Egyes hozzáférési pontokon (bizonyos esetekben útválasztóként vagy hubként szerepelnek) „WPS” feliratú, automatikus kapcsolódási gomb található, amely a védett Wi-Fi beállításra utal.

Ez lehetővé teszi az engedélyezett eszközök, így a PIXMA iX6840 készülék csatlakozását is a hálózathoz anélkül, hogy jelszó beírására lenne szükség, valamint biztosítja az eszközök csatlakoztatásának gyors és egyszerű módját.

Ez a módszer messze a legegyszerűbb módja a PIXMA iX6840 készülék csatlakoztatásának, így amennyiben a hozzáférési pontnak van WPS gombja, utasításokért a módszer segítségével történő csatlakozással kapcsolatban alább válassza ki a „WPS csatlakozási mód” lapot.

Ha útválasztója nem támogatja a WPS-t, alternatív útmutatóink segítségével is csatlakoztathatja a PIXMA iX6840 nyomtatót. Ehhez alább válassza ki a „Normál csatlakozási mód” lapot.

WPS csatlakozási mód

A WPS nyomógombos módszerének használatához a megkezdés előtt néhány feltételnek teljesülnie kell:

1. lépés

1. Győződjön meg arról, hogy a nyomtató be van kapcsolva.

2. Tartsa lenyomva a nyomtató elején található [Wi-Fi ] gombot, míg a fehér tápellátás jelzőfény egyszer felvillan, majd engedje el a gombot.

2. lépés

1. Győződjön meg, hogy a gomb kéken villog, majd két percen belül nyomja meg a hozzáférési pontnál található [WPS] gombot.
A WPS gomb megnyomásával kapcsolatos pontos információkért tekintse meg a hozzáférési pont kézikönyvét.

A nyomtatón lévő kék Wi-Fi jelzőfény a hozzáférési pont keresése vagy csatlakoztatása közben folyamatosan villogni fog. Ha a nyomtató sikeresen kapcsolódott vezeték nélküli hálózatához, a kék jelzőfény villogása megszűnik, és folyamatosan világít.

Hálózati beállítások ellenőrzése

Annak ellenőrzésére, hogy nyomtatóját sikerült-e vezeték nélküli hálózathoz csatlakoztatni, kinyomtathatja nyomtatója hálózati beállításait.

1. Győződjön meg arról, hogy a nyomtató be van kapcsolva.

2. Töltsön be egy A4 vagy Letter méretű normál papírlapot.

3. Tartsa lenyomva a [Resume/Cancel/Folytatás/Mégse] gombot, amíg a fehér tápellátás jelzőfény 6-szor felvillan, majd engedje el. A készülék kinyomtat egy hálózati adatlapot.
Amikor elolvassa a kinyomtatott adatlapot, ellenőrizze, hogy a „Connection” (Kapcsolat) mező „Active” (Aktív) állapotot jelez-e, és hogy az SSID mező – „Service Set Identifier” (szolgáltatáskészlet-azonosító) (vezeték nélküli hálózatának neve) – vezeték nélküli hálózatának pontos nevét tartalmazza-e.

Ezzel befejeződött a WPS beállítása.

Ezután folytassa a szoftver telepítésével, hogy a legtöbbet hozhassa ki PIXMA iX6840 készülékéből.

Ha nem áll rendelkezésre a termékhez kapott telepítő CD, töltse le az útmutatókat és a szoftvert.

Ha a vezeték nélküli beállítás még az útmutató segítségével sem működik, további információért lépjen kapcsolatba velünk.


1. Helyezze be a nyomtatóhoz kapott CD-t, és futtassa a telepítőt.

Ha a „Telepítő CD-ROM” nem indul el automatikusan, helyezze be ismét a CD-ROM-ot a számítógépbe, kattintson a [My Computer/Sajátgép] ikonra, majd válassza ki a CD-ROM-ot, és kattintson duplán a [MSETUP4.EXE] fájlra.

Windows 8 felhasználók – kattintson duplán a [Canon_IJ] lehetőségre. A kiválasztási ablak megnyílását követően kattintson duplán a [MSETUP4.EXE]fájlra.

Ha nem áll rendelkezésre a termékhez nem kapott telepítő CD, töltse le a útmutatókat és a szoftvert a Canon támogatási oldaláról.

2. Ha megjelenik a kezdőképernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra.

3. Válassza ki a [Network Connection/Hálózati csatlakozás] elemet, majd ezután a [Wireless Connection/Vezeték nélküli kapcsolat] elemet.

4. Győződjön meg róla, hogy a nyomtató be van-e kapcsolva, ehhez ellenőrizze, hogy a fehér tápellátás jelzőfény világít-e, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.

5. Kattintson a [Connect to the network/Csatlakozás a hálózathoz] elemre.

6. Kattintson a [Cableless setup/Kábel nélküli beállítás] elemre.

7. Amikor megjelenik a következő képernyő, tartsa lenyomva a nyomtatón található [Wi-Fi] gombot (A), míg a fehér tápellátás jelzőfény 2-szer fel nem villan, majd a második villanás után engedje el a gombot és kattintson a [Next/Tovább] gombra.

8. Győződjön meg róla, hogy a kék Wi-Fi lámpa gyorsan villog-e, és a fehér tápellátás jelzőfény világít-e, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.

Ekkor az alábbi képernyő jelenik meg:

9. Ha megjelenik a következő képernyő, válasszon régiót, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.

10. Ha megjelenik a következő képernyő, válasszon nyelvet, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.

11. Ha megjelenik a következő képernyő, válassza ki a telepíteni kívánt szoftvert, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. Ha ekkor még nem döntötte el, melyik szoftvert kívánja telepíteni, ne aggódjon, hiszen később bármikor eltávolíthatja.

