Nyomtatás UNIX, Linux, AS400/iSeries, Citrix és SAP alkalmazásokból

Nyomtatás UNIX, Linux, AS400/iSeries, Citrix és SAP alkalmazásokból

A Canon a szabvány PCL és PostScript oldalleíró nyelveket támogató nyomtatók és többfunkciós készülékek (imageRUNNER, imageRUNNER ADVANCE és i-SENSYS) széles körét kínálja. Ez alapszintű kompatibilitást biztosít a felsorolt és korábbi környezetek vonatkozásában. A Canon több, a UNIX, Linux, OS400, Citrix és SAP környezetekre optimalizált megoldással is rendelkezik, aminek köszönhetően a felhasználók a készülékeik által kínált speciálisabb funkciókat is kihasználhatják. Ilyen például a tűzés, a füzetnyomtatás és az eltérő papírforrások választása. Ennek köszönhetően a Canon-készülékek problémamentesen integrálhatók az ügyfeleknél fellelhető környezetbe, így a meglevő korábbi rendszerekbe is.

UNIX-nyomtatás
Linux-nyomtatás
AS400/ iSeries-nyomtatás
Citrix-nyomtatás
Nyomtatás SAP alatt

Nyomtatás UNIX alatt

SQue
A Canon SQue olyan hatékony eszköz, mellyel nyomtatási sorokat hozhat létre és kezelhet a UNIX-platformon futó Canon-készülékek esetében. Az SQue készülékfunkciók széles körét támogatja, így dokumentumkiviteli opciókat, postafiókot, biztonságos nyomtatást és részlegszintű dokumentumkezelést/-elszámolást. Az SQue az összes nagyobb nyomtatási rendszert támogatja, így a SystemV, LPR és CUPS rendszereket is. Az SQue elérhető a Solaris, HP-UX, AIX, SCO és IRIX rendszerekhez is. Továbbá különböző Linux-rendszereket is támogat.
A konfigurációs eszközzel beállíthatja az adott nyomtató által támogatott valamennyi dokumentumkiviteli lehetőséget. A konfigurációs eszköznek két verziója van: A grafikus változat bármely X11 ablakrendszert használó környezetben működik, a szöveges verzió pedig a kezelői környezetben alkalmazható.
Az SQue a UNIX-rendszer alatt futó Canon-készülékek postafiók, biztonságos nyomtatás és részlegszintű dokumentumkezelési/-elszámolási funkcióit is magába foglalja. Minden nyomtatási sor vonatkozásában a rendszergazda a készüléken meghatározott postafiókokat, jelszavat és fiókokat rendelhet hozzá a UNIX-felhasználókhoz.

Főbb jellemzők:
• Segítségével egyszerűen létrehozhatók nyomtatási sorok, melyekkel a Canon-készülék valamennyi funkciója elérhető.
• Egyetlen, eltérő paraméterekkel rendelkező nyomtatási sor hozható létre és használható.
• Fájlok nyomtathatók a fő alkalmazástól független SQue használatával.
• A Canon-készülékek minden funkciója (papírtálcák, kétoldalas nyomtatás, tűzés, papírformátumok stb.) kezelhető a PPD és PDD fájlokban meghatározottak szerint. Támogatja a Canon CPCA-protokollját dokumentumkivitel és/vagy speciális opciók tekintetében.
• Támogatja a következő speciális funkciókat: postafiókba történő nyomtatás, biztonságos nyomtatás és részlegszintű dokumentumkezelés/-elszámolás melletti nyomtatás.
• Támogatja a Canon összes jelenlegi üzleti készülékeit (iR, imageRUNNER, imageRUNNER ADVANCE, CLC és EFI), valamint néhány kiválasztott i-SENSYS készüléket is. A támogatott eszközökre vonatkozó teljes körű információkat megtalálhatja a szoftverletöltő központban.
• Számos parancssor opciót támogat az online nyomtatás finomhangolásához.
• Egy előugró segédprogram használatával egyszerűen kinyomtathatja a fájlt a kijelölt opciókkal.
• ASCII felhasználói felületként is elérhető a csak alfa terminálokkal rendelkező UNIX-kiszolgálók esetében.
• PS- és PDF-adatok automatikus belső átalakítása PCL-adatokká (vagy PDF-ből PS) a Ghostscripttel rendelkező UNIX/Linux munkaállomások esetében.

