Print Studio Pro

A Canon Print Studio Pro beépülő modulja tökéletes munkamenetet biztosít az elkészült képtől egészen a kész, kinyomtatott termékig. Ez az egyedülálló szoftver kifejezetten a professzionális Canon nyomtatókhoz készült, és könnyedén szakértői szintű fényképnyomatok készíthetők vele.


Üzembe helyezés

A szoftver telepítése során a kompatibilis fotóalkalmazásokhoz automatikusan hozzáadásra kerül a Print Studio Pro beépülő modul. A beépülő modul legújabb verzióját le is töltheti aktuális PIXMA Pro vagy korábbi imagePROGRAF PRO nyomtatójára.

Töltse le a legújabb verziót

A Print Studio Pro indítása

A Print Studio Pro elindításához nyissa meg a nyomtatni kívánt képet (vagy képeket) az Adobe Photoshop, Photoshop Elements vagy Lightroom alkalmazásban. Ha Canon Digital Photo Professional szoftvert használ, egyszerűen válassza ki a képeket a megfelelő mappából.

A kezdőképernyő elrendezése

A Print Studio Pro a különböző nyomtatási funkciókat egyetlen, könnyedén kezelhető képernyőn gyűjti össze. A képernyőn a nyomtatás előtt kiválaszthatja a papír típusát és méretét, beállíthatja a színkezelést, valamint korrigálhatja a képek színárnyalatát. Az élőképes előnézetben megtekintheti a kiválasztott színárnyalatot és szegélyeket, így a végső eredmény elvárásainak tökéletesen megfelel majd.


(1) A kiválasztott kép élőképes előnézeti megtekintése
(2) A képek kivágásához és forgatásához szükséges eszközök
(3) Miniatűrök minden megnyitott/kiválasztott képről
(4) Kedvenc beállításainak elmentésére és kiválasztására alkalmas terület
(5) Nyomtatási beállítások (papír típusa, elrendezés, színkezelés)
(6) Több másolat készítésének beállítására is alkalmas Print (Nyomtatás) gomb

main screen

Kulcsfontosságú nyomtatási beállítások

A Print Studio Pro nyomtatási beállításainál választhatja ki a fényképnyomtatáshoz szükséges három legfontosabb beállítást: a papír típusát és méretét, a kép elrendezését a papíron, valamint a színkezelést (ICC-profilok).

Papírbeállítások

A Media Type (Hordozótípus) részben válassza ki a Canon fotópapír nevét vagy az egyéb fotópapír típusát (pl. Other Glossy Paper, Other Fine Art Paper vagy Canvas (Egyéb fényes papír, Egyéb művészi papír vagy Vászon)).

Válassza ki a megfelelő papírméretet és papírtálcát (hátsó tálca vagy kézi lapadagoló tálca). A fényes, selyemfényű és matt papírok általában automatikusan a hátsó tálcába kerülnek, míg a vastagabb és nehezebb papírokat a kézi lapadagoló tálcába kell helyezni.

media type

Képszegély beállításai

Az előre beállított elrendezések közül kiválaszthatja például a szegély nélküli és a szegélyes nyomtatást, valamint a 2 vagy 4 kép egyetlen lapra történő nyomtatását is. A szegéllyel történő nyomtatás során a kép méretét úgy állíthatja be, hogy a széleit az előnézeti ablakban egyszerűen széthúzza, vagy pedig az elrendezés menüben kiválasztja a mm-ben megadott megfelelő kép- vagy szegélyméretet.

Az igazítási menüben könnyedén a papír közepére igazíthatja a képet, egyéni elrendezését pedig akár hozzá is adhatja a listához (a plusz gombra kattintva), így azok a későbbiekben is elérhetők lesznek.

Layout

Színkezelés

A Canon professzionális fotónyomtatók lehetővé teszik a monitoron megjelenő képekhez a lehető leghasonlóbb fényképek kinyomtatását.

A legjobb eredmények eléréséhez a színmódban adjon meg ICC-profilt, Canon papírok használata esetén állítsa a nyomtatóprofilt „auto” lehetőségre, vagy válassza ki a más papíroknak megfelelő ICC-profilt.ƒƒ A leképezési módot állítsa „perceptual” (érzékelési) lehetőségre.

profile 2

További beállítások

A Print Studio Pro további funkciói lehetővé teszik a kreatív elképzeléseinek megfelelő eredmények elérését. Fényképeit szöveggel láthatja el; kiválaszthatja a fekete-fehér módot, elmentheti kedvenc beállításait és még számos egyéb műveletet végrehajthat.

Fekete-fehér nyomtatás és áttetsző bevonat

Válassza ki a „Print Black and White Photo” (Fekete-fehér fénykép nyomtatása) módot és nyomtassa ki színes fényképét fekete-fehérben, vagy keltsen még természetesebb fekete-fehér hatást a már egyébként is monokróm képekkel.

