A Canon bemutatta CN-E20mm T1.5 L F névre keresztelt full frame formátumú, nagy fényerejű, EF bajonettzáras cine prime objektívjét, amellyel kiemelkedő minőségben készíthetők 4K felvételek

2018. március 28. – A Canon Europe ma bejelenti a CN-E20mm T1.5 L F nagylátószögű objektívet, amely ideális választás a kiváló, mozi minőségű felvételek készítéséhez. Kiváló optikai képességeinek és minőségi felépítésének köszönhetően a CN-E20mm T1.5 L F lenyűgöző 4K felvételek készítését teszi lehetővé, és még sokoldalúbbá teszi az aktuális cine prime objektívválasztékot.

Canon CN-E20mm T1.5 L F

Kiváló optikai teljesítmény
A CN-E20mm T1.5 L F nagy átmérőjű aszférikus lencséje és az alapanyagként használt alacsony diszperziójú üveg segít kiküszöbölni a szférikus aberrációt és az egyéb zavaró optikai jelenségeket, rendkívül tiszta képet eredményezve. A T1.5 rekesznyílásnak köszönhetően a CN-E20mm T1.5 LF gyenge fényviszonyok között is lenyűgöző 4K felvételeket készít, ami ideális a természetfilmekhez. A kreatív lehetőségek fokozása érdekében a CN-E20mm T1.5 L F kiváló rekesznyílás-értéke és a 11 tagú írisz természetes elmosódási effektust hoz létre, amivel háromdimenziós háttér-elhomályosítás (bokeh hatás) érhető el, még látványosabb mélységélességgel. A csökkentett focus breathingnek (élességállítás közben változó fókusztávolság) köszönhetően a CN-E20mm T1.5 L F tűéles fókuszálást biztosít a stabil felvételkészítéshez.

Rendkívüli kompatibilitás, tartósság és üzembiztosság
A nemrégiben bemutatott EOS C700 FF kamerával, valamint az EOS-1D C-vel és egyéb full frame formátumú kamerákkal kompatibilis CN-E20mm T1.5 L F kiváló minőségű felvételek készítését teszi lehetővé. A CN-E20mm T1.5 L F képátmérője a 35 milliméteres full frame formátumnak felel meg, így még több kreatív lehetőséget biztosít. A bajonettcsatlakozónál beépített gumigyűrű stabil cseppvédelmet biztosít, így zordabb forgatási körülmények között is megbízhatóan állja a sarat. A CN-E20mm T1.5 L F a többi Canon EF Cinema objektívhez hasonlóan épül fel, így a Canon-felhasználóknak ismerős lesz a forgótárcsa helyzete, az elülső átmérő, a teljes hossz és a forgatási szög is. Az új foszforeszkáló elülső jelzők gyenge fényviszonyok mellett is jobban láthatók, míg a fókuszgyűrű az objektív bal és jobb oldalán is jelzi a számokat, hogy mindkét oldalról ellenőrizni lehessen a távolságbeállítást. A CN-E20mm T1.5 L F professzionális szintű, 300 fokos elforgatási szöggel rendelkezik, és a fókuszáláskor pontosan a megfelelő ellenállást fejti ki. Az expozíció és a természetes megvilágítás fehéregyensúlyának összehangolásával a CN-E20mm T1.5 L F minden felvételnél garantálja a kiváló minőséget. A keresőben megjelenített objektívadatok lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy könnyebben azonosítsák a felvételeket, leegyszerűsítve a szerkesztési és az utómunkálati folyamatot.

A Canon CN-E20mm T1.5 L F fő jellemzői

  • Nagy fényerejű, 20 mm-es 4K cine prime objektív
  • 118,4 mm hosszú, és mindössze 1,2 kg
  • T1.5 maximális rekesznyílás
  • Kiváló képminőség
  • Kiváló optomechanikai kialakítás és tartósság

További információk