Print Studio Pro

A Canon Print Studio Pro beépülő modulja tökéletes munkamenetet biztosít az elkészült képtől egészen a kész, kinyomtatott termékig. Ez az egyedülálló szoftver kifejezetten a professzionális PIXMA nyomtatókhoz készült, és könnyedén szakértői szintű fényképnyomatok készíthetők vele.

psp-banner

Kompatibilis nyomtatók:

Üzembe helyezés

A PIXMA szoftver telepítése során a kompatibilis fotóalkalmazásokhoz automatikusan hozzáadásra kerül a Print Studio Pro beépülő modul. A beépülő modul legújabb verzióját le is töltheti aktuális PIXMA Pro vagy korábbi Pro9000MkII és Pro9500MkII nyomtatójára azok támogatási oldaláról.

A Print Studio Pro indítása

A Print Studio Pro elindításához nyissa meg a nyomtatni kívánt képet (vagy képeket) az Adobe Photoshop, Photoshop Elements vagy Lightroom alkalmazásban. Ha Canon Digital Photo Professional szoftvert használ, egyszerűen válassza ki a képeket a megfelelő mappából.

ps.png

Adobe Photoshop®


File
(Fájl) menü >
Kattintson az Automate (Automatizál) lehetőségre >
Válassza ki a Canon Print Studio Pro programot

pse.png

Adobe Photoshop Elements®


File
(Fájl) menü >
Kattintson az Automation Tools (Automatizáló eszközök) >
Válassza ki a Canon Print Studio Pro programot

lr.png

Adobe Lightroom®


File
(Fájl) menü >
Kattintson a Plug-in Extras (Beépülő modulok extrái) lehetőségre >
Válassza ki a Canon Print Studio Pro programot

dpp.png

Canon Digital Photo Professional

File (Fájl) menü >
Kattintson a Plug-in printing (Beépülő modul nyomtatása) lehetőségre >
Válassza ki a Print with Print Studio Pro (Nyomtatás Print Studio Pro programmal) elemet

A kezdőképernyő elrendezése

A Print Studio Pro a különböző nyomtatási funkciókat egyetlen, könnyedén kezelhető képernyőn gyűjti össze. A képernyőn a nyomtatás előtt kiválaszthatja a papír típusát és méretét, beállíthatja a színkezelést, valamint korrigálhatja a képek színárnyalatát. Az élőképes előnézetben megtekintheti a kiválasztott színárnyalatot és szegélyeket, így a végső eredmény elvárásainak tökéletesen megfelel majd.

main screen
PSP logo

(1) A kiválasztott kép élőképes előnézeti megtekintése
(2) A képek kivágásához és forgatásához szükséges eszközök
(3) Miniatűrök minden megnyitott/kiválasztott képről
(4) Kedvenc beállításainak elmentésére és kiválasztására alkalmas terület
(5) Nyomtatási beállítások (papír típusa, elrendezés, színkezelés)
(6) Több másolat készítésének beállítására is alkalmas Print (Nyomtatás) gomb

Kulcsfontosságú nyomtatási beállítások

A Print Studio Pro nyomtatási beállításainál választhatja ki a fényképnyomtatáshoz szükséges három legfontosabb beállítást: a papír típusát és méretét, a kép elrendezését a papíron, valamint a színkezelést (ICC-profilok).

media type

Papírbeállítások

A Media Type (Hordozótípus) részben válassza ki a Canon fotópapír nevét vagy az egyéb fotópapír típusát (pl. Other Glossy Paper, Other Fine Art Paper vagy Canvas (Egyéb fényes papír, Egyéb művészi papír vagy Vászon)).

Válassza ki a megfelelő papírméretet és papírtálcát (hátsó tálca vagy kézi lapadagoló tálca). A fényes, selyemfényű és matt papírok általában automatikusan a hátsó tálcába kerülnek, míg a vastagabb és nehezebb papírokat a kézi lapadagoló tálcába kell helyezni.

