Meríts ihletet a Canon rajongóktól

A Canon rajongóitól, amatőr fotósoktól és a szakma legjobb fotósaitól és filmeseitől származó történeteket állítottunk össze, amelyekben megosztják ismereteiket, tapasztalataikat, tippjeiket és műhelytitkaikat, hogy olyan ihletet adjanak számodra, amellyel új magasságokba emelheted fotós tudásodat.

Southern_Hymettus

A fényképész Jeff Vanderpool egy alternatív Athént mutat meg nekünk.

Arról beszélgettünk Jeff Vanderpoollal, hogyan változtatta meg „A város tengere” elnevezésű projektje végérvényesen az Athénhoz fűződő kapcsolatát.

További információ

Jeroen Swolfs sajtófotós

Jeroen Swolfs sajtófotóssal és megrögzött utazóval beszélgettünk hét éves útjáról, melynek során a világ minden országát lencsevégre kapta.

További információ

Cuba_Havanna
Andrey

Emmanuel Cole utcai fotós

„Nagyon fontos a bemelegítés. Pont, mint a sportolóknál. Nem úgy működik, hogy az ember kimegy az utcára, és már kész is rá, hogy elkattintsa a nap legjobb képét.” Emmanuel Cole a bemelegítésről, London különleges karaktereiről és a disztópiába illő Hongkongról.

További információ

Akciófotózás Andrej Golovanovval és Szergej Kivrinnel

Andrej Golovanov és Szergej Kivrin, a Canon felfedezői az akciófotózás iránti rajongásukról és a csapatmunka előnyeiről beszélnek.

További információ

Andrey_Hero
JorgKyas_Hero

Portréfotózás Jörg Kyas-szal

Gyakran készítünk ilyen képeket, és bár egyszerűnek tűnik, meglehetősen nehéz megfűszerezni egy portréképet a saját stílusoddal. Az ismert Canon felfedezővel, Jörg Kyas-szal portréképeiről, valamint arról beszélgettünk, hogyan teremt egyensúlyt az egyéni és a professzionális fotózási törekvések között.

További információ

Művészet akció közben, Lorenz Holderrel

Lorenz Holder fotós félprofi snowboardosként kezdte pályafutását, azonban egy súlyos sérülés miatt le kellett tennie a deszkát. Ekkor fényképezőgépet ragadott, és úgy döntött, hogy inkább megörökíti a sportot ahelyett, hogy részt vegyen benne. Egy exkluzív interjúban a CPN egyik szerzőjével, Steve Fairclough-val munkásságáról és a képkészítéshez való hozzáállásáról beszélt, valamint arról, miért szeret a Canon EOS DSLR gépekkel és EF objektívekkel dolgozni.

További információ

Lorenz-Holder-Snowboarder-Mountain
Still Sea Stephen McNally

Hosszú expozíciós felvételkészítés Stephen McNallyvel

Stephen McNelly fodrász és lelkes Canon-amatőr mindössze 8 éve kezdett fotózni. A fekete-fehér, hosszú expozíciós fotókiállításával a háta mögött mindez rövid időnek tűnik valakinek, aki a lassúság művészetét sajátította el.

További információ

Sébastien Devaud Canon felfedező

Sébastien Devaud 16 éve filmrendező és producer, valamint a képek szenvedélyes rajongója. A 90-es évek végén reklámokat és zenei klipeket forgatott, valamint részt vett az utómunkálatokban, később pedig televíziós műsorokat készített. A korszerű megvilágításról és a mélységélességet használó effektusairól híres. Ezen kívül tökéletesen megragadta a forradalmian új EOS 5D Mark II DSLR fényképezőgép videofelvételi lehetőségeit, mára pedig összes munkája során használja a Canon fényképezőgépeket és objektíveket.

További információ

Sébastien-Devaud-Tunnel-Bubblecar
Sepia-Station-Nelson- Lourenço

Nelson Lourenço: „Mosolygó lelkek” megörökítése

A portugál születésű, lisszaboni Nelson Lourenço a mérnöki mesterdiploma és a marketing területén szerzett posztgraduális végzettség mellett amatőr fotós. Mindig is érdekelte a fényképezés. Igazán akkor ragadta magával, amikor egyik barátja egy hétvégére kölcsönadta Nelsonnak Canon fényképezőgépét – az első kattintásra beleszeretett.