12. Ha megjelenik a következő képernyő, a végfelhasználói licencszerződés elfogadásához kattintson a [Yes/Igen] gombra.

13. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra.

Amennyiben a következő képernyő jelenik meg a telepítés során, a nyomtató ismételt megkereséséhez kattintson a [Redetect/Újbóli keresés] gombra.
A hálózat konfigurációjától függően akár egy percig is eltarthat, amíg a szoftver megtalálja a nyomtatót. Előfordulhat, hogy többször is az újbóli keresés gombra kell kattintania.

Ha nem találja a nyomtatót a hálózaton, annak ellenőrzésére, hogy nyomtatóját sikerült-e vezeték nélküli hálózathoz csatlakoztatni, kinyomtathatja nyomtatója hálózati beállításait:

• Győződjön meg arról, hogy a nyomtató be van kapcsolva.

• Töltsön be egy A4 vagy Letter méretű normál papírlapot.

• Tartsa lenyomva a [Resume/Cancel/Folytatás/Mégse] gombot, amíg tápellátás fehér jelzőfénye 6-szor felvillan, majd engedje el. A készülék kinyomtatja a hálózati konfigurációs oldalt.

Az 1. mezőnek a hálózat nevét (vagy az SSID azonosítót), míg a 2. mezőnek a nyomtató által lekért IP-címet kell tartalmaznia.

Ha a nyomató nem tartalmazza a fenti beállításokat, indítsa újra a telepítési folyamatot.

14. A Kábel nélküli beállítás befejezésekor a következő képernyő jelenik meg, ami a nyomtató típusát, valamint a vezeték nélküli hálózat nevét (vagy SSID azonosítóját) tartalmazza.

Kattintson a [Complete/Kész] gombra.

15. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra.

16. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra.

17. Ha ekkor szeretné regisztrálni a nyomtatóját, kattintson a [Next/Tovább] gombra. A regisztrálást azonban a későbbiekben is elvégezheti a Quick Menu szoftver segítségével. Ebben az esetben kattintson a [Cancel/Mégse] gombra.

18. Ha szeretne részt venni az Extended Survey Programban, kattintson az [Agree/Elfogadom] gombra.
Ha nem szeretne részt venni a programban, kattintson a [Do not agree/Nem fogadom el] gombra.

19. A telepítés befejezéséhez kattintson az [Exit/Kilépés] gombra.

Ezzel befejeződött a Windows beállítása.

Ha a vezeték nélküli beállítás még az útmutató segítségével sem működik, további információért lépjen kapcsolatba velünk.

Mielőtt elkezdené, töltse le a telepítő szoftvert.

1. Ha megjelenik a kezdőképernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra.

2. Előfordulhat, hogy a telepítés folytatásához meg kell adnia a jelszavát. Írja be a jelszavát, majd kattintson az [Install Helper/Súgó telepítése] gombra.

3. Kattintson a [Next/Tovább] gombra.

4. Válassza ki a [Network Connection/Hálózati csatlakozás], majd a [Wireless Connection/Vezeték nélküli kapcsolat] elemet.

5. Győződjön meg róla, hogy a nyomtató be van kapcsolva, és a fehér tápellátás jelzőfény a képen látható módon világít, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.

6. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson az [Open/Megnyitás] gombra.

7. Kattintson a [Connect to the network/Csatlakozás a hálózathoz] elemre.

8. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson a [Cableless setup/Kábel nélküli beállítás] lehetőségre.

9. A nyomtató Kábel nélküli beállítás funkciójának engedélyezéséhez kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

10. A következő üzenet jelenik meg:

11. Ha megjelenik a következő üzenet, kattintson az [Allow/Engedélyezés] gombra.

12. Ha megjelenik a következő képernyő, válasszon régiót, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.

13. Ha megjelenik a következő képernyő, válassza ki tartózkodási országát, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra.

14. Ha megjelenik a következő képernyő, válassza ki a telepíteni kívánt szoftvert, majd kattintson a [Next/Tovább] gombra. Ha ekkor még nem döntötte el, melyik szoftvert kívánja telepíteni, ne aggódjon, hiszen később bármikor eltávolíthatja.

15. Ha megjelenik a következő képernyő, a végfelhasználói licencszerződés elfogadásához kattintson a [Yes/Igen] gombra.

16. Ekkor megkezdődik a szoftver letöltése és telepítése.

17. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson az [Add printer/Nyomtató hozzáadása] gombra.

18. Ha megjelenik a következő képernyő, válassza ki a nyomtatója [Canon IJ Network] verziószámát, majd kattintson az [Add/Hozzáadás] gombra.

19. Ekkor rövid időre megjelenik az alábbi képernyő.

20. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra.

21. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra.

22. Ha megjelenik a következő képernyő, kattintson a [Next/Tovább] gombra.

23. Ha ekkor szeretné regisztrálni a nyomtatóját, kattintson a [Next/Tovább] gombra. A regisztrálást azonban a későbbiekben is elvégezheti a Quick Menu szoftver segítségével. Ebben az esetben kattintson a [Cancel/Mégse] gombra.

24. Ha szeretne részt venni az Extended Survey Programban, kattintson az [Agree/Elfogadom] gombra. Ha nem szeretne részt venni a programban, kattintson a [Do not agree/Nem fogadom el] gombra.

25. A telepítés befejezéséhez kattintson az [Exit/Kilépés] gombra.

Ezzel befejeződött a Mac beállítása.

Ha a vezeték nélküli beállítás még az útmutató segítségével sem működik, további információért lépjen kapcsolatba velünk.