Nyomtatás Android rendszerű mobileszközökről


1. lépés: A Mopria Print Service bekapcsolása

A Settings (Beállítások) menüben válasszon nyomtatókat, és ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva a Mopria™ Print Service.2. lépés: Válassza ki nyomtatóját

Az alkalmazásban érintse meg a menüt, és válassza a Print (Nyomtatás) lehetőséget.


MEGJEGYZÉS: Egyes alkalmazások nem támogatják ezt a nyomtatási szolgáltatást. Ha a Print (Nyomtatás) lehetőség nem jelenik meg a választható lehetőségek között, az adott alkalmazásból nem lehet nyomtatni a Mopria Print Service használatával.

3. lépés: Megjelenik a nyomtatási beállítások menüje. Válassza az All printers (Minden nyomtató) lehetőséget.

A készülék megkeresi az összes rendelkezésre álló nyomtatót. Miután végzett, megjelenik a nyomtatók listája, amelyből kiválaszthatja a kívánt nyomtatót.

  

4. lépés: A nyomtatási beállítások menüjében most megjelenik a kiválasztott nyomtató.

•    Ha nincs szükség a nyomtatási beállítások módosítására, érintse meg a Print (Nyomtatás) gombot a nyomtatási feladat indításához.
•    Ha módosítani szeretné a nyomtatási beállításokat, lépjen tovább a következő szakaszra.

A Mopria Print Service használatával weboldalakat, dokumentumokat, e-maileket, fényképeket, valamint az Android nyomtatási funkcióját támogató alkalmazások tartalmát nyomtathatja ki. A nyomtatási beállítások a választott alkalmazástól és nyomtatótól függően eltérhetnek. Az alábbi nyomtatási beállítások jelenhetnek meg:

Nyomtatandó példányok száma >
A papírméret módosítása >
A tájolás módosítása >
A papírtartomány megadása >
Színes vagy fekete-fehér nyomtatás >

A beállítómenüben érintse meg a Number of copies (Példányok száma) lehetőséget, majd a billentyűzet használatával írja be a nyomtatni kívánt példányok számát.

A nyomtatási beállítások menüjében érintse meg a Paper size (Papírméret) lehetőséget, majd válassza ki a kívánt papírméretet a menüből: az alkalmazástól és a nyomtatótól függően a Letter, A4, 4x6 és 5x7 lehetőségek jelenhetnek meg.


A nyomtatási beállítások menüjében érintse meg az Orientation (Tájolás) lehetőséget, majd válassza ki a kívánt beállítást.  Az alkalmazás vagy a nyomtató beállításaitól függően az Auto (Automatikus), a Portrait (Álló) és a Landscape (Fekvő) lehetőség jelenhet meg.Több oldal nyomtatásához a nyomtatási beállítások menüjében érintse meg a Pages/Oldalak lehetőséget, majd válassza ki a nyomtatni kívánt oldaltartományt.  MEGJEGYZÉS: A Pages (Oldalak) lehetőség csak bizonyos alkalmazások és fájltípusok, például PDF-fájlok esetén jelenik meg.


A nyomtatási beállítások menüjében érintse meg a Color (Szín) lehetőséget, majd válassza ki a kívánt beállítást.  Az alkalmazás vagy a nyomtató beállításaitól függően az Auto (Automatikus), a Black & white (Fekete-fehér) és a Colour (Színes) lehetőség jelenhet meg.