A Canon azt ajánlja, hogy az SQue-t használják az összes UNIX-rendszer alatt működő készülék alapértelmezett illesztőprogramjaként.

Az SQue licencelése kiszolgálónként vagy munkaállomásonként történik, függetlenül attól, hogy hány Canon-készülék csatlakozik a hálózatra. Az adott telephelyre vonatkozó licenc is elérhető. További részletekért forduljon a helyi Canon képviselethez. A próbaverziókat (a kinyomtatott oldalakon vízjel látható) letöltheti a Canon szoftverletöltő oldaláról ( Canon support site).

SQue normál specifikációk
Nyelvek Angol, francia, olasz, német, spanyol
Nyomtatási rendszerek SystemV, LPR, LPRng, CUPS
UNIX-rendszerek Solaris, HP-UX, AIX, SCO, IRIX
Linux-rendszerek Fedora, SUSE, Debian, Mandriva
Hardvercsatlakozók Hálózati (LPR, TCP, IPP)
PDL-ek PostScript, PCL 5, CPCA

Vissza az oldal tetejére

Nyomtatás Linux alatt

CQUE
A Canon CQue olyan hatékony eszköz, mellyel nyomtatási sorokat hozhat létre és kezelhet Linux-platformon futó Canon-készülékekhez. A CQue készülékfunkciók széles körét támogatja, így dokumentumkiviteli opciókat, postafiókot, biztonságos nyomtatást és részlegszintű dokumentumkezelést/-elszámolást. A CQue csak a CUPS-rendszerbe integrálható, és minden nagyobb Linux-terjesztés esetében hozzáférhető.

A CQue olyan funkciót tartalmaz, mely a Canon-készülékek postafiók, biztonságos nyomtatás és részlegszintű dokumentumkezelési/-elszámolási funkcióit integrálja a Linux-rendszerbe. Minden nyomtatási sor vonatkozásában a rendszergazda a készüléken meghatározott postafiókokat, jelszókat és fiókokat rendelhet hozzá a Linux-felhasználókhoz.

Főbb jellemzők:
• Segítségével csupán néhány egérkattintással létrehozhatók nyomtatási sorok, melyekkel a Canon-készülék valamennyi funkciója elérhető.
• Egyetlen, eltérő paraméterekkel rendelkező nyomtatási sor hozható létre és használható.
• A Canon-készülékek minden funkciója (papírtálcák, kétoldalas nyomtatás, tűzés, papírformátumok stb.) kezelhető a PPD fájlokban meghatározottak szerint.
• Támogatja a következő speciális funkciókat: postafiókba történő nyomtatás, biztonságos nyomtatás és részlegszintű dokumentumkezelés/-elszámolás melletti nyomtatás –
A GTK+ speciális opciók újabb verziói a legtöbb Linux-alkalmazás nyomtatási felületén keresztül közvetlenül támogatottak.
• Támogatja a Canon összes jelenlegi üzleti készülékeit (iR, imageRUNNER, imageRUNNER ADVANCE, CLC és EFI), valamint néhány kiválasztott i-SENSYS készüléket is. A támogatott eszközökre vonatkozó teljes körű információkat megtalálhatja a szoftverletöltő központban.
• Számos parancssor opciót támogat az online nyomtatás finomhangolásához.
• A Linux Foomatic adatbázisrendszere belsőleg automatikusan átalakítja a PS- és PDF-adatokat PCL5 vagy PCL6 (vagy PDF-ből PS) adatokká.
• Elérhető RPM, DEB-csomagban vagy tar+gzip fájlként.

A Canon azt ajánlja, hogy a CQue-t használják az összes Linux-rendszer alatt működő készülék alapértelmezett illesztőprogramjaként.

A CQue ingyenesen letölthető a Canon szoftverletöltő oldaláról (Canon support site).

