Printed decorations and hand-held signs for a wedding day next to a portrait of a bride and groom in a frame.

ESKÜVŐI FOTÓZÁS

Teremts utánozhatatlan esküvői hangulatot a személyre szabott nyomtatás segítségével

Mindenki különleges esküvőről álmodik, ami gyakran abban nyilvánul meg, hogy az ifjú pár kreatív ötletekkel igyekszik kifejezni egyediségét, illetve mókás játékokkal vonja be a násznépet az ünneplésbe. „Mostanában egyre nagyobb divatnak számítanak a bensőséges vagy „mikro” esküvők, amelyeknél minden az ifjú pár stílusához és személyiségéhez van szabva” – mondja Carrie Schwab, a kreatív jegyespároknak segítséget nyújtó, esküvőszervezéssel kapcsolatos weboldal, a Junebug Weddings főszerkesztője. Legyen szó akár otthon kinyomtatott meghívókról, bannerekről, vendégkönyvekről vagy más nélkülözhetetlen emléktárgyakról, a nyomtatás számtalan módot kínál arra, hogy az esküvőd tökéletesen tükrözze a személyiségedet – a nagy nap előtt, közben vagy után.

1. Nyomtatott meghívók

Ha te nyomtatod ki a saját meghívóidat, azzal nem csupán egyedibbé teheted a nagy napot, hanem még spórolhatsz is a tervezési folyamat során. A Canon MP-101D kétoldalas matt papír előre meghajtogatva, borítékkal együtt kapható.

2019-ben a vegyes fémtónusok, a geometrikus grafikák és a lágy pasztellszínek voltak a főbb trendek, Carrie szerint azonban 2020-ban az egyszerűbb dizájnok hódítanak majd. „A minimalizmus napjainkban igen felkapott dolog” – mondja. „Rengeteg az olyan pár, akik a netes keresést az „egyszerű esküvő” kifejezéssel kezdik, majd beírják mögé a keresett kelléket. Ez többnyire letisztult vonalakat és fekete-fehér színösszeállításokat jelent.”
Ha a minimalizmus nem a te világod, 2020 másik főbb trendje a növények köré épül majd – a finomabb pálmalevelektől egészen a buja trópusi levélzetig. A Canon PIXMA TS9551C 45 beépített mintával rendelkezik, amelyekkel egyedibbé teheted meghívóidat, ráadásul a 30×30 cm-es kartonpapírt és a 18×25 cm-es kétoldalas matt papírt is támogatja, amely borítékokkal együtt kapható. „Az otthoni nyomtatók a költségek terén is segítséget jelentenek a jegyespároknak” – mondja Carrie.

2. Fotófülkekellékek és bannerek

A Creative Park szolgáltatásban elérhető számtalan lehetőség között biztosan megtalálod a nagy naphoz leginkább illő díszítőelemeket, amelyeket ezután te magad nyomtathatsz ki, és segítségükkel személyesebbé teheted az esküvői dekorációt. Ezáltal a menyegző napja igazán egyedi és felejthetetlen lesz, ráadásul még a dekoratőrön is spórolhatsz.

Ha fotófülkét is tervezel a nagy napra, miért ne készíthetnéd el saját kellékeidet? A Canon ingyenes, papírdíszkészítéshez való anyagokat biztosító szolgáltatása, a Creative Park számtalan nagyszerű ötlettel szolgál, amelyeket ki is nyomtathatsz a Canon PIXMA TS9551C nyomtató segítségével. A Fotófülkekellékek (esküvő) készletben diadémot, diliszemüveget és vicces fotókhoz használható bannereket is találsz. De akár megpróbálkozhatsz saját Férj és feleség bannereid elkészítésével is, amelyeket felakaszthatsz az esküvő helyszínén. Az egyes sablonokhoz részletes összeállítási útmutató is tartozik.
A táblasablonok és ültetőkártyák segítségével gondoskodhatsz arról, hogy vendégeid ne tévedjenek el – ezeket szintén a Creative Park alkalmazásban találod. Töltsd le a sablonokat, és nyomtasd ki őket A4-es matt fotópapírra.

3. Fotóalbumok a vendégek képeivel

Kapcsolódó cikkek
Create your own wedding album

ESKÜVŐI FOTÓZÁS

Saját esküvői album készítése

A saját esküvői albumod elkészítése nagyon kifizetődő tud lenni. Szakértői tippjeinkből megtudhatod, hogyan teheted ezt meg.

A bride and groom and their guests dancing with their hands raised in the air.

ESKÜVŐI FOTÓZÁS

Az esküvői fotózás etikettje

Gondoskodj róla, hogy az ifjú párról készült fotók felejthetetlen módon örökítsék meg a boldog pillanatokat.

