Home & Photo Printers PIXMA MG7751 Lifestyle side view

PIXMA MX455 – Wi-Fi-beállítási útmutató

Egyes hozzáférési pontok (amelyeket útválasztónak vagy hubnak is neveznek) egy „WPS” (a Wi-Fi Protected Setup rövidítése) felirattal ellátott, automatikus csatlakoztatásra szolgáló gombbal is rendelkeznek, amely segítségével az engedélyezett eszközök jelszó megadása nélkül csatlakoztathatók a hálózatra. Ez a legegyszerűbb módja a PIXMA nyomtató csatlakoztatásának, így amennyiben a hozzáférési pontnak van WPS gombja, a módszer segítségével történő csatlakozásra vonatkozó utasításokért válassza ki alább a „WPS csatlakozási mód” lapot.

Ha hozzáférési pontja nem támogatja a WPS-t, válassza ki alább a „Normál csatlakozási mód” lapot.

WPS csatlakozási mód

A WPS nyomógombos módszerének használatához a megkezdés előtt néhány feltételnek teljesülnie kell:

  • A hozzáférési ponton elérhető WPS nyomógombnak kell lennie. A részletekért tekintse át az eszköz felhasználói kézikönyvét.
    Ha a WPS nyomógomb nem elérhető, kövesse a Normál csatlakoztatási mód című rész alábbi utasításait.

  • Hálózatának a WPA (Wi-Fi Protected Access/Wi-Fi védelmi rendszer) vagy a WPA2 biztonsági protokollt kell használnia. A legtöbb WPS-szel rendelkező hozzáférési pont ezt a protokollt használja.


1. lépés


1. Nyomja meg a nyomtató [Setup/Beállítás] gombját (A).2. lépés


1. A nyílgombok segítségével (A) válassza ki a [Device settings/Készülék beállításai] menüpontot, majd nyomja meg az [OK] gombot (B).3. lépés


1. Válassza ki a [LAN settings/LAN beállításai] menüpontot, majd nyomja meg az [OK] gombot.4. lépés


1. Válassza ki a [Wireless LAN setup/Vezeték nélküli LAN beállítása] menüpontot, majd nyomja meg az [OK] gombot.Amikor a vezeték nélküli kapcsolat engedélyezett, a (kék) Wi-Fi jelzőfény (A) világítani kezd.

A nyomtató automatikusan a WPS funkciót támogató hozzáférési pontot keres.


5. lépés


A nyomtató kijelzője az alábbi módon jelenik meg:(Az üzenetben ez olvasható: „Tartsa lenyomva a WPS gombot körülbelül 5 másodpercig, majd nyomja meg a készülék [OK] gombját.”)


1. Tartsa lenyomva a hozzáférési pont [WPS] gombját.


A hozzáférési ponton található WPS elindításáról szóló pontos utasításokhoz olvassa el a használati útmutatót.


2. Két percen belül nyomja meg a nyomtató [OK] gombját.


A nyomtatón lévő (kék) Wi-Fi jelzőfény villog a hozzáférési pont keresése vagy csatlakoztatása közben.

A csatlakozást követően a következő képernyő jelenik meg. Nyomja meg az [OK] gombot.Ha egy másik képernyő jelenik meg, olvassa el a használati útmutató „hibaelhárítás” részét.


Ezzel befejeződött a WPS beállítása.

Ezután folytassa a szoftver telepítésével, hogy a legtöbbet hozhassa ki PIXMA MX455 készülékéből.


Ha nem áll rendelkezésre a termékhez kapott telepítő CD, a folytatásoz töltse le az útmutatókat és a szoftvert.


Ha a WPS vezeték nélküli beállítás még az útmutató segítségével sem működik, további információért lépjen kapcsolatba velünk.