CQue normál specifikációk
Nyelvek Angol, francia, olasz, német, spanyol, katalán1
Nyomtatási rendszerek CUPS 1.2 (a Foomatic 2.0 szükséges hozzá)
Linux-rendszerek Fedora, SUSE, Debian, Ubuntu, Mandriva
Hardvercsatlakozók Hálózati (LPR, TCP, IPP), USB
PDL-ek PostScript, PCL 5, PCL 6

Canon UFRII/UFRII-LT illesztőprogram Linux-alkalmazásokhoz

Az illesztőprogram lehetővé teszi a nyomtatást Linux-környezetben bármely olyan készüléken, mely támogatja a Canon UFRII/ UFRII-LT oldalleíró nyelvét.

Az illesztőprogram a CUPS-rendszerbe integrálható, és csak a Linux-környezetet támogatja. Az illesztőprogram használata azokhoz a nyomtatókhoz ajánlott, amelyeket a CQue és SQue nem támogat.

A Canon UFRII/UFRII-LT Linux-illesztőprogramja ingyenesen letölthető a Canon szoftverletöltő oldaláról (Canon support site).

UFRII/UFRII-LT Linux-illesztőprogram normál specifikációja
Nyelvek Angol, francia, olasz, német, spanyol
Nyomtatási rendszerek CUPS
Linux-rendszerek Fedora, SUSE, Debian, Ubuntu, Mandriva
Hardvercsatlakozók Hálózati (LPR, TCP, IPP), USB
PDL-ek UFRII, UFRII-LT

Vissza az oldal tetejére

AS400 és iSeries nyomtatás

A Canon OS400 Object Generator segítségével a Canon-nyomtatók problémamentesen képesek csatlakozni az AS400 és iSeries termékcsalád készülékeihez, és használni tudják az olyan gyakran támogatott nyomtatófunkciókat, mint fiókválasztás, oldalméret stb. Az illesztőprogram leegyszerűsíti a munkaállomás-testreszabási objektumok létrehozását a Host Print Transform (HPT) AS400, iSeries, System i és immáron a Power Systems kiszolgálókon történő használatához. Ezekkel az egyszerűen használható menükkel leegyszerűsödik a Canon nyomtatókkal használható testreszabási objektumok létrehozása és integrálásuk a gazdagép nyomtatási munkafolyamatába.
A termék nem támogatja az IPDS-nyomtatáshoz szükséges valamennyi követelményt. A piacon elérhetők olyan idegen szállítótól származó termékek, melyekkel az IPDS-megoldás a Canon nyomtatóival is használható.

Főbb jellemzők:
• Segítségével a Canon-nyomtatók problémamentesen képesek csatlakozni az iSeries készülékekhez, és használni tudják az olyan gyakran támogatott nyomtatófunkciókat, mint fiókválasztás, oldalméret stb.
• Lehetővé teszi az iSeries készülékekkel rendelkezőknek, hogy az SNA karakterlánc (SCS) fájlokat közvetlenül a hálózaton levő Canon-készülékeken nyomtathassák a Host Print Transform segítségével.
• A felhasználóbarát konfigurációs felület alkalmas a funkciók, a nyomtató és a dokumentumok kezelésére, és gyors beállítást is lehetővé tesz.
• Támogatja a Canon összes jelenlegi PCL-készülékcsaládjának (iR, imageRUNNER, imageRUNNER ADVANCE) tagjait, valamint néhány kiválasztott i-SENSYS készüléket is. A támogatott eszközökre vonatkozó teljes körű információkat megtalálhatja a szoftverletöltő központban.

Licenckulcs nélkül az Object Generator ingyenes próbaverzióként használható. A termék teljes funkcionalitással működik, de a nyomtatáskor minden oldalon átfedések láthatók. A licenc megszerzéséhez meg kell vásárolni a licenckulcs számát.

A Canon OS400 Object Generator nem ingyenes szoftver. További részletekről érdeklődjön a helyi Canon képviselettől. A próbaverzió letölthető a Canon szoftverletöltő oldaláról (Canon support site).