A „Clear coat the entire page” (Áttetsző bevonat az egész oldalnak) opció a még jobb minőségű és csillogóbb képek elérése érdekében Chroma Optimiser színtelítettség optimalizálást alkalmaz (ahol elérhető) az egész nyomaton. Az alapozó tinta alapértelmezett beállításként csak a színes tintával bevont területekre vonatkozik.

Black & White

Szöveg hozzáadása fényképekhez

A szövegbeállításnál (az elrendezésről szóló szakasz része) egyéni fejlécet, láblécet, oldalszámot, szerzői jogi információkat vagy a fénykép elkészítésével kapcsolatos információkat (ha a képadatoknál elérhetők) adhat hozzá a fényképhez.

A szöveg betűtípusa, mérete és színe testreszabható. A szövegbeállítások nagy részéhez szegéllyel ellátott elrendezés szükséges.

text printing

Képkorrekció

Fekete-fehér nyomtatás közben egyetlen kattintással könnyedén megadhat egy színárnyalatot, és így a fekete-fehér képeket melegebb vagy hidegebb színárnyalattal készítheti el. A színes képeket minden színirányba beállíthatja.

A minta nyomtatása funkció lehetővé teszi a kiválasztott színirányba vagy fényerővel és kontraszttal beállított fényképek miniatűrjeinek egyetlen lapon történő kinyomtatását.

Corrections

KRISTÁLYTISZTA NYOMAT

 

Az eredeti Canon képélesítési technológia

Bár fényképezőgéped és nyomtatód valószínűleg sok kiváló teljesítményű funkcióval rendelkezik, az áthaladó fény és jelek csillapítását nem lehet elkerülni a feldolgozási folyamat során. Ennek fő oka az ideális kép és a részleteiben nem tökéletesen éles kép közötti eltérés, ha ezt a problémát az egyes képek precíziós adatai alapján javítják ki, megkapjuk a természetes hatású, ideális képet. Ez a Canon kimagasló teljesítményével érhető el, a mindenre kiterjedő, de főleg a bemenet és kimenet fölötti vezérlésnek köszönhetően, amely csak a Canon termékek sajátja. A precíziós adatok segítségével végzett korrekciókkal visszaállítható a képek eredeti élessége, az ideális és kevésbé ideális optika vagy nyomtatási tulajdonságok esetében is.

Digitális objektívoptimalizáló

A digitális objektívoptimalizáló kétféleképpen is elérhető: egyrészt a RAW-képek feldolgozásához használt Digital Photo Professional eredeti EOS szoftveralkalmazásban, másrészt néhány fényképezőgépben beépített funkcióként is megtalálható. Kompatibilis fényképezőgépek és objektívek esetén az objektívoptimalizáló kijavítja a RAW képadatok nemkívánatos optikai tulajdonságait. Az eljárás része a Canon képélesítési technológiájának, amely a Canon különálló, az objektíveket, érzékelőket és képfeldolgozó processzorokat is magába foglaló fejlesztéseinek köszönhető. Az objektívtorzítások korrekciója mellett a diffrakciós jelenséggel, az aluláteresztő szűrő stb. segítségével a megváltozott fényt is visszaállítják eredeti állapotába: így tökéletesen hűen lehet visszaadni az eredeti képek élességét.

Kontrasztvisszaadás

A kontrasztvisszaadó funkció megtalálható a Print Studio Plus beépített szoftverben, amely a PRO-1000 nyomtatókban is megtalálható. A funkció előre elemzi a nyomtató és a papír különbségeit, így kijavítható a nyomtatás alatt eltűnő élesség. Ezzel az eredeti képélesség tökéletesen visszaadható, és újra életre kelnek a képek. A tökéletes és majdnem tökéletes nyomtatási tulajdonságok közti választással az eredeti képek élességével vetekedő nyomtatási felbontást lehet elérni.

HAMAROSAN KAPHATÓ

Professional Print & layout (PPL)*

Az új Professional Print & Layout nyomtatási szoftver segítségével a Digital Photo Professional szoftverben szerkesztett képek is kiváló minőségben nyomtathatók ki, miközben az olyan fontos tulajdonságok is megmaradnak, mint a tónusok, az élesség és a pontos színvisszaadás.

Az új szoftver megújult DPRAW nyomtatási funkcióval rendelkezik, így a nyomtatás tényleg kiváló minőségű lesz. A szoftver rendelkezik továbbá HDR nyomtatás funkcióval is, amely a képek hangsúlyosabb területeit is tökéletesen adja vissza nyomtatásban.

  1. Színvisszaadás 
  2. Élesség és részletgazdagság 
  3. Tónusosság

Új funkciók

  • HDR nyomtatás
  • DPRAW nyomtatás

*2018. december elejétől érhető el. Csak az image PRORAF PRO sorozatnál érhető el

Kompatibilis nyomtatók