A herd of zebras at a watering hole in Nairobi National Park, Kenya taken by Georgina Goodwin.

VADON ÉLŐ ÁLLATOK FOTÓZÁSA

Utazz könnyedén: fényképezd a természetet a kompakt PowerShot SX740 HS készülékkel

Ágon szaladó mókus; a fák mögül félénken kitekintő szarvasok; vörösbegy az etetőn: a vadvilág fotózásához gyors reakciókra van szükség, és arra, hogy az alany elijesztése nélkül kerülj közel a történésekhez. Mindegy, hogy sétálni készülsz, a kertben ülsz, vagy szafarin vagy, a zsebméretű Canon PowerShot SX740 HS 40-szeres optikai zoommal és 4K felbontással lehetővé teszi, hogy közel kerülj a történésekhez, és segít a tökéletes felvétel elkészítésében.

Íme öt ok, amiért ez a könnyű, kompakt zoomobjektíves gép ideális választás, ha nem akarsz cipekedni.

1. Örökítsd meg a távoli eseményeket 40-szeres zoommal

Gnú a kenyai Nairobi Nemzeti Park síkságán. © Georgina Goodwin
A nagy teljesítményű 40-szeres optikai zoomnak és a ZoomPlus technológiának köszönhetően a kenyai gnúról készült felvétel éles és fókuszált a zoomolás ellenére is. © Georgina Goodwin

A Canon PowerShot SX740 HS nagy teljesítményű 40-szeres optikai zoomjának köszönhetően nem kell túl közel menned az állatokhoz, kockáztatva, hogy elriasztod őket, így legyőzheted a természetfotózás által támasztott egyik legnagyobb kihívást, és távolról fényképezhetsz. A ZoomFraming Assist segít, hogy az alany a képbe kerüljön, a fényképezőgép ZoomPlus technológiája pedig digitálisan megkétszerezi az optikai zoomot, hogy 80-szoros legyen.

2. Zsebméretű és hordozható

E kompakt fényképezőgéppel nem kell elszalasztanod egyetlen pillanatot sem, mivel bárhová magaddal viheted, legyen az erdő, mező, szafari vagy tengerpart. A kevesebb mint 4 cm vastag, könnyű Canon PowerShot SX740 HS fényképezőgép kényelmesen elfér a zsebedben, így azonnal kéznél van, amint szükséged van rá, és készen áll arra, hogy megörökítsd a képbe beröpülő ragadozó madarat, vagy az árnyékban bujkáló városi rókát. E kompakt partnerrel a lehetőségek végtelen tárháza áll rendelkezésre: nagy felbontású természetfotókat készíthetsz bárhol, bármikor.

3. Többféle szög

A Canon PowerShot SX740 HS felhajtható LCD-képernyője lehetővé teszi a tökéletes „vadonbéli” szelfi készítését, különösen a fényképezőgép önarckép üzemmódjával párosítva. A 180 fokban dönthető képernyő hihetetlenül sokoldalú, és lehetővé teszi, hogy például hajolgatás nélkül spontán módon fényképezz, és továbbra is lásd a megörökíteni kívánt képet.

4. Oszd meg a felvételeidet!

Közelkép a Nairobi Nemzeti Parkban élő 60 rinocérosz egyikéről, a hátán ülő két nyűvágóval, vagy más néven „kullancsmadárral”. Az ilyen felvételek tökéletesek arra, hogy megoszd őket barátaiddal a közösségi oldalakon. © Georgina Goodwin

Ha szereted fényképeidet barátaiddal és családoddal megosztani, a Bluetooth és Wi-Fi funkciónak köszönhetően a Canon PowerShot SX740 HS csatlakoztatása okostelefonodhoz nem is lehetne egyszerűbb. Egyszerűen használd az Automatikus átvitel funkciót a Canon Camera Connect alkalmazásban, és pillanatok alatt áttöltheted a képeket telefonodra vagy táblagépedre, hogy közzétehesd őket a közösségi oldalakon vagy elküldhesd szeretteidnek. Még ha pusztán a tevékenység öröméért is fotózol, ez a funkció valódi áldás, mivel üdítően könnyen teszi lehetővé fényképeid biztonsági mentését számítógépedre.

Kompakt típus kiválasztásakor sem kell kompromisszumot kötnöd a videominőséget illetően. A kis méretű, ugyanakkor nagy teljesítményű Canon PowerShot SX740 HS lenyűgöző 4K videókat készít, megörökítve a durva szőrszálakat az állatok bundájában vagy a madártollak részletgazdag mintázatait. A nagy felbontás az optikai képstabilizátorral kombinálva lehetővé teszi, hogy útközben is ilyen minőségben fényképezhess. A felvételekből később állóképeket is kiragadhatsz, vagy time-lapse videó módban is készíthetsz felvételeket, ami ideális megoldás a drámai naplementék megörökítéséhez.

Írta: Tamzin Wilks

Kapcsolódó cikkek
A man standing among the trees using the PowerShot ZOOM.

VADON ÉLŐ ÁLLATOK FOTÓZÁSA

Merülj el a természetben

Tolga Aktas természetfotós megosztja velünk, hogy hogyan élhetsz a pillanatnak a PowerShot ZOOM segítségével.

A red squirrel looks straight at the camera as it runs across a carpet of dried leaves and fallen petals.

VADON ÉLŐ ÁLLATOK FOTÓZÁSA

Tippek természetfotózáshoz

Tippek és technikák, amelyekkel új szintre emelheted a természetfotózást, és a legtöbbet hozhatod ki Canon fényképezőgépedből és objektívjeidből.

Powerful and fast wildlife photos with the Canon EOS 90D

VADON ÉLŐ ÁLLATOK FOTÓZÁSA

Hatásos és gyors természetfotók a Canon EOS 90D fényképezőgéppel

A vadvilágban egy szempillantás alatt csodálatos dolgok történhetnek, ezért Markus Varesvuo imádta a gyors Canon EOS 90D fényképezőgépet. Nézd meg fotóit!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

Az inspiráció elsődleges forrása lehet néhány hasznos fotós tanács, vásárlási útmutató vagy érdekes interjú – itt mindent megtalálsz a legjobb fényképezőgép vagy nyomtató kiválasztásához, és ahhoz, hogy kreatív elképzeléseidet valóra váltsd.

Vissza az összes tipphez és technikához