Rendkívül gazdaságosan üzemeltethető új tintasugaras nyomtatót fejlesztett a Canon, mellyel kifejezetten a költségérzékeny vállalatok hatékonyságát segíti.

2019. március 7. – A Canon, a világ vezető képalkotó márkája, ma bejelenti új, tintasugaras multifunkcionális termékcsaládját. A nemes egyszerűséggel csak sorozatszámmal elnevezett WG7500 termékcsalád nyomtatóit (WG7550F, WG7550 és WG7540) kifejezetten a költségérzékeny kis és közepes méretű vállalkozások, közintézmények, állami vállalatok igényeire szabták: a termelékenység megőrzésével csökkenthetik nyomtatási és karbantartási költségeiket.

A3-as multifunkcionális készülék, nagy sebességű és nagy mennyiségű nyomtatási és szkennelési feladatokra.

WG7550

A cél a termelékenység

A kompakt eszközök 300 dpi felbontású dokumentumokat nagy sebességgel dolgozzák fel: a WG7550F és a WG7550 80, a WG7540 pedig és 70 oldal/perc teljesítményt nyújt A3 oldalak esetében, egyúttal gyors kétoldalas színes szkennelésre is alkalmasak. Havi 5000 oldal igény esetén is a gép karbantartási idejének minimalizálásával gördülékennyé válnak a nagy példányszámú munkafolyamatok. A gépek ergonómiája és kevés cserélhető alkatrésze egyszerű kezelhetőséget jelent. A Canon tintasugaras technológiája és az új fejlesztésű nyomtatófej a tinta finomabb elosztását segíti elő, így elsőre megbízható minőségű nyomatok készülnek. Az egyenletes papíradagolás a papírelakadás ellen nyújt megoldást.

Praktikus irodai megoldás a mindennapokban

A nyomtatók tervezésekor a kisebb méretű cégek lehetőségeit tartották szem előtt. A nyitható fedőlap elöl jobb oldalon van, így a berendezés helytakarékosan elhelyezhető fal mellett vagy sarokban. Az intuitív és kifinomult felhasználói élményt garantáló öthüvelykes színes érintőképernyő megkönnyíti a működtetést. A termékcsalád alacsony, kb. 1,25 kWh/hét energiafogyasztással büszkélkedhet, ami a működtetési költségek mellett a felhasználó ökológiai lábnyomát is csökkentii: opció az automatikusan bekapcsolódó alvó üzemmód és az automatikus kikapcsolás.

Suhaib Hussain, a Canon Europe vezető termékmarketing szakembere a következőket mondta el a termékekről: „A piaci verseny még soha nem volt ilyen kiélezett, így kulcsfontosságú, hogy a kisebb cégek is olyan nagy sebességű és mennyiségű nyomtatásra és szkennelésre alkalmas irodai eszközzel rendelkezzenek, amely az anyagi keretükbe is belefér. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a vállalatok minden szektorban növelni tudják a nyomtatási kapacitásukat olyan eszközökkel, amelyek működtetési költsége alacsony, és nem igényelnek állandó karbantartást. Hiszünk abban, hogy egy vállalatot sem lassíthatnak le az általuk használt eszközök.” Az új WG7500 termékcsalád a jelen üzleti világ sokrétű és szerteágazó munkafolyamatait segíti, a Canon intuitív tintasugaras technológiája a hatékonyságot növeli, minimális karbantartással, így a fenntartási költségek és az üzemeltetésre fordított erőforrások is csökkennek.”

Az online kapcsolat és a funkcionalitás ötvözete

A WG7500 termékcsalád számtalan fejlett feldolgozási funkcióval rendelkezik, ilyen például az automatikus méretfelismerés, az igazolványmásolás vagy az USB-ről történő nyomtatás, amely lehetővé teszi, hogy a kisvállalkozások PC közbeiktatása nélkül, közvetlenül adathordozóról nyomtassanak, vagy arra mentsék a szkennelt dokumentumokat.

