PIXMA MG2940 nyomtatók vezeték nélküli kapcsolatának beállítása

Egyes hozzáférési pontokon (bizonyos esetekben útválasztóként vagy hubként szerepelnek) „WPS” feliratú, automatikus kapcsolódási gomb található, amely a védett Wi-Fi beállításra utal. 

Ez lehetővé teszi az engedélyezett eszközök, így a PIXMA MG2940 készülék csatlakozását is a hálózathoz anélkül, hogy jelszó beírására lenne szükség, valamint biztosítja az eszközök csatlakoztatásának gyors és egyszerű módját. 

Ez a módszer messze a legegyszerűbb módja a PIXMA MG2940 készülék csatlakoztatásának, így amennyiben a hozzáférési pontnak van WPS gombja, utasításokért a módszer segítségével történő csatlakozással kapcsolatban alább válassza ki a „WPS csatlakozási mód” lapot.

Ha útválasztója nem támogatja a WPS-t, alternatív útmutatóink segítségével is csatlakoztathatja a PIXMA MG2940 nyomtatót. Ehhez alább válassza ki a „Normál csatlakozási mód” lapot.


WPS csatlakozási mód

A WPS nyomógombos módszerének használatához a megkezdés előtt néhány feltételnek teljesülnie kell:

 1. Győződjön meg arról, hogy a nyomtató be van kapcsolva.
 2. Tartsa lenyomva a nyomtató tetején található [Wi-Fi] gombot, míg a narancssárga riasztás jelzőfény egyszer felvillan, majd engedje el a gombot.
 3. Győződjön meg róla, hogy a Wi-Fi gomb kéken villog, majd két percen belül nyomja meg a hozzáférési pontnál található [WPS] gombot.
  A WPS gomb megnyomásával kapcsolatos pontos információkért tekintse meg a hozzáférési pont kézikönyvét.

A nyomtatón lévő kék Wi-Fi jelzőfény a hozzáférési pont keresése vagy csatlakoztatása közben folyamatosan villogni fog. A telepítés közben a zöld jelzőfény szintén villogni kezd. Ha a nyomtató sikeresen kapcsolódott vezeték nélküli hálózatához, a kék és zöld jelzőfény villogása megszűnik, és folyamatosan világít.

Annak ellenőrzésére, hogy nyomtatóját sikerült-e vezeték nélküli hálózathoz csatlakoztatni, kinyomtathatja nyomtatója hálózati beállításait.

 1. Győződjön meg arról, hogy a nyomtató be van kapcsolva.
 2. Töltsön be egy A4 vagy Letter méretű normál papírlapot.
 3. Tartsa lenyomva a [Cancel/Mégse] gombot, amíg a narancssárga riasztás jelzőfény 15-ször felvillan, majd engedje el. A készülék kinyomtat egy hálózati adatlapot.

Amikor elolvassa a kinyomtatott adatlapot, ellenőrizze, hogy a „Connection” (Kapcsolat) mező „Active” (Aktív) állapotot jelez-e, és hogy az SSID mező – „Service Set Identifier” (szolgáltatáskészlet-azonosító) (vagy vezeték nélküli hálózatának neve) – vezeték nélküli hálózatának pontos nevét tartalmazza-e.


Ezzel befejeződött a WPS beállítása.

Ezután folytassa a szoftver telepítésével, hogy a legtöbbet hozhassa ki PIXMA MG2940 készülékéből.

Ha nem áll rendelkezésre a termékhez kapott telepítő CD, töltse le az útmutatókat és a szoftvert.

Ha a vezeték nélküli beállítás még az útmutató segítségével sem működik, további információért lépjen kapcsolatba velünk.


Normál csatlakoztatási mód – csak Windows felhasználók számára

 1. Helyezze be a nyomtatóhoz kapott CD-t, és futtassa a telepítőt.
  Ha a „Telepítő CD-ROM” nem indul el automatikusan, helyezze be ismét a CD-ROM-ot a számítógépbe, kattintson a [Számítógép] vagy az [Ez a gép] ikonra, majd válassza ki a CD-ROM-ot, és kattintson duplán a [MSETUP4.EXE] fájlra.
  Ha nem áll rendelkezésre a termékhez kapott CD, töltse le az útmutatókat és a szoftvert.

