Grey goods

Ne adj alább a Canon élményből

Ismerd meg a szürke importból származó termékek rejtett költségeit >

Ne elégedj meg kevesebbel

Legyen részed valódi Canon élményben – olyan termékekkel, amelyeket a Canon a régiódban forgalmaz

Előfordulhat, hogy olyan Canon termékeket importáltak a régiódba, amelyeket a Canon nem tervezett ott értékesíteni. Ezek más néven „szürke importból” származó termékek, amelyek gyakran alacsonyabb áron kerülnek értékesítésre – a hátrányuk azonban az, hogy hosszú távon több költséggel járnak.

A Canon termékekre nem vonatkoznak rejtett költségek a régiódban

A Canon minden lehetőt megtesz, hogy biztosítsa az összes Canon termék lokalizálását abban a régióban, amelyben azt értékesíteni kívánja. A Canon gondos vizsgálattal biztosítja, hogy az adott régió a megfelelő hardverrel, szoftverrel, releváns nyelvre vonatkozó kézikönyvvel, tartozékokkal (csatlakozókkal és táskákkal) és garanciával rendelkezzen.


Habár a szürke importból származó termékek kedvező üzletnek tűnnek, az értékesítők gyakran mesterségesen lokalizálják ezeket a termékeket a tartozékok, kézikönyvek és garanciák hozzáadásával, módosításával vagy eltávolításával – ezzel potenciálisan veszélyeztetve a Canon által nyújtott élményt. Egyes online kiskereskedők hamisan állíthatják, hogy a régiódban tartózkodnak – amire megéri ügyelni.


Íme azok a kockázatok, problémák és többletköltségek, amelyekkel szürke importból származó termékek vásárlása esetén szembesülhetsz:


 1. További importvám vagy vámkezelési költségek – ezeket a szürke importból származó termékek jegyzett árára szabhatják ki.
 2. A visszafizetések és visszatérítések komplikáltnak vagy lehetetlennek bizonyulhatnak – mivel a régiódon kívül tartózkodó értékesítőkre nem vonatkoznak a termék-visszatérítéssel kapcsolatos helyi fogyasztóvédelmi jogszabályok.
 3. A fogyasztói garancia esetlegesen nem áll rendelkezésre – a szürke importból származó termékek nem jogosultak a Canon helyi garanciális támogatására. A kiskereskedő biztosíthatja a szürke importból származó termékekre vonatkozó garanciális támogatást. Amennyiben az értékesítő a régiódon kívül tartózkodik, előfordulhat, hogy nem kapod meg az elvárt segítséget, mivel az eladóra nem vonatkoznak a garanciával kapcsolatos helyi fogyasztóvédelmi jogszabályok. Ha az értékesítő mégis nyújt garanciális szolgáltatást, akkor azt olyan független szervizközpontok biztosíthatják, melyek garanciális szolgáltatása nem felel meg a Canon szabványainak.
 4. Veszélyes vagy rossz minőségű nem Canon tápkábelek vagy hálózati adapterek – veszélyes, külső gyártótól származó tartozékok, amelyeket nem hagyta jóvá a Canon, és nem felelnek meg a helyi jogszabályoknak.
 5. Nem megfelelő szoftverlemezek – előfordulhat, hogy nem működnek a régiódban.
 6. Rossz minőségű kézikönyvek – a „szürke” értékesítők gyakran olvashatatlan másolatokat vagy semmilyen helyi kézikönyvet nem biztosítanak.
 7. Nincs pénzvisszatérítés – előfordulhat, hogy nem vagy jogosult a pénzvisszatérítés érvényesítésére (amennyiben biztosítják) vagy más helyi Canon promóciókra.

