Surfer Water Action

Vízisportok akciójelenetei képeken

LEGRIA tippek

A sporteseményekről videofelvételt készíteni kihívást jelent, de megéri a fáradozást. Mielőtt LEGRIA videokameráddal felszerelkezve útnak indulnál, gondold át, hogy mely elemeket kell majd megörökítened; az akciót, a helyszínt, a tömeget, a sportolókat és a felszerelésük részleteit.

Amikor megérkezel, készíts néhány nagy látószögű felvételt, hogy keretet adj a jelenetnek. A felvétel közben így nem kell sokat zoomolnod. Gyakran a legjobb megoldás, ha szünetet tartasz, megváltoztatod a jelenet kompozícióját, valamint a zoombeállítást, majd újrakezded a filmezést. Némely LEGRIA típus 50p Full HD móddal is rendelkezik, amellyel egyenletesebben rögzíthető a mozgás. Ha videokamerád rendelkezik ezzel a funkcióval, mindenképpen próbáld ki.

Az eseményről rögzített hang hasznos lehet, de ne feledd, hogy ha a tömegben vagy, akkor a sport helyett leginkább a szurkolók hangját fogod hallani. A Hangjelenet váltásával kikísérletezheted, hogy melyik beállítás képes a legjobban kiszűrni a közönség zaját.

2016-os Steel Pier Surf klasszikus longboard szörf, Virginia Beach Va. – C Watts
Jogok: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Ahelyett, hogy rögzített helyzetet választanál, és egy állványra szerelnéd fel a videokamerát, próbáld meg követni vele az eseményeket. Ez a nagyobb látószögű felvétel esetén könnyebb feladat. Ha egymás után több versenyző következik, mindegyikük esetében próbálj ki egy eltérő zoombeállítást. Ne feledd, természetes, amikor a távoli téma a videokamera felé közeledve egyre nagyobb lesz a képen, ezért úgy állítsd be a zoomot, hogy a téma akkor is beleférjen a képbe, amikor a legközelebb van a kamerához.

A vágás során válassz egy gyors, dinamikus zeneszámot, amely megalapozza a filmed hangulatát. Ha a rögzített hangokat erre rákevered, akkor még erőteljesebb hatást érhetsz el.

Légy jól informált

Következik: Nézd a világot kereső nélkül

Feliratkozás a hírlevélre