 2. Ha megjelenik a kezdőképernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra. 3. Csatlakoztatási módnak válassza ki a [Wireless LAN Connection/Vezeték nélküli LAN kapcsolat] lehetőséget, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. 4. Vezeték nélküli LAN kapcsolati módnak válassza ki az [Access Point Connection (recommended)/Hozzáférési pontos csatlakozás (javasolt)] lehetőséget, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. 5. Győződjön meg róla, hogy a nyomtató be van-e kapcsolva, ehhez pedig ellenőrizze, hogy a zöld tápellátás jelzőfény világít-e, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. 6. A szoftver a hálózaton ezt követően gyorsan megkeresi a már csatlakoztatott nyomtatókat.
  Ha a nyomtatót most telepíti először, a szoftver nem fogja megtalálni. Ezért ellenőrizze, hogy ki van-e választva a [Setting printer could not be found on the list/A nyomtató beállítása nem található a listában] lehetőség, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. 7. Ekkor elindul a Telepítési útmutató telepítése. 8. Kattintson a [Next/Tovább] gombra. 9. Kattintson a [Cableless setup/Kábel nélküli beállítás] elemre. 10. Amikor megjelenik a következő képernyő, tartsa lenyomva a nyomtatón található [Wi-Fi] gombot (A), míg a narancssárga riasztás jelzőfény 2-szer fel nem villan, majd a második villanás után engedje el a gombot, és kattintson a [Next/Tovább] gombra. 11. Győződjön meg arról, hogy a kék színű Wi-Fi lámpa gyorsan villog-e, és hogy a zöld színű tápellátás jelzőfény világít-e, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. 12. A következő üzenet jelenik meg: 13. A hozzáférési ponthoz való csatlakozás befejezését követően kattintson a [Next/Tovább] gombra. 14. Ha megjelenik a következő képernyő, válasszon régiót, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. 15. Ha megjelenik a következő képernyő, válasszon nyelvet, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. 16. Ha megjelenik a következő képernyő, válassza ki a telepíteni kívánt szoftvert, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. Ha ekkor még nem döntötte el, melyik szoftvert kívánja telepíteni, ne aggódjon, hiszen később bármikor eltávolíthatja. 17. Ha megjelenik a következő képernyő, a végfelhasználói licencszerződés elfogadásához kattintson a [Yes/Igen] gombra. 18. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra. 19. Ezt követően megkezdődik a szoftver telepítése.  Amennyiben a következő képernyő jelenik meg a telepítés során, a nyomtató ismételt megkereséséhez kattintson a [Redetect/Újbóli keresés] gombra.
  A hálózat konfigurációjától függően akár egy percig is eltarthat, amíg a szoftver megtalálja a nyomtatót. Előfordulhat, hogy többször is az újbóli keresés gombra kell kattintania. 20. A Kábel nélküli beállítás befejezésekor a következő képernyő jelenik meg, ami a nyomtató típusát, valamint a vezeték nélküli hálózat nevét (vagy SSID azonosítóját) tartalmazza. Kattintson a [Complete/Kész] gombra. 21. Ha nyomtatót most telepíti először, amikor megjelenik a következő képernyő, a nyomtatófej-igazításhoz kattintson az [Execute/Végrehajtás] gombra, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, ellenkező esetben pedig kattintson a [Next/Tovább] gombra. 22. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra. 23. Ha ekkor szeretné regisztrálni a nyomtatóját, kattintson a [Next/Tovább] gombra. A regisztrálást azonban a későbbiekben is elvégezheti a Quick Menu szoftver segítségével. Ebben az esetben kattintson a [Cancel/Mégse] gombra. 24. Ha szeretne részt venni az Extended Survey Programban, kattintson az [Agree/Elfogadom] gombra. Ha nem szeretne részt venni a programban, kattintson a [Do not agree/Nem fogadom el] gombra. 25. Ha megjelenik a következő képernyő, és szeretne tesztnyomtatást végezni, kattintson az [Execute/Végrehajtás] gombra. Ha nem szeretne, kattintson a [Next/Tovább] gombra. 26. A telepítés befejezéséhez kattintson az [Exit/Kilépés] gombra.Ezzel befejeződött a Windows beállítása.
Ha a vezeték nélküli beállítás még az útmutató segítségével sem működik, további információért lépjen kapcsolatba velünk


Kábel nélküli beállítási módszer (csak Mac felhasználók számára)

Mielőtt elkezdené, töltse le a telepítő szoftvert.


 1. A letöltést követően menjen a fájl helyére, és kattintson rá duplán. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson duplán a [Setup/Telepítés] gombra.

