A digitális nyomtatás forradalmasítja a lakberendezés iparágát

Fedezze fel, milyen trendek forradalmasítják a lakberendezési iparban használt digitális nyomtatást! Tudjon meg többet itt!

TARTALOM LETÖLTÉSE

A nyomdai szolgáltatók növekvő lehetőségei a lakberendezési iparágban

A digitálisan nyomtatott dekoráció átalakítja a teret, ahol élünk, dolgozunk és játszunk. Tudjon meg többet a nyomdai szolgáltatók számára elérhető lehetőségekről.

Tartalom letöltése

Digitally printed lightshade featuring cyclists

A digitálisan nyomtatott dekorációban rejlő lehetőség

Az új bevételi forrásokat kereső nyomdai szolgáltatók már felfedezték a lakberendezés adta lehetőségeket, amelyben a már létező termelési képességeket aknázhatják ki. A nyomtatás és a lakberendezés már egy ideje kéz a kézben járnak, az elképzeléseket – különösen az elmúlt két évben – végre sikerült átültetni a gyakorlatba is.


A FESPA 2018-as nyomtatási felméréséből kiderül, hogy a globális nyomtatóközösség válaszadóinak 74%-a szerint a tapétákkal és a nyomtatott dekorációval foglalkozó terület folyamatos növekedést ígér. A FESPA eredményeit az Infortrends marketingkutató vállalat is megerősítette: a lakberendezés iparág előreláthatólag további növekedésre számíthat, hamarosan pedig euró-multimilliárdos ágazattá nőheti ki magát.


A növekedés motorját a digitális nyomtatási technológia már zajló fejlesztései jelenthetik, amelyek segítségével a nyomdai szolgáltatók számos új trendbe befektethetnek.

Canon customer The Window Film Company manually cutting printed materials with wall mural in the background

A digitalizáció lehetőségei

A nyomdai szolgáltatók mindig innovatív megoldásokban gondolkodnak, hogy megkülönböztethessék magukat versenytársaiktól, és további hozzáadott értéket biztosíthassanak ügyfeleiknek. A rendelkezésre álló lehetőségek fényében visszamaradást jelent, hogy a lakberendezési termékekre szakosodott üzletek továbbra is nehézkesen alkalmazzák a különböző technológiákat, nem tudják eléggé kihasználni a digitalizáció előnyeit. A digitalizáció szabadságot ad a belsőépítészek és a beszállítók kezébe, ami ráadásul ez az analóg nyomtatási technikákkal nem volt korábban elérhető. Mivel egyszerre nem kell nagy példányszámban nyomtatni, jelentősen csökken a kockázat, így a lakberendezők többet kísérletezhetnek, és kitolhatják a lehetőségek határait.


A síkágyas, széles formátumú, tintasugaras nyomtatóknak különösen fontos szerep jut a lakberendezés fejlődésében. A legújabb nyomtatási megoldásokkal a lakberendezési szolgáltatók több réteget is nyomtathatnak egyetlen felületre, így megtarthatják az olyan nyomtatási effektusokat, mint a kiemelkedő, vízjeles, metálszínes, vagy kiemelt betűs felületeket utánzó technikák.

A Bugatti sign printed using Canon’s Touchstone technology

Engedje szabadjára kreativitását!

A digitálisan nyomtatott dekoráció elsöprő erejét érezni lehet a kiskereskedelemben, a vállalati, lakberendezési és vendéglátási szektorokban is. A digitális nyomtatásnak köszönhetően a belsőépítészek előtt hatalmas kreatív és üzleti lehetőségek nyílnak meg. A belsőépítészek és a nyomdai szolgáltatók, valamint a speciális technológia szolgáltatók számára felbecsülhetetlen értékű lehetőségek kínálkoznak a közös munkára, így korábban elképzelhetetlen módokon alkothatnak a digitálisan nyomtatott lakberendezési tárgyak segítségével.


Például a norvég belsőépítész-cég, a Dusty a nagy formátumú nyomtatók technológiájával a műemlék jellegű belső terekről készített fényképeket nyomtatható tapétamintává és terméksorozattá tudták alakítani. Jorunn Tharaldsen, társalapító véleménye: „Még csak a felszínt kapargatjuk, nem is tudtuk, hogy ennyi lehetőség rejlik a digitális nyomtatásban, és egy teljesen új ügyfélpiac is megnyílt előttünk.”

A room set displaying a wealth of digitally printed interior décor applications by Canon customer Dusty

A tömeges személyre szabás felé haladva

A digitális nyomtatást az analógtól megkülönböztető egyik terület a személyre szabás: egy makrotrend, amely rengeteg ágazatot alakít.


„Érezhetően megnőtt az igény az önkifejezésre a fogyasztók körében, miután egyre többen szeretnének eltávolodni a homogenizált megjelenítésektől, és szavaznak a személyiségükhöz jobban passzoló dolgokra” – magyarázza Marcus Timson, az InPrint és a Pure Digital események társalapítója. „Ugyanez megfigyelhető a lakberendezés világában is, amely felbecsülhetetlen lehetőséget kínál a nyomdai szolgáltatóknak.”


Manapság már az egyedi kéréseknek megfelelően személyre szabhatók a digitális nyomtatással készült lakberendezési tárgyak – tapéták, falfestmények, vásznak, képzőművészeti és fotónyomtatványok – bármilyen belső tér esetén. Így a kiskereskedelmi, vállalati és szálláshely-szolgáltató cégek és tervezőik is megengedhetik maguknak a dinamikát, és eleget tehetnek a növekvő fogyasztói elvárásoknak. A legújabb nyomtatási technológia rugalmasságával a belső terek személyre szabhatók, a nyomtatott és felületdíszítő dekoráció széles választékával könnyedén frissíthetők, így a belső terek frissítése és átalakítása olcsón megvalósulhat rövid időn belül is.

Digitally printed kitchen units

A közösségi média alakítja a lakberendezési iparágat

Nem szabad elfeledkezni a közösségi platformok a dinamikus belsőépítészet iránti keresletnövelő szerepéről sem. A meglátogatni kívánt helyek összegyűjtésekor a digitális felhasználókat nagyban befolyásolják az online képek, így a Facebookhoz és az Instagramhoz hasonló platformok nagy ereje hotelekhez és éttermekhez vezetheti az ügyfeleket.


„A lakberendezés és a közösségi média szorosan összekapcsolódnak” – mutat rá Marcus Timson. „Mivel a megosztások világában élünk, a szabadidős helyek és hotelek újraálmodják a belső tereiket, hogy az ügyfelek számára vonzóbb vizuális megjelenést oszthassanak meg a profiljukon.”


A nyomtatóipari dolgozók szerint a megrendelésre készített termék lesz az új norma, vagyis tovább növekedhet a digitális nyomtatás szerepe a lakberendezésben.

Befolyásolja a lakberendezés jövőjét a legújabb digitális nyomtatási technológiával!

Támogató megoldások

További tájékoztatás

Tudjon meg többet arról, milyen új bevételi csatornákat nyithat meg a digitális nyomtatási technológia!

KAPCSOLAT