalád részeként ez az egy objektív úgy működik, mintha kettő lenne, és az egyetlen olyan RF prime objektív, amely dedikált íriszvezérlő gyűrűvel rendelkezik a videózáshoz1. Emellett 11 lamellás rekesznyílással – amely lehetővé teszi a sima, fókuszon kívüli területek elkülönítését a háttértől vagy az előterétől –, valamint minimális fókuszlégzéssel is büszkélkedhet, hogy a videósok elkerülhessék a vizuális zavarokat, amikor a fókuszt egyik témáról a másikra húzzák. Akár egy esemény, például egy esküvő megörökítéséről, akár egy utcai dokumentumfilm forgatásáról van szó, ez a hibrid objektív zökkenőmentes élményt nyújt mind állóképek, mind pedig mozgóképek rögzítése esetén.

Bármilyen is legyen a beállítás vagy a környezet, nincs olyan kreatív cél, amely elérhetetlen lenne. Azokban a pillanatokban, amikor nagy látószögre van szükség - legyen szó egy csoport megörökítéséről egy rendezvényen vagy riport jellegű felvételekről az utcán -, a 35 mm-es gyújtótávolság a perspektívában a legoptimálisabb pontot kínálja. Az f/1,4-es rekeszértékkel szabályozható a mélységélesség, ami ragyogó kreatív teljesítményt garantál még az olyan gyenge megvilágítású pillanatokban is, mint például az “arany óra” (napfelkelte utáni és naplemente előtti időszak), vagy akár egy éjszakai égbolt, esetleg egy gyengén megvilágított esemény. Ráadásul az RF 35mm F1.4L VCM prime objektív kialakítása magában foglalja elülső és a hátsó szűrők felhelyezésének lehetőségét is, ami teret ad az extra kreatív kifejezésmódnak.

A fotóriporterek és tartalomkészítők igényeit szem előtt tartva tervezték, így nem kell aggódnia, hogy lemarad egy gyorsan elmúló pillanatról. A gyors Nano USM a még gyorsabb Voice Coil Motor2 (VCM) technológiával kombinálva gyors és precíz fókuszálást biztosít az azonnali reagáláshoz, ahogy a jelenetek kibontakoznak - hasznos gyors tempójú állóképeket készítéséhez mozgalmas témákról, például gyerekekről vagy háziállatokról, vagy az akciódús videók zökkenőmentes megörökítéséhez. Ezen felül a dedikált objektívvezérlő gyűrű és a testreszabható objektívfunkció gomb lehetővé teszi a fotósok és videósok számára, hogy a beállítások módosításakor teljesen elmerüljenek a kibontakozó akcióban.

A fluorbevonat megakadályozza, hogy a szennyeződések és a homok az elülső részre tapadjon, a könnyű kialakítás (könnyebb, mint az EF elődmodell) pedig kényelmes fotózást tesz lehetővé hosszú ideig tartó, külső helyszíni munkák során. Emellett a Super Spectra és ASC bevonattal ellátott aszférikus és UD lencsetagoknak köszönhetően a felhasználók kristálytiszta, becsillanásoktól és szellemképektől mentes felvételeket készíthetnek - még szikrázó napsütésben is.

A Canon Speedlite EL-10 bemutatása

A Canon egy új, könnyű, kompakt és megfizethető Speedlite-tal bővítette az EL termékcsaládot, hogy a fotósok még kreatívabbá válhassanak. A kategóriaelső 1,5 másodperces újratöltési idővel rendelkező Speedlite EL-10 zökkenőmentesen integrálható olyan funkciókkal, mint a kapcsolt egyedi vakumódok és a távoli működtetés.

A fényképezés élménye mostantól minden eddiginél gördülékenyebb és egyszerűbb, köszönhetően a többfunkciós vakupapucsnak, amely továbbfejlesztett kommunikációt tesz lehetővé. A kapcsolt egyedi felvételi módok támogatják a változó szituációkat, például a napfényből árnyékba váltást egy kültéri felvételen, vagy a változó színtónusokkal való munkavégzést divatfotózáskor. A beállítások távolról is módosíthatók a Camera Connect okostelefon-alkalmazáson keresztül, amikor a vakut a fényképezőgéppel együtt használjuk.

A 24-105 mm-es zoom hatótávolság és a sokoldalú teljesítménytartomány segít a feltörekvő tartalomkészítőknek, hogy irányítsák a világítást, és professzionális fényt adjanak a képeknek - legyen szó akár a szem csillogásának maximalizálásáról, akár lágyfényű vaku használatáról egy hangulatos portréhoz. A Speedlite EL-10 könnyű, mindössze 284 gramm súlyú, és négy ceruza elemmel (AA) működik, így tökéletes a mindennapi használatra.

Az RF 35mm F1.4L VCM és a Speedlite EL-10 sokoldalúsága, rugalmassága és zökkenőmentes működése révén a Canon továbbra is támogatja a kreativitás határait feszegető tartalomkészítőket. A professzionális RF objektív választék további bővítése iránti elkötelezettségét bizonyítva a Canon megerősítette, hogy további L sorozatú, íriszgyűrűvel ellátott, méretazonos zoom- és prime objektíveket fejleszt, amelyek ugyanazt a hibrid állókép/videó koncepciót követik, mint az RF 35mm F1.4L VCM.

A termékekkel kapcsolatos bővebb információért, kérjük, látogasson el a következő weboldalakra:
RF 35mm F1.4L VCM: https://www.canon.hu/lenses/rf-35mm-f1-4l-vcm/
Speedlite EL-10: https://www.canon.hu/cameras/speedlite-flash-el-10/

  1. Filmfelvételek készítésekor és az íriszgyűrű működtetésekor, AF működés közben, ritka esetekben előfordulhat, hogy a 2024. május előtt kiadott EOS R rendszerű fényképezőgépek használata esetén a fókuszálás és a rekeszértékek nem következetesek.
  2. Fontos: Az RF 35mm F1.4L VCM-ben lévő hangtekercs motor alacsony szintű mágneses mezőt bocsát ki. Bár általában biztonságos a használata, javasoljuk, hogy konzultáljon orvosával, ha pacemakerrel vagy más orvosi eszközzel rendelkezik, hogy bármilyen felmerülő aggályát eloszlassa. Amikor az objektív nincs csatlakoztatva a fényképezőgéphez, vagy amikor a fényképezőgép ki van kapcsolva, belső zajt okozhatnak az objektív alkatrészei. Ez normális, és nem jelent meghibásodást. A szállítás közbeni kisebb mozgások nem befolyásolják a teljesítményt.