   

 2. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson az [Open/Megnyitás] gombra. 3. Ha megjelenik a kezdőképernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra. 4. Előfordulhat, hogy a telepítés folytatásához meg kell adnia a jelszavát. Írja be a jelszavát, majd kattintson az [Install Helper/Súgó telepítése] gombra. 5. Kattintson a [Tovább] gombra. 6. Csatlakoztatási módnak válassza ki a [Wireless LAN Connection/Vezeték nélküli LAN kapcsolat] lehetőséget, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. 7. Vezeték nélküli LAN kapcsolati módnak válassza ki az [Access Point Connection (recommended)/Hozzáférési pontos csatlakozás (javasolt)] lehetőséget, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. 8. Győződjön meg róla, hogy a nyomtató be van-e kapcsolva, ehhez ellenőrizze, hogy a zöld tápellátás jelzőfény világít-e, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. 9. A szoftver a hálózaton ezt követően gyorsan megkeresi a már csatlakoztatott nyomtatókat.
  Ha a nyomtatót most telepíti először, a szoftver nem fogja megtalálni. Ezért ellenőrizze, hogy ki van-e választva a [Setting printer could not be found on the list/A nyomtató beállítása nem található a listában] lehetőség, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. 10. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson az [Open/Megnyitás] gombra. 11. Kattintson a [Next/Tovább] gombra. 12. Kattintson a [Cableless setup/Kábel nélküli beállítás] elemre.

 13. Amikor megjelenik a következő képernyő, tartsa lenyomva a nyomtatón található [Wi-Fi] gombot (A), míg a narancssárga riasztás jelzőfény 2-szer fel nem villan, majd a második villanás után engedje el a gombot, és kattintson a [Next/Tovább] gombra. 14. Győződjön meg arról, hogy a kék színű Wi-Fi lámpa gyorsan villog-e, és hogy a zöld színű tápellátás jelzőfény világít-e, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. 15. A következő üzenet jelenik meg: 16. Ha megjelenik a következő üzenet, kattintson az [Allow/Engedélyezés] gombra. 17. A hozzáférési ponthoz való csatlakozás befejezését követően kattintson a [Next/Tovább] gombra. 18. Ha megjelenik a következő képernyő, válasszon régiót, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. 19. Ha megjelenik a következő képernyő, válasszon nyelvet, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. 20. Ha megjelenik a következő képernyő, válassza ki a telepíteni kívánt szoftvert, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. Ha ekkor még nem döntötte el, melyik szoftvert kívánja telepíteni, ne aggódjon, hiszen később bármikor eltávolíthatja. 21. Ha megjelenik a következő képernyő, a végfelhasználói licencszerződés elfogadásához kattintson a [Yes/Igen] gombra. 22. Ha megjelenik a következő képernyő, és az asztalon saját nevet szeretne létrehozni a kézikönyvhöz, kattintson az [Agree/Elfogadom] lehetőségre. Ellenkező esetben a [Do not agree/Nem fogadom el] lehetőségre kattintva átugorhatja a műveletet. 23. Ekkor megkezdődik a szoftver letöltése és telepítése. 24. A Canon IJ Network eszköz képernyőjén válassza ki az érzékelt nyomtatót, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. 25. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson az [Add printer/Nyomtató hozzáadása] gombra. 26. Ha megjelenik a következő képernyő, válassza a nyomtatója [Canon IJ Network] verzióját, majd kattintson az [Add/Hozzáadás] gombra. 27. Ekkor rövid időre megjelenik az alábbi képernyő. 28. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra. 29. Ha nyomtatót most telepíti először, amikor megjelenik a következő képernyő, a nyomtatófej-igazításhoz kattintson az [Execute/Végrehajtás] gombra, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, ellenkező esetben pedig kattintson a [Next/Tovább] gombra. 30. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra. 31. Ha ekkor szeretné regisztrálni a nyomtatóját, kattintson a [Next/Tovább] gombra. A regisztrálást azonban a későbbiekben is elvégezheti a Quick Menu szoftver segítségével. Ebben az esetben kattintson a [Cancel/Mégse] gombra. 32. Ha szeretne részt venni az Extended Survey Programban, kattintson az [Agree/Elfogadom] gombra. Ellenkező esetben kattintson a [Do not agree/Nem fogadom el] lehetőségre. 33. Ha megjelenik a következő képernyő, és a hálózati beállításokat tesztnyomtatással szeretné ellenőrizni, kattintson az [Execute/Végrehajtás] gombra. Ellenkező esetben a [Next/Tovább] gombra kattintva átugorhatja a műveletet. 34. A telepítés befejezéséhez kattintson az [Exit/Kilépés] gombra.


Ezzel befejeződött a Mac beállítása.

Ha a vezeték nélküli beállítás még az útmutató segítségével sem működik, további információért lépjen kapcsolatba velünk.