Képszegély beállításai

Az előre beállított elrendezések közül kiválaszthatja például a szegély nélküli és a szegélyes nyomtatást, valamint a 2 vagy 4 kép egyetlen lapra történő nyomtatását is. A szegéllyel történő nyomtatás során a kép méretét úgy állíthatja be, hogy a széleit az előnézeti ablakban egyszerűen széthúzza, vagy pedig az elrendezés menüben kiválasztja a mm-ben megadott megfelelő kép- vagy szegélyméretet.

Az igazítási menüben könnyedén a papír közepére igazíthatja a képet, egyéni elrendezését pedig akár hozzá is adhatja a listához (a plusz gombra kattintva), így azok a későbbiekben is elérhetők lesznek.

Layout
profile 2

Színkezelés

A PIXMA professzionális fotónyomtatók lehetővé teszik a monitoron megjelenő képekhez a lehető leghasonlóbb fényképek kinyomtatását.

A legjobb eredmények eléréséhez a színmódban adjon meg ICC-profilt, Canon papírok használata esetén állítsa a nyomtatóprofilt „auto” lehetőségre, vagy válassza ki a más papíroknak megfelelő ICC-profilt.ƒƒ A leképezési módot állítsa „perceptual” (érzékelési) lehetőségre.

További beállítások

A Print Studio Pro további funkciói lehetővé teszik a kreatív elképzeléseinek megfelelő eredmények elérését. Fényképeit szöveggel láthatja el; kiválaszthatja a fekete-fehér módot, elmentheti kedvenc beállításait és még számos egyéb műveletet végrehajthat.

Fekete-fehér nyomtatás és áttetsző bevonat

Válassza ki a „Print Black and White Photo” (Fekete-fehér fénykép nyomtatása) módot és nyomtassa ki színes fényképét fekete-fehérben, vagy keltsen még természetesebb fekete-fehér hatást a már egyébként is monokróm képekkel.

A „Clear coat the entire page” (Áttetsző bevonat az egész oldalnak) opció a még jobb minőségű és csillogóbb képek elérése érdekében Chroma Optimiser színtelítettség optimalizálást alkalmaz (ahol elérhető) az egész nyomaton. Az alapozó tinta alapértelmezett beállításként csak a színes tintával bevont területekre vonatkozik.

Black & White
text printing

Szöveg hozzáadása fényképekhez

A szövegbeállításnál (az elrendezésről szóló szakasz része) egyéni fejlécet, láblécet, oldalszámot, szerzői jogi információkat vagy a fénykép elkészítésével kapcsolatos információkat (ha a képadatoknál elérhetők) adhat hozzá a fényképhez.

A szöveg betűtípusa, mérete és színe testreszabható. A szövegbeállítások nagy részéhez szegéllyel ellátott elrendezés szükséges.

Képkorrekció

Fekete-fehér nyomtatás közben egyetlen kattintással könnyedén megadhat egy színárnyalatot, és így a fekete-fehér képeket melegebb vagy hidegebb színárnyalattal készítheti el. A színes képeket minden színirányba beállíthatja.

A minta nyomtatása funkció lehetővé teszi a kiválasztott színirányba vagy fényerővel és kontraszttal beállított fényképek miniatűrjeinek egyetlen lapon történő kinyomtatását.

Corrections

A megjelenített és a kinyomtatott színek közötti legpontosabb egyezés eléréséhez javasolt fényviszonyok:

Képernyőbeállítások
Színhőmérséklet D50 (5000 K)
Fényerő: 120 cd/m2
Gamma: 2,2

Környezeti fény:
Színértékelésre tervezett D50 fluoreszkáló lámpák (színhőmérséklet: 5000 K, kiváló színvisszaadási tulajdonságok)
Fényerő nyomtatott anyagok megtekintésekor: 500lx±125lx