OS400 Object Generator normál specifikációk
Nyelvek Angol, francia, olasz, német, spanyol
Nyomtatási rendszerek Host Print Transform
iSeries operációs rendszer támogatás V5R2 - V6R1
Hardvercsatlakozók Hálózati (TCP)
PDL-ek PCL

Vissza az oldal tetejére

Citrix-nyomtatás
Lite Plus PCL6 nyomtató-illesztőprogram

A Canon a Standard PCL Windows illesztőprogramon kívül Lite Plus PCL6 illesztőprogramot is kínál, amelyet elsődlegesen Citrix és más vékony kliens környezetre fejlesztettek ki és optimalizáltak. Támogatja a Canon-készülékeken elérhető rengeteg opciót és funkciót, de ezzel egy időben igen kicsi a helyigénye.

Főbb jellemzők:
• Kis helyigényű illesztőprogram < 3 Mb
• Kompatibilis a Citrix Auto-create környezettel
• Teljes körű eszköztámogatás kétoldalas és füzetnyomtatással, tűzéssel, lyukasztással, tálcaválasztással és postafiókba történő nyomtatással
• 4 szintű választható képtömörítés a várakozófájl méretének csökkentéséhez
• Microsoft WHQL-tanúsítvánnyal rendelkezik
• A Canon i-SENSYS, imageRUNNER és imageRUNNER ADVANCE termékcsaládjaiba tartozó PCL-készülékek széles körét támogatja. – A támogatott eszközök további részleteiért látogasson el a Canon szoftverletöltési oldalára.
• Elérhető angol, francia, olasz, német és spanyol nyelven.
• Pure PCL6 illesztőprogram 32 és 64 bites változatban
• Citrix-Ready®-tanúsítvánnyal
• Ingyenesen letölthető a Canon szoftverletöltési oldaláról. Canon support site.

A Lite Plus PCL6 nyomtató-illesztőprogram normál specifikációja
Nyelvek Angol, francia, olasz, német, spanyol
Támogatott operációs rendszerek Windows 2003, 2008, 2008 R2 Server
Windows 2000, XP, Vista, Windows 7 (32 és 64 bites változat)
Citrix Presentation Server 3.0, 4.0, 4.5, XenApp (32 és 64 bites változat), ICA Citrix Client 8.0, 9.0, 10.10, 11.0, 12.0
Hardvercsatlakozók Hálózati (LPR, TCP, IPP), USB
PDL-ek PCL

Vissza az oldal tetejére

Nyomtatás SAP alatt

A Canon-készülékekhez rendelkezésre álló SAP készüléktípusok problémamentes integrációt biztosítanak az SAP-környezetekbe. Támogatják olyan speciális nyomtatási funkciók használatát, mint a dokumentumkiviteli és vonalkód-nyomtatási funkció.

A Canon 2009 júniusa óta arany szintű tagja az SAP nyomtatószállító programjának. Az SAP ügyfelei közvetlenül az SAP támogatási oldaláról letölthetik az SAP-tanúsítvánnyal rendelkező Canon-készüléktípusokat; erről az 1135052 „Printer Vendor Wizard Note: CANON” SAP megjegyzés alatt találhat tájékoztatást.

A korábbi vagy régebbi (2009 júniusa előtti) készülékekhez tartozó SAP-készüléktípusokat a Canon szoftverletöltő oldalán továbbra is megtalálhatja. Canon support site.

A Canon-készüléktípusok elérhetősége: minden PCL-t/PS-t támogató i-SENSYS, imageRUNNER és iR-ADV modell.

SAP-készüléktípusok normál specifikációja
Nyelvek Angol, francia, olasz, német, spanyol
Betűtípusok A támogatott betűtípusok a készülékszintű támogatástól és a készüléktípustól függően eltérőek.
Az SAP AG-től beszerzett készülékek esetében a támogatott betűtípusokat az SAP-tanúsítvánnyal rendelkező készüléktípus „Printer Vendor Wizard Note: Canon” megjegyzése tartalmazza. A készüléktől függően ez lehet a Latin 1 (nyugat-európai) és Unicode formátum (Latin1, cirill, görög és héber).
A Canon szoftverletöltő központján keresztül kiadott készüléktípusok esetében a támogatott betűtípus a Latin 1 (nyugat-európai)
Támogatott operációs rendszerek SAP R/3, SAP Netweaver
Hardvercsatlakozók Hálózati
PDL-ek PCL és PS

Vissza az oldal tetejére