A régiód területén történő használatra gyártott Canon termékek vásárlásának előnyei

Ezek a problémák elkerülhetők, amennyiben a régiódban forgalmazott Canon termékeket megbízható viszonteladótól vásárolsz. Ezek a termékek kifejezetten a régiódnak megfelelően vannak konfigurálva, továbbá kizárólag a Canon által biztosított teljes támogatással, jóváhagyott tartozékokkal és fogyasztóvédelemmel rendelkeznek – így a termékeddel valódi Canon élményben és maximális élvezetben lehet részed. Ráadásul a Canon által nyújtott pénz-visszafizetési és egyéb promóciós előnyöket (ahol és amikor aktív) is élvezheted, amelyekkel kiadásaidat jelentős mértékben csökkentheted.

Keress a régiódban megbízható viszonteladót

Annak érdekében, hogy a régiódnak megfelelő Canon terméket vásárolj javasoljuk, hogy látogasd meg a „Hol kapható?” oldalunkat.Hol kapható? >Ha a Canon termékedhez nemzetközi szállítás szükséges (például Ázsiából vagy az Egyesült Államokból) vagy az értékesítő a régiódon kívül tartózkodik, akkor szürke importból származó terméket kaphatsz.

Hogyan ismerheted fel a szürke importból származó Canon termékeket?

A következő azonosítójelek és nyelvi sajátosságok segíthetnek felismerni a szürke importból származó terméket:Kompakt digitális fényképezőgépek – IXUS és PowerShot

A termék szürke importból származhat, amennyiben a következő jellemzők egyike hiányzik:

 1. az értékesítési csomagon az angol, francia, olasz, német, spanyol és orosz nyelveknek kell szerepelnie;

  Languages-IXUS_PowerShot

 2. a dobozban a régiódnak megfelelő Canon garanciát kell biztosítani; és
 3. a terméknek az IXUS vagy PowerShot nevet kell viselnie. A Canon termékek eltérő nevekkel rendelkezhetnek a különböző piacokon. Az IXY Digital ELPH nevű fényképezőgépeket nem a Canon forgalmazza a régiódban.


Videofelvevő termékek

A termék szürke importból származhat, amennyiben a következő jellemzők egyike hiányzik:

 1. az értékesítési csomagon az angol, francia, olasz, német, spanyol és orosz nyelveknek kell szerepelnie;
 2. a PAL logójának látszódnia kell az értékesítési csomagon. A PAL videoformátum Európára, míg az NTSC elsősorban az Egyesült Államok piacára vonatkozik;

  PAL

 3. a terméknek a Legria nevet kell viselnie. A termékek eltérő nevekkel rendelkezhetnek a különböző régiókban. Például a VIXIA nevű videokamerák nincsenek forgalomban a régiódban,
 4. az értékesítési csomagon és a terméken pedig látszódnia kell az EAC & CE logóknak.

  EAC-CEDSLR termékek

A termék szürke importból származhat, amennyiben a következő jellemzők egyike hiányzik:

 1. az értékesítési csomagon az angol, francia, olasz, német, spanyol és orosz nyelveknek kell szerepelnie;

  Languages

 2. a terméknek az EOS nevet kell viselnie. A Kiss és Rebel nevű DSLR fényképezőgépek nincsenek forgalomban a régiódban; és
 3. az értékesítési csomagon az IRISTA logónak kell szerepelnie.

A sorozatszám ellenőrzése

Amennyiben még mindig bizonytalan vagy abban, hogy melyik Canon terméket értékesítik a régiódban, küldd el a modell nevét és sorozatszámát az ipr.info@canon-europe.com címre. Az ellenőrzés néhány napot vesz igénybe, és e-mailben értesítünk. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ez a szolgáltatás kizárólag a kompakt digitális fényképezőgépekre, a DSLR fényképezőgépekre, az EF típusú objektívekre és a videokamerákra vonatkozik.


Amennyiben az elvárásaidnak nem megfelelő terméket vásároltál, a helyi fogyasztóvédelmi törvények lehetővé teszik a sértetlen és nem használt termékek számlával együtt történő visszatérítését a vásárlás után meghatározott időn belül.


Terméktípusra és régióra vonatkozó információk >