A megrendelői sikeréért dolgozik a Canon – és az eredményt be is mutatta a FESPA-n Berlinben

2018. május 28. – A Canon a FESPA idei seregszemléjén a közelmúltban piacra dobott termékeit a felhasználói megoldásokra fókuszálva mutatta be standján. A szélesformátumú digitális nyomdagépekkel együtt az alkalmazási területek változatosságát is megismerhették a látogatók.

Termelékenység
A széles formátumú nyomdai termékek előállítói számára egyik legfontosabb kihívás a kapacitás növelése. A Canon több újítását is a nyomdák gyorsabb és rugalmasabb ügyfélkiszolgálás igénye inspirálta. Tavaly mutatkozott be először a Canon UV-gél technológiára épülő nagy sebességű Océ Colorado 1640 amely bel és kültéri felhasználásra egyaránt alkalmas 64” tekercsszélességű nyomtató, mely azon nyomdaipari vállalkozások számára előnyös választás, ahol a nyomatmennység eléri, vagy meghaladja az évi 10.000 négyzetmétert. A kiállításon a hatékony POS nyomtatás–kivágás “end-to-end” munkafolyamatot is bemutatta a Canon egyik partnerével a Fotoba-val.

Az automatizációt új szintre emelte a Canon a teljesen robotizált síkágyas nyomtatás–kivágás munkafolyamattal. Az Océ Arizona 6170 XTS nyomdagépet az Océ ProCut vágóasztallal a Rolan Robotics együttműködésével integrálta olyan hatékonyan, hogy megállás nélkül termelhet akár felügyelet nélkül is. Ezt a Canon egyik ügyfelénél, a Van Vliet Printingnél bizonyította is.

A hatékonysághoz hozzájárul a Canon szoftver partnere, az ONYX Graphics által szállított egységes színkezelő és folyamatellenőrző rendszer.

Van Vliet Printing

Kreativitás
Látványos hatású, egyedi, többrétegű, nyomtatott felületek gyártására képes az új Océ Touchstone szofteres nyomdai megoldás, amely a síkágyas Océ Arizona 1200 és 2200 sorozatban rejlő technológiák kiaknázásával, speciális exkluzív POS reklámok, csomagolóanyagok és beltéri dekorációk területeken alkalmazható különleges dombornyomású felületek készíthetők.

Az Océ Touchstone rendkívül változatos texturált felületeket képes gyártani. Építészetben belső és külső dekorációs elemeket, mint például kő, tégla, fa és csempe hatású 2,5 D-s nyomatok. A technológia lehetővé teszi információs táblák készítését, akár braille feliratokkal vagy esztétikus dombornyomott betűkkel. Síkágyas gépekkel dolgozó nyomdákban rövid határidővel gyártandó csomagolásokat is képes kivitelezni.

Az Océ Touchstone plug-in támogatással a kreatív koncepciót és a designt Adobe Photoshopban kell létrehozni. A 3D előnézetben lehet korrigálni a képet, a szükséges szögmagasságokat. A végleges design egy egyszerű PDF file-t generál, megkönnyítve a további megosztást, felhasználást. Az ONYX Thrive munkafolyamat-vezérlő szoftver a színkezelés mellett beállítja a file-ban a magassági információt, amelyet az Océ ALPS motorja dolgoz fel. Gyakorlatilag layerekre „szeleteli” a képet és minden esetben csak az adott adatcsomagot küldi a síkágyas nyomdagépre.

Océ Touchstonre különleges nyomatok

A promóciós nyomtatásban érdekelt nyomdák számára üzleti fejlődési lehetőséget kínál a Canon digitális széles formátumú nyomdagépek széles választéka. Az imagePRESS C750 kisformátumú digitális nyomdagépen perszonalizált ajándékdobozokat, hajtott kartonokat vagy akár hosszú promóciós anyagokat is gyárthat.

A Canon üzletfejlesztő programja segít az új alkalmazási területek feltárása, új ügyfelek vagy gyakoribb megrendelések elérése érdekében. A nyomdaipari óriás támogatja ügyfeleit versenyképességük és profitabilitásuk megőrzése vagy növelése céljából, a fenntartható bevételnövelés értékesítési sikereik kulcsa.

Marketingeszközök kreatív megrendelőknek

Új Océ VarioPrint i300 inkjet nyomdagép beüzemelése Magyarországon

2018. május 22. – Örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy Magyarországon az első Océ VarioPrint i300 (VP i300) típusú digitális Inkjet technológiájú nyomdagépet helyezhetjük üzemebe!