A nyomtatás a mindennapi élet része és segítője

FENNTARTHATÓSÁGI TÖREKVÉSEK

A képalkotás minden téren segíti a pozitív képzelőerőt. Hisszük, hogy ha olyan jövőt akarunk, amelyben egyensúlyban van a bolygónk és ökoszisztémánk, akkor az első lépés elképzelni mindezt, hogy együtt alkotva, létre is jöjjön. A Canon munkáját a Kyosei filozófiája vezérli, vagyis együtt éljünk és dolgozzunk a közös jó érdekében. Célunk, hogy csökkentsük a környezetre gyakorolt káros hatásainkat, pozitívan hassunk a társadalomra.

Ahhoz, hogy víziónk valósággá váljon, képalkotási szakértőként innovációt nyújtunk termékkínálatunkban, hogy fejlesszük a munka, a tanulás és az életmód minőségét. Átalakítjuk a termékek üzemeltetésének és gyártásának módját, hozzájárulva ezáltal a körforgásos gazdaság jótékony hatásaihoz, miközben minimalizáljuk szén-dioxid-kibocsátásunkat és környezeti lábnyomunkat. Oktatási programokkal járulunk hozzá a társadalom fejlődéséhez és inspiráljuk a fiatalokat a világ jó változtatásainak megteremtéséhez.
Együttműködéseink során összekapcsolódunk ügyfelekkel, kollégákkal és más érdekelt felekkel, egy csapatként fedezve fel egymás értékteremtő munkáját.  

A közvetlen környezetünkben immár két éve támogatjuk a civil szervezetek munkáját a Civil Impact és az Óbudai önkormányzat programjának keretében. Nyomtatót adományozunk intézmények, alapítványok és egyesületek mindennapi munkájának könnyítése érdekében, pályázati úton.
Minden szervezet értéket teremt, a saját területén jó szándékkal és szakértelemmel vezérelve működnek. Kisebb vagy nagyobb csapatban, olyan jó gyakorlatokat mutatnak számunkra, amelyekből mi is tanulunk.” – mondta el Oláh Viktória, a Canon Hungaria Kft. kommunikációs vezetője az idei első adományozási program alkalmával, és hozzátette: „Örömmel segítjük nyomtatóinkkal a munkájukat, hiszen a dokumentáció elengedhetetlen a mindennapjaikban. Ennek pontossága, takarékossága és digitális fejlettsége hozzájárul a sikereikhez, és szolgáltatásaik vagy programjaik magas színvonalú lebonyolításához.”

Idén is nehéz volt dönteni a beérkezett pályázatok között, és a vállalat munkatársai az elbíráláskor igyekeztek arra figyelni, hol lehet a legnagyobb szükség a nyomtatás fejlesztésére: a pénzügyi vagy jogi adminisztrációs munkák mellett a kreatív nyomatok is sok helyen meghatározó szerepet kapnak: tájékoztatók, munkafüzetek, feladatlapok, színezők, kérdőívek nyomtatása a hatékonyságukat segítik.

Bár a digitalizálás és az online felületek hasznosak és teret nyernek, sok helyen felmerült, hogy energiatakarékosabb a papír-alapú kreatív anyagok alkalmazása. Máshol éppen arra törekednek, hogy a kulturális vagy oktatási programok során a fiatalok ne a digitális eszközzel foglalkozzanak, és kis képernyőn dolgozzanak, hanem természetes fények mellett és kézzelfogható anyagon – papíron – fogadják be az információkat. A digitális detoxikáció is része a foglalkozásoknak. Van olyan szervezet is, ahol olyan családokkal és fiatalokkal foglalkoznak, akiknek nincs lehetősége mobileszközöket használni.

Civil Impact printer donation

Canon Hungaria Kft és Civil Impact – nyomtatók adományozása civil szervezetek számára – 2024. június 26.

A 2024 első féléves pályázat nyertesei:

BALTAZÁR Színház Alapítvány
Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány
Gankaku Sportegyesület
Jós utcai Közösségi Kert Egyesület
Kamasztér Alapítvány
Legyetek Jók Alapítvány az Óbudai Ifjúságért
Magyar Médiusz Alapítvány
Magyar Szalézi Munkatársak Egyesülete
Óbudai Közhasznú Kutyás Egyesület

A Canon elkötelezett a kreativitás fejlesztése mellett. Számos programmal járul hozzá a képalkotó közösségek aktivizálásához, középiskolai és felsőoktatási fejlesztő programokkal, nemzetközi pályázatokkal. A digitalizáció terén is fejleszt és alkalmazásokkal, online munkafolyamatok menedzselésével is támogatja a vállalatok, intézmények fejlődését. Ugyanakkor, a nyomtatás szakértőjeként az erdőirtásmentes és egészséget nem veszélyeztető papír és tinta vagy festékek gyártásával tiszteletben tartja a bolygó védelmét. A Canon aláírója az Egyesült Nemzetek Szervezetének Globális Megállapodásának, és kötelezettséget vállalt, hogy teljesíthetők legyenek az ENSZ fenntartható fejlesztési céljait. Az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait (UN SDG) keretként használja a fejlesztésekhez, gyártási folyamatokhoz és hogy folyamatosan mérje a fenntarthatósági fejlődést.