Gymnast-Eddie-Keogh.jpg

Eddie Keogh

Eddie Keogh díjnyertes Canon felfedező szabadúszó sportfotósként tevékenykedik. Az Egyesült Királyság országos lapjainál dolgozott 1986-tól 2005-ig, amikor a Reuters szerződéses fotósa lett. Eddie első olimpiai játékait Los Angelesben, az Egyesült Államokban fotózta végig, 21 éves korában. Nyolc futballvilágkupáról, és szinte minden létező sportágról készített felvételeket.

A másodperc törtrésze

Eddie szerint „az igazi kihívás elkapni azt a töredék másodpercet, amely meghatároz egy adott sporteseményt.” Vajon hogyan csinálja?

Eddie-Keogh-Tornász
© Eddie Keogh – Canon EOS-1D Mark IV; az expozíciós idő 1/1250 mp volt f/2,8 rekeszértékkel, 1600-as ISO-érzékenység mellett.

„A tornász olyan gyorsan pörgött a magas korláton, hogy csak ellőttem a képet, remélve, hogy sikerül valami érdekeset megörökítenem. A nap végén átadtam a memóriakártyát egy szerkesztőnek, aki elmondta, hogy a fej nélküli pasas képe nagyon tetszett neki. Fogalmam sem volt, hogy miről beszél, amíg nem láttam a képet. A szerencse ismét rám mosolygott.”

Eddie-Keogh-Lóverseny
© Eddie Keogh – Canon EOS-1D X, EF 8-15mm f/4L Fisheye USM objektív; az expozíciós idő 1/1600 mp volt f/4,5 rekeszértékkel, 400-as ISO-érzékenység mellett.

„Ez volt a nap utolsó versenye a Cheltenham Festival programjában. Ahogy ment le a nap, kigyalogoltam a pályára, és kerestem egy nappal szembe néző kerítésrészt, ahol a fényképezőgépet a kerítés tövénél egy szögre helyezve, rádiós jeladóval aktiváltam.”

A Canon teszi a dolgát

„Az új Canon EOS 1-D X Mark II fényképezőgépet használom, és a követés kiválóan működik. Gyorsabban fókuszál, és jobban tartja a fókuszt, mint bármely Canon fényképezőgép, amit eddig használtam. Mindegy, hogy milyen gyorsan történnek az események, AF-rendszerének köszönhetően jobb eséllyel csíphetem el a fontos pillanatokat.”

Légy jól informált

Következik: Nézd a világot kereső nélkül.

Feliratkozás a hírlevélre