A Canon tintasugaras tintapatron újrahasznosító programja

Rendkívül egyszerűen küldheti vissza számunkra az eredeti Canon tintasugaras tintapatronokat az újrahasznosítás érdekében.

A Canon felelősséget vállal az ügyfelek által a program keretében visszaküldött eredeti Canon tintapatronok újrahasznosításáért és a nyers anyagok visszanyeréséért.  A környezettudatosság a kivitelezés minden aspektusában megfigyelhető, a nyersanyagok kiválasztásától és megmunkálásától kezdve a használt kazetták újrafeldolgozásáig.

Mi haszna származik ebből Önnek?

  • Az üres Canon tintasugaras patronok ingyenes újrahasznosítása.
  • Teljes összhang a szabályozással: A Canon által használ valamennyi anyag rendelkezik a megfelelő engedélyekkel, így Ön nyugodt lehet afelől, hogy megfelelőképpen kezeljük az Ön által termelt hulladékot.
  • A program keretein belül visszaküldött kazetták nem kerülnek hulladéklerakókba.
  • Az újrahasznosítási folyamat során az üres kazetták alkatrészeit és anyagait felhasználjuk az új kazetták előállításához.
  • Az eredeti Canon tintasugaras tintapatronok újrahasznosításával Ön hozzájárul egy zártláncú rendszer létrehozásához és az általunk felhasznált nyersanyagmennyiség csökkentéséhez. 

A Canon tonerkazetta-újrahasznosítási programmal kapcsolatos további tájékoztatásért kattintson a jobb oldali hivatkozásokra. Ha Ön rendelkezik olyan Canon tonerkazettával, amelyet szeretne visszaküldeni, kattintson az alábbi hivatkozásra!

A Canon tintasugaras tintapatron újrahasznosító programban való részvételére és a Canon által biztosított megfelelő szolgáltatásokra a Canon Általános Szerződési feltételei vonatkoznak. A jelen általános szerződési feltételek referenciaként az általános felelősségkizárást is tartalmazza, mely a szerződési feltételek szerves részét képezi. Az általános felelősségkizárás kinyomtatható, illetve a fenti, továbbá a Canon weboldalának alján lévő hivatkozásra kattintva is elérhető.

A fentiekben említett Általános szerződési feltételeknek megfelelően a Canon sem marketing célokra, sem az egyéb termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos értesítetésekre nem használja fel a Canon Tonerkazetta újrahasznosító program keretében megadott személyes adatokat.

Ne feledje, hogy a Canon tintasugaras tintapatron újrahasznosító programot csak eredeti Canon tintasugaras tintapatronok visszaküldésére használhatja. Az itt ismertetett általános szerződési feltételek megszegése esetén a Canon többi jogának sérelme nélkül a Canonnak jogában áll elutasítani minden további, a Canon Tintasugaras tintapatron újrahasznosító programban való részvételt, továbbá a Canon bármikor megszüntetheti a vonatkozó szolgáltatások biztosítását. A Canon fenntartja a jogot, hogy a jelen általános szerződési feltételek megszegése esetén kompenzációt igényeljen.

A következő tintapatronok küldhetők vissza számunkra az újrahasznosítás érdekében. A jelen program keretében a nagy formátumú tintasugaras tintapatronokat sajnos nem tudjuk elfogadni.