Normál csatlakoztatási mód

1. lépés


1. Nyomja meg a nyomtató [Setup/Beállítás] gombját (A).
2. lépés


1. A nyílgombok segítségével (A) válassza ki a [Device settings/Készülék beállításai] menüpontot, majd nyomja meg az [OK] gombot (B).
3. lépés1. Válassza ki a [LAN settings/LAN beállításai] menüpontot, majd nyomja meg az [OK] gombot.
4. lépés


1. Válassza ki a [Wireless LAN setup/Vezeték nélküli LAN beállítása] menüpontot, majd nyomja meg az [OK] gombot.
5. lépés


1. Nyomja meg a [Stop/Reset (Stop/Visszaállítás)] gombot, és megjelenik a következő képernyő.
2. Ha megjelenik a fenti képernyő, nyomja meg az [OK] gombot.

A nyomtató megkeresi a közvetlen közelben található összes elérhető vezeték nélküli hálózatot.
3. A nyílgombok segítségével válassza ki hálózata nevét (más néven SSID azonosítóját), majd nyomja meg kétszer az [OK] gombot.

Ha nem biztos vezeték nélküli hálózata (vagy SSID azonosítója) nevében, nézze meg a hozzáférési ponton található nyomtatott címkén, vagy pedig ellenőrizze le a hálózat nevét, amelyhez számítógépe kapcsolódik.

Ha pedig nem találja hálózatát a felsoroltak között, a nyílgombok segítségével válassza ki a [Search again/Ismételt keresés] lehetőséget, majd nyomja meg az [OK] gombot.


4. Ha megjelenik a következő képernyő, a készülék számgombjának segítségével írja be vezeték nélküli hálózata biztonsági jelszavát.
A készülék háromféle beviteli móddal rendelkezik: nagybetűs mód, kisbetűs mód, szám mód. A nagybetűs (:A), kisbetűs (:a) vagy szám (:1) módra való átváltáshoz nyomja meg a  gombot. (A képernyő jobb felső részét jelenik meg.)

Nagybetűs módban például a  gomb egyszeri megnyomására egy „A” betű jelenik meg, míg a  gomb kétszeri megnyomásával egy „B” betű kerül a képernyőre, stb. Ha egy gombhoz két karakter van hozzárendelve, a másik karakter eléréséhez nyomja meg a nyílgombot. Ha véletlenül hibát vétett, a karaktert a gombbal törölheti. A jelszó beírását követően nyomja meg az OK gombot.

A következő képernyő jelenik meg:
Nyomja meg az [OK] gombot.


Ezzel befejeződött a normál csatlakoztatás beállítása.

Ezután folytassa a szoftver telepítésével, hogy a legtöbbet hozhassa ki PIXMA MX455 készülékéből.


Ha nem áll rendelkezésre a termékhez kapott telepítő CD, a folytatásoz töltse le az útmutatókat és a szoftvert.


Ha a vezeték nélküli beállítás még az útmutató segítségével sem működik, további információért lépjen kapcsolatba velünk.


Hálózati beállítások visszaállítása a gyári alapértelmezett beállításokra

Ha hálózati beállításait vissza kell állítania a gyári alapértelmezett beállításokra – például a hozzáférési pont megváltoztatása esetén –, kövesse az alábbi utasításokat:


1. lépés

1. Nyomja meg a nyomtató [Setup/Beállítás] gombját (A).2. lépés

1. A nyílgombok segítségével (A) válassza ki a [Device settings/Készülék beállításai] menüpontot, majd nyomja meg az [OK] gombot (B).3. lépés

1. A nyílgombok segítségével válassza ki a [LAN settings/LAN-beállítások] menüpontot, majd nyomja meg az [OK] gombot.4. lépés

1. A nyílgombok segítségével válassza ki a [Reset LAN settings/LAN-beállítások visszaállítása] menüpontot, majd nyomja meg az [OK] gombot.5. lépés

1. A nyílgombok segítségével válassza ki a [Yes/Igen] lehetőséget, majd nyomja meg az [OK] gombot.A következő képernyő jelenik meg:A vezeték nélküli hálózat beállításai visszaálltak a gyári alapértelmezett beállításokra.

Ha a folyamatot az útmutató segítségével sem lehet végrehajtani, további információért lépjen kapcsolatba velünk.

Feedback