Az eszköz hozzáadott értékét tovább növeli a modern munkakörnyezethez való alkalmazkodási képessége. A rugalmas munkaidőben dolgozó alkalmazottak akár útközben is hozzáférhetnek fontos nyomtatási és szkennelési funkciókhoz; a felhasználók vezetékes hálózatról, PC-ről is kezelhetik az eszközöket; a WG7550F és a WG7550 modellek pedig vezeték nélküli hálózattal is hozzáférhetők, így akár okostelefonnal, tablettel vagy laptoppal, a Canon PRINT Business applikációval, Canon Print Service, az Apple AirPrint és a Mopria programokkal is vezérelhetők. A kivételes mobilitás mellett a biztonság sem elhanyagolható, az eszközökön beállítható egyes munkatársak hozzáférési szintje, az eszközök számítógépről való kezelhetősége vagy egyes nyomtatási/szkennelési munkákhoz való hozzáférés. A bizalmas kereskedelmi vagy közérdekű adatokkal foglalkozó vállalkozások számára a WG7500 olyan megoldást kínál, amely szektortól függetlenül tud választ nyújtani a kis- és középvállalkozások számára.

Az eszközök többprotokollos támogatásra is képesek, amellyel a felhasználók szkennelés után az egyes fájlformátumokat több címzettnek is továbbíthatják vagy menthetik el. Ennek segítségével kompakt vagy kereshető PDF-fájlokat lehet megosztani emailben, faxon, FTP-n vagy SMB protokollon keresztül.

A WG7500 termékcsalád 2019 második felében lesz kapható Európában.

Adatok:

Canon WG7550F

 • 4 az egyben multifunkcionális eszköz
 • Fekete-fehér és színes nyomtatás, akár 80 oldal/perc nyomtatási sebességgel
 • Egyutas kétoldalas színes és fekete-fehér szkennelés és másolás
 • Öthüvelykes színes érintőképernyő
 • Mobil munkavégzés lehetősége
 • Kompatibilis a Canon PRINT Business applikációval, Canon Print Service, az Apple AirPrint és a Mopria programokkal
 • Kapcsolat vezetékes és vezeték nélküli hálózaton
 • Biztonságos/USB-ről történő nyomtatás
 • Szkennelt dokumentum egyidejű faxolásának lehetősége

Canon WG7550

 • 3 az egyben multifunkcionális eszköz
 • Fekete-fehér és színes nyomtatás nyomtatás, akár 80 oldal/perc nyomtatási sebességgel
 • Egyutas kétoldalas színes és fekete-fehér szkennelés és másolás
 • Öthüvelykes színes érintőképernyő
 • Mobil munkavégzés lehetősége
 • Kompatibilis a Canon PRINT Business applikációval, Canon Print Service, az Apple AirPrint és a Mopria programokkal
 • Kapcsolat vezetékes és vezeték nélküli hálózaton
 • Biztonságos/USB-ről történő nyomtatás

Canon WG7540

 • 3 az egyben multifunkcionális eszköz
 • Fekete-fehér és színes nyomtatás, akár 70 oldal/perc nyomtatási sebességgel
 • Egyutas kétoldalas színes és fekete-fehér szkennelés és másolás
 • Öthüvelykes színes érintőképernyő
 • Kapcsolat vezetékes hálózaton
 • Biztonságos/USB-ről történő nyomtatás


i A Szokásos villamosenergia-fogyasztás (TEC) értékének kiszámolásakor a következő helyzetet vették alapul: az eszköz 5 napon keresztül folyamatosan a működési, alvó és kikapcsolt üzemmódok között váltakozott, a hét maradék két napján pedig vagy alvó üzemmódban vagy kikapcsolt állapotban volt a gép. Az eszköz TEC-értékét a nemzetközi ENERGY STAR programja által szabályozott TEC mérési eljárás alapján a Canon a saját nevében számolta ki.

További információk