A Canon a fotózás kiválóságát és a vizuális történetmondók következő generációját ünnepli a 2018-as Visa pour l’Image fesztiválon

2018. augusztus 20. – A Canon Europe büszkén jelenti be a franciaországi Perpignanban megrendezésre kerülő 2018-as¹ Visa pour I’Image Fesztiválra vonatkozó programját. Az idén 30 éves fesztivál történetében a 2018-as év a Nemzetközi Sajtófotó Fesztivál és a Canon közötti partnerség 29. évét jelöli.

A vizuális történetmondók következő generációjának támogatása

A Canon immár a második egymást követő évben 200 tehetséges diákot delegál Európa, a Közel-Kelet és Afrika területéről a fesztiválra, hogy részt vegyen a három napos fejlesztő műhelyen. A hallgatók a Canon elismert hallgatói programjának részeként előadásokon, vezetett túrákon és szakemberekkel folytatott értékes, inspiráló beszélgetéseken fognak részt venni. Három korábbi diák résztvevő - köztük Ksenia Kuleshova, aki jelenleg a New York Times számára készít fotókat - előadást tart az oktatási sorozat részeként. A program magában foglalja a portfólió-áttekintések lehetőségét is, ahol a diákok bemutathatják munkájukat az iparág vezető szakemberei, köztük a Canon nagykövetei, Giulio Di Sturco és Alvara Ybarra Zavala előtt.

Richard Shepherd, a Canon Europe marketing-menedzsere, a következőket mondta a programról: „Tudjuk, hogy ezek a diákok elképesztően szenvedélyesek fotós karrierjük építésében, és ez nem mindig könnyű, mert a verseny hihetetlenül erős. Diákprogramunk és a Visa pour I'Image támogatásunk arról szól, hogy szélesebb körű hozzáférést biztosítsunk a fotós közösséghez. A program célja, hogy a ma és a holnap generációi számára magasabb szintű platformot biztosítson kreatív és technikai képességeik fejlesztéséhez kreatív ötletek cseréje, új kapcsolatok kiépítése, valamint magával ragadó előadások és szemináriumok elérése révén.”

A női sajtófotósok legjobbjainak ünneplése

2018-ban, a 18. egymást követő évben, a Canon támogatja a rangos az Év Női Sajtófotósa Díjat, amelyet egy kiemelkedő női fotósnak adományoz, elismerésben részesítve a vizuális történetmondáshoz való hozzájárulását. Munkájának elismeréseként, idei év győztesének, Laura Mortonnak hivatalosan is bemutatásra kerül „University Avenue” című projektje, ami a technológia Kalifornia-öbölre gyakorolt hatását szemlélteti.

Az idei fesztivál standján a Canon bemutatja a 2017-es győztes, Catalina Martin-Chico kiállítását is, amelyben beszámol a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) korábbi tagjainak körében bekövetkezett népességrobbanásról.

Végül, szeptember 5-én, szerdán, 15:00 és 16:30 között a Canon egy panelbeszélgetést rendez az „Egyensúlyt keresve: A nők és a sajtófotózás” címmel, amelyet Hilary Roberts, a Canon nagykövete és a londoni Birodalmi Hadtörténeti Múzeum (Imperial War Museum) fotózás kutatási kurátora moderál. A panelbeszélgetés résztvevői közé tartozik az idei az Év Női Sajtófotósa Díj győztese, Laura Morton és a korábbi nyertesek Ilvy Njiokiktjien (Canon nagykövet és a 2011-es díjnyertes), valamint Catalina Martin-Chico (2017-es díjnyertes).

Szakmai kapcsolatépítési és „érintsd meg és próbáld ki” lehetőségek

A Canon támogatja az interaktív érintkezési pontokat a szakemberek, a lelkesedők és a diákok számára egyaránt. A fesztivál perpignani Palais des Congres központjában, a Canon kiállítóhelyén egy interaktív bemutatóterem bátorítja az érdeklődőket, hogy közvetlen tapasztalatokat szerezzenek a Canon termékpalettájáról.

Ezenkívül minden akkreditált fotós kiegészítő ellenőrzési és tisztítási (check-and-clean) szolgáltatásban részesülhet a Canon Szakmai Szolgáltatásai (CPS) révén.

A Canon Visa pour I'Image fesztiválon való részvételének további részleteiért látogasson el a következő oldalra:

www.canon.hu/pro/events/visa-pour-l-image/1 A Visa pour I’Image Nemzetközi Sajtófotó Fesztivál 2018. szeptember 1-jétől 16-ig fog tartani. A szakmai hét szeptember 3-tól 8-ig, az oktatási hét pedig szeptember 17-21 között kerül megrendezésre.