Package Aware drivers

Melyik illesztőprogramot telepítsem?

A legtöbb irodai környezetben a következő nyomtatóillesztőprogram-nyelvek közül választhat: PCL, UFR II és PostScript. Itt most segíteni próbálunk Önnek, hogy megismerje a különbségeket a három között, hogy tájékozott döntést hozhasson a saját igényeinek figyelembevételével.

PCL

A Printer Control Language vagy PCL egy készülékfüggetlen nyomtatóillesztőprogram-nyelv. Ez azt jelenti, hogy a nyomtatott adatok egy részének – pl. betűtípusok vagy grafikák – megalkotásáról nem a számítógép, hanem a nyomtató gondoskodik. Ez lehetővé teszi a számítógép számára a nyomtatási munka gyors feldolgozását, de egyúttal azt is jelenti, hogy a különböző készülékek nyomtatási termékei különbözhetnek, mivel azok eltérő módon végzik el a feladatok végrehajtását.

A PCL illesztőprogramokat tipikusan több különböző operációs rendszer támogatja, lehetővé téve a nyomtató számára a több különböző környezetben való használatot, azonban a PCL-t nem támogatják a Mac-eszközök.

Generic Plus PCL illesztőprogramjainkat úgy alkottuk meg, hogy több Canon készüléket támogassanak, így Ön ugyanazt az illesztőprogramot használhatja minden támogatott nyomtatómodell esetében a nyomtatási port, illetve a készülék konfigurációs profilja beállításainak módosítása által.

PostScript

A PostScript vagy PS egy Mac-környezetekben gyakran használt, kiváló minőségű színnyomtatást biztosító nyomtatóillesztőprogram-nyelv. Hatékonyan lefordítja a számítógép RGB (vörös, zöld, kék) értékeit a készülék által használt CMYK (cián, magenta, sárga, fekete) értékekre.

A PCL nyelvvel szemben a PostScript egy készülékfüggetlen nyomtatási nyelv. Ez azt jelenti, hogy a nyomtatási adatok feldolgozása a számítógépen történik, mielőtt a nyomtatási munkát a rendszer a nyomtatóra küldené. Általánosságban a nyomtatási munkák nem olyan hatékonyak, mint amilyenek egy PCL illesztőprogram használatával lennének, azonban a nyomtatási termék konzisztensebb nyomtatóról nyomtatóra, mivel nincs változás az adat feldolgozásának módját tekintve.

A PostScript illesztőprogramok mellé egy PPD (PostScript Printer Description) fájl is tartozik, amely információt tartalmaz készüléke lehetőségeivel és korlátozásaival kapcsolatban.

Ahogy PCL illesztőprogramjaink esetében, megalkottuk a Generic Plus PS3 illesztőprogramokat a különböző Canon készülékeken történő munkához – teljes funkcionalitás minden támogatott modellhez, ugyanazon illesztőprogram használatával.

UFR II

Az Ultra Fast Rendering (UFR) II a Canon egy szabadalmaztatott nyomtatóillesztőprogram-nyelve, amely képes a nyomtatási feladatok gyors feldolgozására a nyomtatási adatok készülékre történő küldését megelőző tömörítési eljárás által. Az adatfeldolgozási feladatok a számítógép és a nyomtatási eszköz között történő felosztása gyorsabb nyomtatást tesz lehetővé.

Az UFR II nyomtató-illesztőprogramok biztosította gyors feldolgozás ideális az irodai fájlok és dokumentumok nyomtatásához, azonban az UFR II nem képes olyan kiváló minőségű színes nyomatok biztosítására, amelyre a PostScript illesztőprogram igen.

Ahogy a PCL és PS illesztőprogramok esetében, a Generic Plus UFR II illesztőprogramunkat is úgy alkottuk meg, hogy több Canon készüléket támogassanak, így Ön ugyanazt az illesztőprogramot használhatja minden támogatott nyomtatómodell esetében a nyomtatási port, illetve a készülék konfigurációs profilja beállításainak módosítása által.

Amint eldöntötte, hogy melyik illesztőprogramnyelv a legmegfelelőbb az Ön felhasználási környezetéhez, kérjük, tekintse meg a Canon támogatási oldalát, hogy hozzáférhessen a termékéhez szükséges illesztőprogramhoz.

Illesztőprogram-felügyeleti megoldást keres?

Tekintse meg, hogyan segíthetünk

További ajánlatok…

Feedback