A fényképezőgépet nem sikerült csatlakoztatni a számítógéphez/A számítógép nem ismeri fel a fényképezőgépet (EOS REBEL T6i/EOS 750D)

GYIK-azonosító: 8202595600

Utolsó módosítás: 24 július 2015

Megoldás:

Ha a fényképezőgépet nem sikerül csatlakoztatni a számítógéphez, azt az alábbiak okozhatják. Ezért kérjük, ellenőrizze a következő elemeket a probléma okának feltárása érdekében.

1. A [Wi-Fi] beállítása [Enable/Engedélyezés]

Ha a [Wi-Fi/NFC] vagy a [Wi-Fi only/Csak Wi-Fi] beállítása [Enable/Engedélyezés] a fényképezőgép [] lapja alatt, a fényképezőgép nem tud csatlakozni egy számítógéphez. Állítsa a [Wi-Fi/NFC] beállítását a [Disable/Letiltás] opcióra, majd csatlakoztassa az interfészkábelt.

MEGJEGYZÉS
Ha a fényképezőgép csatlakoztatva van a számítógéphez, nyomtatóhoz, GPS-vevőhöz, vagy bármilyen más készülékhez egy csatlakozókábel segítségével, a [Wi-Fi/NFC] beállításai nem módosíthatók. Csatlakoztassa le a csatlakozókábelt, majd konfigurálja a beállításokat.

1. A fényképezőgép főkapcsolóját állítsa [ON/BE] helyzetbe.

2. A [MENU/MENÜ] gomb megnyomásával hívja elő a menüképernyőt.

3. A [] lapon válassza a [Wi-Fi/NFC] parancsot, majd nyomja meg a [] gombot.
 

4. Válassza a [Disable/Letiltás] lehetőséget, majd nyomja meg a [] gombot.

5. Csatlakoztassa a csatlakozókábelt a fényképezőgéphez.

2. A fényképezőgép nem csatlakozik megfelelően a számítógéphez a mellékelt USB-kábellel.

A fényképezőgép számítógéphez történő csatlakoztatásához használja a mellékelt USB-kábelt. A fényképezőgép számítógéphez való csatlakoztatásának módjáról A fényképezőgép csatlakoztatása a számítógéphez USB-kábellel (EOS REBEL T6i/EOS 750D) című részben olvashat bővebben.

3. Az EOS Utility program nem ismeri fel a fényképezőgépet (Csak a [Monitor Folder/Monitormappa] elemre lehet rákattintani az EOS Utility főablakában)

Ha a fényképezőgépet a mellékelt szoftver nem ismeri fel, ellenőrizze, hogy az alábbi esetek valamelyike megoldja-e a problémát.
  • A támogatott szoftververzió a használt fényképezőgéptől és a számítógépre telepített szoftvertől függően eltérő lehet. (A 3.2 vagy újabb verzió támogatott.)
  • Ha az eredetileg használt típustól eltérő fényképezőgépet vagy számítógépet használ, töltse le az EOS Utility támogatott verzióját. A Canon honlapjáról az EOS Utility Updater különböző verziói fényképezőgépek/operációs rendszerek széles választékához letölthetők.
  • Az EOS Utility működésében zavarok lépnek fel, ha a számítógép rendszerkövetelményei nem teljesülnek. Az EOS Utility szoftvert egy kompatibilis rendszerkövetelményekkel rendelkező számítógépen használja. Az alkalmazással kompatibilis rendszerkövetelményekkel kapcsolatos további információkért olvassa el az oldal alján található „Kapcsolódó információk” című részt.
  • Az EOS Utility szoftver és a fényképezőgép közötti kommunikáció nem megfelelő, mivel a csatlakoztatáshoz használt kábel nem az EOS DIGITAL fényképezőgépekhez készült Canon interfészkábeltől. A fényképezőgéphez kapott interfészkábellel közvetlenül csatlakoztassa a fényképezőgépet és a számítógépet. A fényképezőgépet ne hubon keresztül csatlakoztassa. Ennek figyelmen kívül hagyása az EOS Utility és a fényképezőgép közötti kommunikáció zavarát okozhatja.
  • Ha a fényképezőgép akkumulátorának töltöttsége nem elegendő, a fényképezőgép nem képes kommunikációs kapcsolatot létesíteni az EOS Utility szoftverrel. Ebben az esetben cserélje ki az akkumulátort egy feltöltött akkumulátorral, vagy használja a külön megvásárolható ACK-E18 hálózati adapterkészletet. A számítógép nem biztosítja a fényképezőgép tápellátását az interfészkábelen keresztül.

4. A CameraWindow használatban van

A fényképezőgépe nem támogatja a CameraWindow szoftvert. Ha a CameraWindow szoftvert használja, telepítse és használja a fényképezőgéphez mellékelt EOS Utility alkalmazást.

MEGJEGYZÉS
Ha a számítógép nem felel meg az EOS Utility szoftver által támasztott rendszerkövetelményeknek, a képek bevitele a számítógép kártyanyílásának segítségével vagy kereskedelmi forgalomban kapható kártyaolvasóval is lehetséges.
A képek kártyaolvasóval vagy a számítógépen lévő kártyanyílás segítségével történő bevitelére vonatkozó eljárás részleteiért lásd az oldal alján található „Kapcsolódó információk” című részt.

5. A Windows operációs rendszer nem ismeri fel a fényképezőgépet

Ha a fenti 1–3. pontban leírtak nem érvényesek az adott helyzetre, előfordulhat, hogy a számítógép operációs rendszere nem ismerte fel a fényképezőgépet. Ennek a problémának a megoldását az alábbi, „Kapcsolódó információk” című részben találja.

Kapcsolódó információk

Vonatkozó modellek

  • EOS 750D