A before and after shot of a couple on their wedding day next to a lake, dark and unedited on the left, showing the lighter version on the right, edited in DPP.

A SZERKESZTÉS ALAPJAI

Különleges képek szerkesztése

Az alábbi egyszerű fotószerkesztési tippekkel még jobbá teheted a különleges alkalmakról készített képeidet.

A vendégkönyv nagyszerű módja annak, hogy visszatekinthess az esküvő napjára, és egy helyen láthasd a családodtól és barátaidtól kapott jókívánságokat. A Canon Zoemini S2 öntapadós nyomatokat készít, így a vendégeid azonnal a vendégkönyvbe ragaszthatják őket. Egy képet emellett többször is ki tud nyomtatni, így vendégeid egyet a könyvbe ragaszthatnak, egyet pedig hazavihetnek emlékül.

Ha már a személyre szabás témájánál járunk, miért is ne fokozhatnád az ünnepi hangulatot nyomatokkal? Ehhez kiváló társad lehet egy azonnali nyomtatást biztosító fényképezőgép, például a Canon Zoemini S2. A beépített tükörnek és a gyűrűs megvilágításnak köszönhetően tökéletes a szelfikészítéshez, ráadásul a Canon Mini Print alkalmazáshoz is csatlakoztathatod – az alkalmazás önkioldó beállításával és távoli zárkioldás opciójával biztos lehetsz benne, hogy a nagyobb csoportok sem maradnak ki a buliból. Tedd a Canon Zoemini S2 fényképezőgépet egy erre a célra kijelölt asztalra, és kérj meg minden vendéget, hogy készítsen vele egy képet. Biztasd vendégeidet, hogy próbálják ki a kereteket, helyezzenek fel szűrőket, vagy tegyék még egyedibbé a képet saját rajzaikkal. Arra is megkérheted őket, hogy a képeket négyzet alakú formátumban nyomtassák ki, így az öntapadós nyomatokra vicces feliratokat vagy személyes üzeneteket is ragaszthatnak.
Díszíts ki egy emlékalbumot szalagos matricákkal, amelyeket a Creative Park alkalmazásból nyomtathatsz ki. Ha az albumba ragasztod a vendégekről készült képeket, egy igazán különleges emléktárgyban őrizheted meg a nagy nap boldog pillanatait.

4. Egyedi dekorációk

A Canon Zoemini S vagy a Canon Selphy Square QX10 használatával telefonoddal is elkészítheted a képeket, majd kinyomtathatod, és stílusos díszítésekkel teheted egyedibbé őket.

A Canon Zoemini S2 vagy egy Canon SELPHY Square QX10 mobil nyomtató használatával egyedi dekorációkat is készíthetsz. Kérd meg vendégeidet, hogy akasszák a képeiket egy fák között kifeszített, lampionokkal díszített szalagra, vagy csíptessék őket egy fa raklapok közé akasztott madzagra. „A párok különös figyelmet fordítanak az esküvő egyéni jellegére” – mondja Carrie. „A házi készítésű dekorációk és egyéb kellékek kétségtelenül egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert.”

5. Esküvői nyomatok

Az esküvői képek saját kezűleg történő kinyomtatásával komoly összegeket spórolhatsz meg. A Canon PIXMA TS9551C nyomtatóval minőségi nyomatokat készíthetsz, mindezt elérhető áron. Ráadásul várnod sem kell – akár azonnal kinyomtathatod a képeidet.

A Canon PIXMA TS9551C mindössze 21 másodperc alatt képes kinyomtatni egy 10×15 mm-es képet, mindezt olyan tintákkal, amelyek hihetetlenül részletes, akár 100 évig tökéletes állapotban maradó képek elkészítését teszik lehetővé. Így kiválaszthatod kedvenc képeidet, amelyeket megoszthatsz barátaiddal és rokonaiddal, vagy éppen kitehetsz otthon egy-egy képkeretben. Nyomtass, szkennelj és másolj könnyedén okoseszközödről a Canon PRINT alkalmazással, vagy nyomtass bármilyen további alkalmazás nélkül az AirPrint (iOS) és Mopria (Android) megoldásokkal való kompatibilitásnak köszönhetően.

Vállalj aktívabb szerepet az esküvő részleteinek kidolgozásában, és nyomtasd ki saját ültetőkártyáidat a Creative Park segítségével. Készíts egyedi dizájnt, és tedd félre a megspórolt összeget a ruhádra.

Írta: Natalie Denton

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

Az inspiráció elsődleges forrása lehet néhány hasznos fotós tanács, vásárlási útmutató vagy érdekes interjú – itt mindent megtalálsz a legjobb fényképezőgép vagy nyomtató kiválasztásához, és ahhoz, hogy kreatív elképzeléseidet valóra váltsd.

Vissza az összes tipphez és technikához