PIXMA MG2940 nyomtatók vezeték nélküli kapcsolatának beállítása

Egyes hozzáférési pontokon (bizonyos esetekben útválasztóként vagy hubként szerepelnek) „WPS” feliratú, automatikus kapcsolódási gomb található, amely a védett Wi-Fi beállításra utal. 

Ez lehetővé teszi az engedélyezett eszközök, így a PIXMA MG2940 készülék csatlakozását is a hálózathoz anélkül, hogy jelszó beírására lenne szükség, valamint biztosítja az eszközök csatlakoztatásának gyors és egyszerű módját. 

Ez a módszer messze a legegyszerűbb módja a PIXMA MG2940 készülék csatlakoztatásának, így amennyiben a hozzáférési pontnak van WPS gombja, utasításokért a módszer segítségével történő csatlakozással kapcsolatban alább válassza ki a „WPS csatlakozási mód” lapot.

Ha útválasztója nem támogatja a WPS-t, alternatív útmutatóink segítségével is csatlakoztathatja a PIXMA MG2940 nyomtatót. Ehhez alább válassza ki a „Normál csatlakozási mód” lapot.


WPS csatlakozási mód

A WPS nyomógombos módszerének használatához a megkezdés előtt néhány feltételnek teljesülnie kell:

 • A hozzáférési ponton elérhető WPS nyomógombnak kell lennie. A részletekért tekintse át az eszköz felhasználói kézikönyvét. Ha a WPS nyomógomb nem elérhető, kövesse a Normál csatlakozási mód lapon található utasításokat.
 • Hálózatának a WPA (Wi-Fi Protected Access/Wi-Fi védelmi rendszer) vagy a WPA2 biztonsági protokollt kell használnia. A legtöbb WPS-szel rendelkező hozzáférési pont ezt a protokollt használja.
 1. Győződjön meg arról, hogy a nyomtató be van kapcsolva.
 2. Tartsa lenyomva a nyomtató tetején található [Wi-Fi] gombot, míg a narancssárga riasztás jelzőfény egyszer felvillan, majd engedje el a gombot.
 3. Győződjön meg róla, hogy a Wi-Fi gomb kéken villog, majd két percen belül nyomja meg a hozzáférési pontnál található [WPS] gombot. A WPS gomb megnyomásával kapcsolatos pontos információkért tekintse meg a hozzáférési pont kézikönyvét.

A nyomtatón lévő kék Wi-Fi jelzőfény a hozzáférési pont keresése vagy csatlakoztatása közben folyamatosan villogni fog. A telepítés közben a zöld jelzőfény szintén villogni kezd. Ha a nyomtató sikeresen kapcsolódott vezeték nélküli hálózatához, a kék és zöld jelzőfény villogása megszűnik, és folyamatosan világít.

Annak ellenőrzésére, hogy nyomtatóját sikerült-e vezeték nélküli hálózathoz csatlakoztatni, kinyomtathatja nyomtatója hálózati beállításait.

 1. Győződjön meg arról, hogy a nyomtató be van kapcsolva.
 2. Töltsön be egy A4 vagy Letter méretű normál papírlapot.
 3. Tartsa lenyomva a [Cancel/Mégse[MASTER] Cancel Button] gombot, amíg a narancssárga riasztás jelzőfény 15-ször felvillan, majd engedje el. A készülék kinyomtat egy hálózati adatlapot.

Amikor elolvassa a kinyomtatott adatlapot, ellenőrizze, hogy a „Connection” (Kapcsolat) mező „Active” (Aktív) állapotot jelez-e, és hogy az SSID mező – „Service Set Identifier” (szolgáltatáskészlet-azonosító) (vagy vezeték nélküli hálózatának neve) – vezeték nélküli hálózatának pontos nevét tartalmazza-e.


Ezzel befejeződött a WPS beállítása.

Ezután folytassa a szoftver telepítésével, hogy a legtöbbet hozhassa ki PIXMA MG2940 készülékéből.

Ha nem áll rendelkezésre a termékhez kapott telepítő CD, töltse le az útmutatókat és a szoftvert.

Ha a vezeték nélküli beállítás még az útmutató segítségével sem működik, további információért lépjen kapcsolatba velünk.


Normál csatlakozási mód

Az operációs rendszerére vonatkozó pontos utasítások megtekintése érdekében használja az alábbi hivatkozásokat:

Normál csatlakoztatási mód – csak Windows felhasználók számára

 1. Helyezze be a nyomtatóhoz kapott CD-t, és futtassa a telepítőt. Ha a „Telepítő CD-ROM” nem indul el automatikusan, helyezze be ismét a CD-ROM-ot a számítógépbe, kattintson a [Számítógép] vagy az [Ez a gép] ikonra, majd válassza ki a CD-ROM-ot, és kattintson duplán a [MSETUP4.EXE] fájlra. Ha nem áll rendelkezésre a termékhez kapott CD, töltse le az útmutatókat és a szoftvert.
 2. Ha megjelenik a kezdőképernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 3. Csatlakoztatási módnak válassza ki a [Wireless LAN Connection/Vezeték nélküli LAN kapcsolat] lehetőséget, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 4. Vezeték nélküli LAN kapcsolati módnak válassza ki az [Access Point Connection (recommended)/Hozzáférési pontos csatlakozás (javasolt)] lehetőséget, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 5. Győződjön meg róla, hogy a nyomtató be van-e kapcsolva, ehhez pedig ellenőrizze, hogy a zöld tápellátás jelzőfény világít-e, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 6. A szoftver a hálózaton ezt követően gyorsan megkeresi a már csatlakoztatott nyomtatókat. Ha a nyomtatót most telepíti először, a szoftver nem fogja megtalálni. Ezért ellenőrizze, hogy ki van-e választva a [Setting printer could not be found on the list/A nyomtató beállítása nem található a listában] lehetőség, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 7. Ekkor elindul a Telepítési útmutató telepítése.
 8. Kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 9. Kattintson a [Cableless setup/Kábel nélküli beállítás] elemre.
 10. Amikor megjelenik a következő képernyő, tartsa lenyomva a nyomtatón található [Wi-Fi] gombot (A), míg a narancssárga riasztás jelzőfény 2-szer fel nem villan, majd a második villanás után engedje el a gombot, és kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 11. Győződjön meg arról, hogy a kék színű Wi-Fi lámpa gyorsan villog-e, és hogy a zöld színű tápellátás jelzőfény világít-e, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 12. A következő üzenet jelenik meg:
 13. A hozzáférési ponthoz való csatlakozás befejezését követően kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 14. Ha megjelenik a következő képernyő, válasszon régiót, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 15. Ha megjelenik a következő képernyő, válasszon nyelvet, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 16. Ha megjelenik a következő képernyő, válassza ki a telepíteni kívánt szoftvert, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. Ha ekkor még nem döntötte el, melyik szoftvert kívánja telepíteni, ne aggódjon, hiszen később bármikor eltávolíthatja.
 17. Ha megjelenik a következő képernyő, a végfelhasználói licencszerződés elfogadásához kattintson a [Yes/Igen] gombra.
 18. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 19. Ezt követően megkezdődik a szoftver telepítése. Amennyiben a következő képernyő jelenik meg a telepítés során, a nyomtató ismételt megkereséséhez kattintson a [Redetect/Újbóli keresés] gombra. A hálózat konfigurációjától függően akár egy percig is eltarthat, amíg a szoftver megtalálja a nyomtatót. Előfordulhat, hogy többször is az újbóli keresés gombra kell kattintania.
 20. A Kábel nélküli beállítás befejezésekor a következő képernyő jelenik meg, ami a nyomtató típusát, valamint a vezeték nélküli hálózat nevét (vagy SSID azonosítóját) tartalmazza.  Kattintson a [Complete/Kész] gombra.
 21. Ha nyomtatót most telepíti először, amikor megjelenik a következő képernyő, a nyomtatófej-igazításhoz kattintson az [Execute/Végrehajtás] gombra, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, ellenkező esetben pedig kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 22. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 23. Ha ekkor szeretné regisztrálni a nyomtatóját, kattintson a [Next/Tovább] gombra. A regisztrálást azonban a későbbiekben is elvégezheti a Quick Menu szoftver segítségével. Ebben az esetben kattintson a [Cancel/Mégse] gombra.
 24. Ha szeretne részt venni az Extended Survey Programban, kattintson az [Agree/Elfogadom] gombra. Ha nem szeretne részt venni a programban, kattintson a [Do not agree/Nem fogadom el] gombra.
 25. Ha megjelenik a következő képernyő, és szeretne tesztnyomtatást végezni, kattintson az [Execute/Végrehajtás] gombra. Ha nem szeretne, kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 26. A telepítés befejezéséhez kattintson az [Exit/Kilépés] gombra.

Ezzel befejeződött a Windows beállítása
Ha a vezeték nélküli beállítás még az útmutató segítségével sem működik, további információért lépjen kapcsolatba velünk


Kábel nélküli beállítási módszer (csak Mac felhasználók számára)

Mielőtt elkezdené, töltse le a telepítő szoftvert.


 1. A letöltést követően menjen a fájl helyére, és kattintson rá duplán. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson duplán a [Setup/Telepítés] gombra.

  [MASTER] Setup 

 2. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson az [Open/Megnyitás] gombra.