További információ

Quentin Caffier Canon felfedező

Quentin Caffier Canon felfedező Párizsban tevékenykedik, ahol a „Five Monkeys Studio” nevű, profi művészekből álló csapattal dolgozik együtt. Olyan fotósok és filmesek inspirálták, mint Desiree Doiron, Guy Bourdin, David Cronenberg és Wes Anderson. Quentin a reklámok és a divat világában dolgozik, számos kiállítása megtekinthető Párizsban (Artcurial, Galerie 13 Sévigné, Glaz’art, Salon des Miroirs). Quentint arról kérdeztük, hogyan éri el a rá oly jellemző esztétikus hatást a színek segítségével stúdiójában.

További információ

Fauve-Hautot-Quentin-Caffier
Surfer-Samo-Vidic

Gyors akciójelenetek rögzítése

A szlovéniai Bled városában született és nevelkedett sportfotós, Samo Vidic 17 éves korában amatőr fotósként kezdte pályafutását. Lenyűgözték a különféle fényképezőgépekkel, objektívekkel és filmekkel elérhető eredmények. Gyorsan tanult, és hamarosan felismerte, hogy a fotózás lehet álmai munkája.

További információ

Clive Booth Canon felfedező

Clive Booth divat-, szépségipari és portréfotós, valamint filmes. A természetes, elérhető, folyamatos és mesterségesen létrehozott fény által körülhatárolt, különleges fókuszálási stílusáról ismert fotós munkái hangulatosak, bensőségesek és földöntúli jellegűek.

További információ

Lifeboat-Portrait-Clive-Booth
Paddling-Johnny-Haglund.jpg

A jelenetben szereplő emberek új dinamikát adhatnak képeidnek

Johnny Haglund norvég fotós bemutatja, milyen gondolatok állnak néhány fotója mögött, illetve hogyan ad új dinamikát a képeknek, ha emberek szerepelnek egy kompozícióban.

További információ

A te fényképeid, a mi kedvenceink

Nézd meg kedvenc képeinket, amelyeket „Az én városom” témában osztottunk meg a Fotótárban Minden fénykép egy egyedülálló jelenet vagy érzelem pillanatát ábrázolja, és életre kelt egy felejthetetlen élményt.

További információ

Burano-Estelle-Moreau.jpg
Günter-Tolar-Christian-Anderl

A portré művészetének tökéletesítése – Christian Anderl

Christian Anderl Canon felfedező kiváló zenész és tehetséges szakács, valamint nemzetközileg elismert fotós, aki az üzleti portréfotózásra specializálódott. Ügyfelei között olyan nevek szerepelnek, mint a Red Bull, az Ikea és a Universal.

További információ

Steve Deer: Tengeri tájkép- és akciófotós

Steve Deer, senior kreatív az északnyugat-angliai Wirral félszigeten található lakókörnyezetét a fotózás gyakorlására szolgáló játszóterének tekinti. Minden hétvégén itt sétálgat fényképezőgépével a kezében, és mindig talál valami újdonságot vagy a megszokottól eltérő látószöget, amit megörökíthet.

További információ

Horse-Beach-Steve-Deer
Gymnast-Eddie-Keogh.JPG

Eddie Keogh

Eddie Keogh díjnyertes Canon felfedező szabadúszó sportfotósként tevékenykedik. Az Egyesült Királyság országos lapjainál dolgozott 1986-tól 2005-ig, amikor a Reuters szerződéses fotósa lett. Eddie első olimpiai játékait Los Angelesben, az Egyesült Államokban fotózta végig, 21 éves korában. Nyolc futballvilágkupáról, és szinte minden létező sportágról készített felvételeket.

További információ

Örökítsd meg a folyton változó városokat – Beno Saradzic

A többszörös díjnyertes time-lapse filmes, fotós és vizuális művész Beno Saradzic felfedezi a fényképezés és a time-lapse filmkészítés világát.

További információ

Beno_Saradzic
Franco-Banfi

Cápafotózás – Franco Banfi

Ebben a hónapban Franco Banfi díjnyertes természetfotóssal és Canon felfedezővel beszélgettünk. A művész a víz alatti fotózás szépségeiről mesélt, és arról a különleges érzésről, amikor kékcápákkal körülvéve kell kivárni a megfelelő pillanatot a tökéletes kép elkészítésére.

További információ

Ha valamilyen aggályod vagy panaszod van a Canon Fotótárban vagy Canon Galériában megjelenített képekkel kapcsolatban, jelezd a showcase.gallery@canon-europe.com címen

Légy jól informált

Következik: Nézd a világot kereső nélkül.

Feliratkozás a hírlevélre