Kompakt, költséghatékony és kiváló minőségű – a Canon bemutatja az LX-MU500Z lézerprojektort

2018. április 5. – A Canon Europe ma mutatta be a csúcstechnológiát képviselő, kompakt LX-MU500Z lézerprojektort, amely oktatási intézmények vagy vállalatok számára ideális választás. Az 5000 lumen fényerővel, natív WUXGA felbontással, DLP panellel, élénk színekkel és 2500:1 kontrasztaránnyal büszkélkedő LX-MU500Z kiváló minőségű társ a képmegjelenítéshez, amellyel életre kelthetők az osztálytermi órák és a tárgyalótermekben tartott előadások.

Canon LX-MU500Z.jpg

Canon LX-MU500Z

Nagy fényerő és kivételes képminőség
Az LX-MU500Z 5000 lumen fényereje jól látható képet garantál a legkülönfélébb környezetekben, az osztálytermektől kezdve a nyitott tárgyalótermekig. A kivetítő kék lézert és sárga foszforkereket tartalmaz, hogy éles, valósághű színeket és nagy fényerőt biztosíthasson. A megjelenített kép fényes és sötét területei hihetetlen pontossággal jelennek meg, így az LX-MU500Z nélkülözhetetlen kelléke a vizuálisan lenyűgöző óráknak, az új telephelyek átadásának vagy a hatásos előadásoknak a konferenciákon.

A natív WUXGA felbontással (1920 x 1200) rendelkező LX-MU500Z elképesztően éles képén könnyen olvashatók a szövegek, a képek és videók pedig jól láthatóan jelennek meg. Ez a natív felbontás ideális a prezentációkhoz, a digitális bemutatókhoz és a szórakoztató tartalmak megtekintéséhez. A kiváló minőségű DLP panelek lenyűgöző képe mentes a hagyományos LCD projektorokon tapasztalható „rácsos” hatástól. A lenyűgöző élmény érdekében az LX-MU500Z 2500:1 kontrasztaránya élénk, tiszta színek megjelenítését teszi lehetővé, és tökéletesen adja vissza a fekete területeket. Ezzel a képminőséggel könnyedén lenyűgözheti potenciális üzleti partnereit vagy az áruházi bemutatók közönségét.

Élenjáró rugalmasság
Az LX-MU500Z kompakt és könnyű, így könnyen elhelyezhető és mozgatható, még olyan helyen is, ahol egyébként nehézséget jelentene a telepítés. Lézeres fényforrásának köszönhetően az LX-MU500Z nem igényel mozgatást a fogyóeszközök cseréjéhez, ami ideális a forgalmas irodákban vagy a nagy forgalmú előadótermekben. A rendkívül halk működés (35 dB) még a legcsendesebb környezetekben is zavartalan vetítést tesz lehetővé.

A 360 fokos tájolás megkönnyítése érdekében az LX-MU500Z nagy, +/-50%-os lencseeltolást tesz lehetővé, továbbá támogatja a függőleges tájolású vetítést és a négysarkos trapézkorrekciót. Ez azt jelenti, hogy bármilyen szögben telepítik, akár tengelytől eltolt helyzetben is, lehetőség van a képek és a geometria korrekciójára. Az LX-MU500Z a HDBaseT technológiát alkalmazza, amely a HD képek, valamint hang- és vezérlőjelek nagy távolságú átviteli szabványa, és akár 100 méteres CAT5e kábellel is használható. Ezek a jellemzők biztosítják, hogy az LX-MU500Z bármilyen helyszínen – például nagy konferenciatermekben vagy előadótermekben – telepíthető nagy távolságból történő vetítéshez. A beépített LAN port nyomonkövetéshez és vezérléshez használható. Ez különösen előnyös az erőforrásaikban korlátozott oktatási intézmények számára, mivel lehetővé teszi, hogy az informatikai személyzet könnyen diagnosztizálja a hibákat, ezáltal pedig időt és költségeket takarít meg a karbantartás során.

Az öt képmóddal és két szabadon konfigurálható felhasználói móddal rendelkező LX-MU500Z garantálja az összes vetített anyag rendkívül precíz és látványos megjelenítését, ami különösen a nagy részletességű műszaki vagy orvosi prezentációknál fontos. Az LX-MU500Z emellett számos különféle 3D jel fogadására képes, így a 3D tartalmakat is nagy pontossággal jeleníti megi. Ez új lehetőségeket teremthet a kreatív intézmények számára vagy az előadótermekben tartott bemutatók során.

Költség- és energiahatékonyság
Az LX-MU500Z kék lézerdiódát és sárga foszforkereket használ, amely akár 20 000 órás élettartamot biztosíthat: ez lényegesen hosszabb, mint a lámpa típusú fényforrások élettartama. Az LX-MU500Z könnyen karbantartható és költséghatékonyan üzemeltethető, hiszen nincsenek benne cserélendő alkatrészek. Az LX-MU500Z költségeit az azonnal be- és kikapcsoló fényforrás, valamint a normál és készenléti üzemmódban is jellemző kisebb energiafogyasztás tovább csökkenti. Ha az LX-MU500Z meghibásodik, a Canon hosszú távú, ötéves garanciája már a következő napon ingyenes csereeszköz igénybe vételét teszi lehetővéii. Ez minimálisra csökkenti az állásidőt és az üzemeltetési költségeket.

Az LX-MU500Z fő jellemzői:

• Natív WUXGA felbontás (1920 x 1200 pixel)
  • 5000 lumen
  • DLP technológia
  • Kék lézerdióda sárga foszforkerékkel
  • 20 000 óra fényforrás-élettartam
  • 4 sarkos trapézkorrekció
  • 5 éves Canon-garancia
  • Ingyenes kölcsöneszköz a meghibásodást követő naptól a szervizelés időtartama alatt

i Kompatibilis 3D szemüveggel való használathoz (külön beszerzendő)

ii A területenként változó, vonatkozó feltételek érvényesek

További információk

LX-MU500Z fotók

Új csúcskategóriás full frame Cinema EOS kamera érkezett

2018. március 28. – A Canon Europe ma mutatta be full frame Cinema EOS kameráinak csúcsmodelljét, a C700 FF-et. Az újonnan kifejlesztett, újgenerációs Canon full frame 38,1 x 20,1 mm-es CMOS-szenzornak köszönhetően a kamera akár 5.9K felvételekre is képes, teljes kreatív szabadságot és kiváló minőséget biztosítva az alkotók számára. Az EOS C700 FF együttműködik az objektívek széles választékával, EF- és PL bajonettel, de akár anamorfikus objektívekkel is. EF objektívek használata esetén a C700 FF támogatja a Canon innovatív autofókusz (AF) rendszerét, a Dual Pixel CMOS AF megoldást, amely ideális a full frame felvételek készítéséhez.