  [MASTER] Screen 28

 3. Ha megjelenik a kezdőképernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 4. Előfordulhat, hogy a telepítés folytatásához meg kell adnia a jelszavát. Írja be a jelszavát, majd kattintson az [Install Helper/Súgó telepítése] gombra.
 5. Kattintson a [Tovább] gombra.
 6. Csatlakoztatási módnak válassza ki a [Wireless LAN Connection/Vezeték nélküli LAN kapcsolat] lehetőséget, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 7. Vezeték nélküli LAN kapcsolati módnak válassza ki az [Access Point Connection (recommended)/Hozzáférési pontos csatlakozás (javasolt)] lehetőséget, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 8. Győződjön meg róla, hogy a nyomtató be van-e kapcsolva, ehhez ellenőrizze, hogy a zöld tápellátás jelzőfény világít-e, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 9. A szoftver a hálózaton ezt követően gyorsan megkeresi a már csatlakoztatott nyomtatókat. Ha a nyomtatót most telepíti először, a szoftver nem fogja megtalálni. Ezért ellenőrizze, hogy ki van-e választva a [Setting printer could not be found on the list/A nyomtató beállítása nem található a listában] lehetőség, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 10. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson az [Open/Megnyitás] gombra.
 11. Kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 12. Kattintson a [Cableless setup/Kábel nélküli beállítás] elemre.
 13. Amikor megjelenik a következő képernyő, tartsa lenyomva a nyomtatón található [Wi-Fi] gombot (A), míg a narancssárga riasztás jelzőfény 2-szer fel nem villan, majd a második villanás után engedje el a gombot, és kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 14. Győződjön meg arról, hogy a kék színű Wi-Fi lámpa gyorsan villog-e, és hogy a zöld színű tápellátás jelzőfény világít-e, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 15. A következő üzenet jelenik meg:
 16. Ha megjelenik a következő üzenet, kattintson az [Allow/Engedélyezés] gombra.
 17. A hozzáférési ponthoz való csatlakozás befejezését követően kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 18. Ha megjelenik a következő képernyő, válasszon régiót, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 19. Ha megjelenik a következő képernyő, válasszon nyelvet, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 20. Ha megjelenik a következő képernyő, válassza ki a telepíteni kívánt szoftvert, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. Ha ekkor még nem döntötte el, melyik szoftvert kívánja telepíteni, ne aggódjon, hiszen később bármikor eltávolíthatja.
 21. Ha megjelenik a következő képernyő, a végfelhasználói licencszerződés elfogadásához kattintson a [Yes/Igen] gombra.
 22. Ha megjelenik a következő képernyő, és az asztalon saját nevet szeretne létrehozni a kézikönyvhöz, kattintson az [Agree/Elfogadom] lehetőségre. Ellenkező esetben a [Do not agree/Nem fogadom el] lehetőségre kattintva átugorhatja a műveletet.
 23. Ekkor megkezdődik a szoftver letöltése és telepítése.
 24. A Canon IJ Network eszköz képernyőjén válassza ki az érzékelt nyomtatót, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 25. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson az [Add printer/Nyomtató hozzáadása] gombra.
 26. Ha megjelenik a következő képernyő, válassza a nyomtatója [Canon IJ Network] verzióját, majd kattintson az [Add/Hozzáadás] gombra.
 27. Ekkor rövid időre megjelenik az alábbi képernyő.
 28. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 29. Ha nyomtatót most telepíti először, amikor megjelenik a következő képernyő, a nyomtatófej-igazításhoz kattintson az [Execute/Végrehajtás] gombra, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, ellenkező esetben pedig kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 30. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra.
 31. Ha ekkor szeretné regisztrálni a nyomtatóját, kattintson a [Next/Tovább] gombra. A regisztrálást azonban a későbbiekben is elvégezheti a Quick Menu szoftver segítségével. Ebben az esetben kattintson a [Cancel/Mégse] gombra.
 32. Ha szeretne részt venni az Extended Survey Programban, kattintson az [Agree/Elfogadom] gombra. Ellenkező esetben kattintson a [Do not agree/Nem fogadom el] lehetőségre.
 33. Ha megjelenik a következő képernyő, és a hálózati beállításokat tesztnyomtatással szeretné ellenőrizni, kattintson az [Execute/Végrehajtás] gombra. Ellenkező esetben a [Next/Tovább] gombra kattintva átugorhatja a műveletet.
 34. A telepítés befejezéséhez kattintson az [Exit/Kilépés] gombra.


Ezzel befejeződött a Mac beállítása

Ha a vezeték nélküli beállítás még az útmutató segítségével sem működik, további információért lépjen kapcsolatba velünk.


A PIXMA MG2940 nyomtató hálózati beállításainak visszaállítása a gyári alapértelmezett beállításokra

Ha hálózati beállításait vissza kell állítania a gyári alapértelmezett beállításokra – például a hozzáférési pont megváltoztatása esetén –, kövesse az alábbi utasításokat:

Megjegyzés: Az inicializálás töröl minden hálózati beállítást a számítógépen, így lehetetlenné válik a nyomtatás vagy a szkennelés, amíg meg nem történik a nyomtató új hálózati beállításokkal való újrakonfigurálása.

 1. Tartsa lenyomva a [CANCEL/MÉGSE ] gombot, amíg a riasztás jelzőfény 17-szer felvillan.
 2. Engedje el a [CANCEL/MÉGSE ] gombot.


A hálózat beállításai visszaálltak a gyári alapértelmezett beállításokra.


Ha a folyamatot az útmutató segítségével sem lehet végrehajtani, további információért lépjen kapcsolatba velünk.

A szolgáltatásunk fejlesztéséhez kérjük, töltse ki a Canon támogatási oldalunkkal kapcsolatos rövid kérdőívünket.

Szeretnék részt venni Nem, köszönöm