Sustainable Imaging

Fenntartható képalkotás a Canonnál

Tevékenységünk és ügyfeleink révén minimálisra csökkentjük vállalatunk környezetre gyakorolt hatását.

A környezetre gyakorolt hatás kezelése

Felelősséggel tartozunk tevékenységeink környezetre gyakorolt hatásait illetően, ezért minden területen szilárd rendszerekkel, eljárásokkal és szabályzatokkal igyekszünk ezeket szinten tartani, ezáltal kisebb ökológiai lábnyomot hagyva magunk után. Ez a következőket foglalja magában:


Canon EMEA környezetvédelmi charta

PDF letöltése [75 KB] >


Zöld beszerzési szabványok

További információk >


Globális, az ISO 14001 szabvány alapján akkreditált környezetközpontú irányítási rendszer

További információk >

work-team-at-table-with-documents

Takanobu Nakamasu, Executive Vice President, Document Solutions Business Unit explains the importance of sustainability to Canon’s business, through a short video.

Sustainable video

A termékek élettartamára vonatkozó megközelítésünk

A környezetvédelem érdekében a „gyártás-felhasználás-újrahasznosítás” megközelítést alkalmazzuk. Ennek eredményeképpen termékeinket a tervezéstől kezdve egészen az élettartamuk végéig oly módon kezeljük, amely hozzájárul egy körforgásos gazdaság fenntartásához. Megközelítésünk emellett a tevékenységeinkből származó üvegházhatású gázok mennyiségét is csökkenti, és az energiahatékony termékeknek köszönhetően ügyfeleinket is hozzásegíti ehhez.

Gyártás

A gyártási folyamat kezdetétől a termékeink környezetre gyakorolt hatásának csökkentésére törekszünk annak érdekében, hogy előállításukhoz kevesebb új nyersanyagra legyen szükség, energiahatékonyabb módon működjenek és kevesebb hulladékot eredményezzenek. 

 • A szén-dioxid kibocsátásának csökkentésére vonatkozó célok kitűzése mellett életciklusértékelési (LCA) módszereket is alkalmazunk.

  PDF letöltése [335 KB] >

 • Termékeinket úgy tervezzük, hogy megfeleljenek a megfelelő jogszabályok által támasztott követelményeknek, a veszélyes anyagok pedig jóval a Veszélyes anyagok használatának korlátozásáról szóló (RoHS) irányelv, valamint a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról szóló (REACH) rendelet által meghatározott határértékek alatt legyenek.

  További információk >

 • Figyelembe vesszük a termékeinkből származó zaj- és ózonkibocsátást.

  PDF letöltése [187 KB] >

 • Csökkentjük a gyártást végző telephelyeken létrejövő hulladékot, így telephelyeink hulladékképzéssel nem járó tevékenységet végeznek.

  További információk >

 • A kevesebb CO2-kibocsátással járó szállítási módszerekre történő átállással, a nem hatékony terjesztési módszerek elkerülésével, valamint a termékek csomagolásának kisebb méretre történő áttervezésével csökkentjük a szállítási tevékenységből származó CO2-kibocsátást.

  További információk >

 • Termékeinkhez felelősségteljesen előállított, hatékony csomagolást biztosítunk.

  PDF letöltése [186 KB] >

Felhasználás

Termékeinkkel, szolgáltatásainkkal és megoldásainkkal ügyfeleink pénzt takaríthatnak meg, továbbá csökkenthetik környezeti hatásukat is. Az újításoknak és javításoknak köszönhetően termékeink kevesebb energiát és fogyóeszközt igényelnek.

 • Folyamatosan arra törekszünk, hogy növeljük energiahatékonyságunkat, illetve csökkentsük a termékeink áramfogyasztását.

  PDF letöltése [199 KB] >


 • Képalkotó berendezéseink használatával üzleti ügyfeleink csökkenthetik a felhasznált papír és fogyóeszközök mennyiségét.

  PDF letöltése [261 KB] >


 • Egy nyomtatásfelügyeleti szolgáltatás (MPS) bevezetésével ügyfeleink akár 60%-kal csökkenthetik a környezetre gyakorolt hatásokat.

  További információk >


 • E-maintenance szolgáltatásunk és a hatékony műszaki ütemezés növeli a szervizmunka hatékonyságát, továbbá elősegíti az idő, az erőforrások és a CO2 megtakarítását

  További információk >

male-looking-at-3D-printer-in-constuction-shop

Újrahasznosítás

A természeti erőforrásokat olyan módokon kezeljük, amelyek hozzájárulnak az ún. körforgásos gazdaság fenntartásához, emellett kiemelt hangsúlyt fektetünk az újszerű termékek értékesítésének fellendítésére is. 

 • Támogatjuk a használt termékek és alkatrészek újrafelhasználását és újrahasznosítását.

  PDF letöltése [189 KB] >

 • Újrahasznosítjuk a tonerkazettákat, tintapatronokat és tonertartályokat is.

  PDF letöltése [201 KB] >

 • Részt veszünk különböző, csomagolóanyagok újrahasznosítását célzó programokban, és segítünk a hulladék csomagolóanyagok begyűjtésének és újrahasznosításának finanszírozásában.

  PDF letöltése [182 KB] >

 • Gondoskodunk arról, hogy az általunk alkalmazott újrafelhasználási eljárások összhangban legyenek a WEEE irányelvvel, valamint egyéb, hulladékkezelésre vonatkozó jogszabályokkal.

  PDF letöltése [199 KB] >