BCI-10CLI-551 CPGI-1500XL C
BCI-15BKCLI-551 GYPGI-1500XL M
BCI-15CLCLI-551 MPGI-1500XL Y
BCI-16CLCLI-551 YPGI-2500XL BK
BCI-24BKCLI-551XL BKPGI-2500XL C
BCI-24CLCLI-551XL CPGI-2500XL M
BCI-3eBKCLI-551XL GYPGI-2500XL Y
BCI-3eCCLI-551XL MPGI-29 C
BCI-3eMCLI-551XL YPGI-29 CO
BCI-3eYCLI-571 BKPGI-29 DGY
BCI-6BKCLI-571 CPGI-29 GY
BCI-6CCLI-571 GYPGI-29 LGY
BCI-6GCLI-571 MPGI-29 M
BCI-6MCLI-571 YPGI-29 MBK
BCI-6PCCLI-571XL BKPGI-29 PBK
BCI-6PMCLI-571XL CPGI-29 PC
BCI-6RCLI-571XL GYPGI-29 PM
BCI-6YCLI-571XL MPGI-29 R
BX-20CLI-571XL YPGI-29 Y
BX-3CLI-8BKPGI-35BK
CL-38CLI-8CPGI-520
CL-41CLI-8GPGI-525 PGBK
CL-51CLI-8MPGI-550 PGBK
CL-511CLI-8PCPGI-550XL PGBK
CL-513CLI-8PMPGI-555XXL PGBK
CL-52CLI-8RPGI-570 BK
CL-541CLI-8YPGI-570XL BK
CL-541XLPFI-1000 BPGI-5BK
CL-546PFI-1000 CPGI-7 BK
CL-546XLPFI-1000 COPGI-72 C
CLI-36 CLRPFI-1000 GYPGI-72 CO
CLI-42 CPFI-1000 MPGI-72 GY
CLI-42 GYPFI-1000 MBKPGI-72 M
CLI-42 LGYPFI-1000 PBKPGI-72 MBK
CLI-42 MPFI-1000 PCPGI-72 PBK
CLI-42 PBKPFI-1000 PGYPGI-72 PC
CLI-42 PCPFI-1000 PMPGI-72 PM
CLI-42 PMPFI-1000 RPGI-72 R
CLI-42 YPFI-1000 YPGI-72 Y
CLI-521 BKPG 541 CLPGI-9 C
CLI-521 CPG-37PGI-9 alapozó
CLI-521 GYPG-40PGI-9 G
CLI-521 MPG-50PGI-9 GY
CLI-521 YPG-510PGI-9 M
CLI-526 BKPG-512PGI-9 MBK
CLI-526 CPG-540PGI-9 PBK
CLI-526 GYPG-540XLPGI-9 PC
CLI-526 MPG-545PGI-9 PM
CLI-526 YPG-545XLPGI-9 R
CLI-551 BKPGI-1500XL BKPGI-9 Y

Amennyiben biztos benne, hogy eredeti Canon tintasugaras tintapatronnak rendelkezik, de az nem szerepel a fenti listában, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a visszajelző űrlap segítségével, és értesítjük róla, hogy az Ön kazettáját el tudjuk-e fogadni az újrahasznosításhoz.

Egyszerre egynél több tintapatront is visszaküldhetek?

Az általunk biztosított postai borítékok több Canon tintasugaras tintapatron visszaküldésére alkalmasak. Attól függően, hogy milyen tintapatronnal rendelkezik, úgy becsüljük, hogy borítékonként 5 - 10 tintapatront tud visszaküldeni számunkra. Megköszönnénk, ha egy borítékban legalább öt tintapatront küldene vissza.

Nem Canon tintasugaras tintapatronokat is visszaküldhetek?

Kizárólag eredeti, Canon gyártmányú tintasugaras tintapatronok küldhetők vissza a Canonnak az újrahasznosítás érdekében. Amennyiben nem Canon gyártmányú tintapatronokkal rendelkezik, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a gyártóval vagy azzal a hellyel, ahol vásárolta a terméket, és kérdezze meg, hogy milyen újrahasznosítási lehetőségek állnak rendelkezésre.

A Canon más típusú tintapatronokhoz is kínál újrahasznosítási szolgáltatást (pl. tonerkazettákhoz vagy tonertartályokhoz)?

A Canon a tonerkazettákhoz is rendelkezik újrahasznosító programmal. A Canon tonerkazetták visszaküldéséhez kérjük, kattintson a következő hivatkozásra: www.canon-europe.com/recycling. A tonertartályok esetén az irányelvek és az eljárások országról országra változnak, ezért azt javasoljuk, hogy további információért vegye fel a kapcsolatot az országos Canon irodával.

Hogyan hasznosítják újra a tintasugaras patronokat?

A tintasugaras patronokat egy újrahasznosító létesítménybe küldjük el, ahol kicsomagoljuk, majd mechanikus módon apró darabokra zúzzuk őket. Ezt követően az összezúzott műanyag és fém darabkákat az újrahasznosítás előtt szétválogatjuk.

Hogyan használják fel és milyen módon tárolják a személyes adataimat?

Csak olyan adatokat rögzítünk, melyek a visszaküldő borítékok postázásához szükségesek. Az adatokat az Adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeljük és tároljuk, 60 nap után pedig töröljük azokat. Az adatokat kizárólag a tintasugaras festékpatron újrahasznosító programjának keretén belül használjuk fel.

Nem tudom kivenni a festékpatront a nyomtatóból.

Kérjük, tekintse meg a nyomtató használati útmutatóját, vagy a további segítség érdekében vegye fel a kapcsolatot a Canon ügyfélszolgálatával. http://www.canon-europe.com/Support.

Nem szeretnék addig várni, amíg öt tintapatron összegyűlik. Külön-külön is elküldhetem őket?

A Canon tintasugaras tintapatron újrahasznosító programja a hulladék csökkentése és a nyersanyagok ismételt felhasználása érdekében lett létrehozva. Köszönjük, hogy borítékonként öt tintapatron visszaküldésével Ön is támogatja újrahasznosító programunkat, és elősegíti, hogy a program szénlábnyoma a lehető legkisebb legyen.

A kazettám szivárog – ennek ellenére visszaküldhetem Önökhöz?

A tintapatron újrahasznosító programot csak üres Canon kazettákhoz hoztuk létre. Amennyiben csak kevés tinta maradt a tintapatronban, abban az esetben igen, mivel a borítékokat úgy terveztük meg, hogy megakadályozzák a szivárgást. Ha azonban a tintapatron nem üres vagy nagymértékben szivárog, sajnáljuk, de azt nem tudjuk felvenni az újrahasznosító programba. Ebben az esetben a kazettát biztonságos módon, a normál hulladékgyűjtőkön keresztül dobja ki.

A tintasugaras tintapatron újrahasznosító program weboldala nem jelenik meg megfelelően a képernyőmön.

A tintapatron újrahasznosító program weboldalát a következő böngészőkhöz fejlesztettük ki: Internet Explorer 6 vagy újabb, Firefox 3.5 vagy újabb, Google Chrome és Safari 5 vagy újabb. Az oldal használatához engedélyezni kell a JavaScript támogatást. Amennyiben műszaki problémába ütközik egy boríték igénylésekor, a visszaküldéshez használható borítékot a visszajelző űrlapon is igényelheti.

Milyen tintasugaras festékpatronokat vesz vissza a Canon?

A Canonhoz a PIXMA készülékekhez való, eredeti Canon tintasugaras festékpatronok küldhetők vissza. Sajnálatos módon nagy formátumú tintasugaras festékpatronokat nem áll módunkban visszavenni. Amennyiben ilyen festékpatronokkal rendelkezik, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a helyi Canon irodával, és kérdezze meg, hogy az Ön országában milyen újrahasznosítási lehetőségek állnak rendelkezésre.

Miért nem küldhetek vissza más (nem Canon) tintapatronokat, ha már rendelkeznek újrahasznosító programmal?

A tintasugaras tintapatron újrahasznosító programunk keretében kizárólag eredeti Canon tintasugaras tintapatronok küldhetők vissza. Más gyártók tintapatronjait azért nem fogadjuk el, mivel jogi szempontok miatt nem ismerhetjük meg azok anyagi összetételét és a bennük lévő tintát. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a tintapatron gyártójával, és kérdezze meg, hogy milyen újrahasznosítási szolgáltatásokkal rendelkeznek.

Mi van abban az esetben, ha az országomat nem látom a listában?

Sajnáljuk, de ebben az esetben a Canon az Ön országában nem biztosít visszaküldési lehetőséget. Kérjük, hogy a tintasugaras festékkazettákat a helyi újrahasznosító létesítményeken keresztül selejtezze le.