Egy lány, aki egyszer csak világgá ment, és most megosztja tapasztalatait a nagyvilággal

Budapest, 2016. november 10. – Harmincz Rita – vagy ahogyan többen ismerik, A Sárga Ruhás Lány – két éve járja Délkelet-Ázsia országait, utazásairól pedig a Sargaruhaslany.com-on számol be, ami az egyik legnépszerűbb magyar utazós blog. Rita most saját kiadású könyvében vall arról, hogyan indult útnak, mit tanult az út során és mindenkit arra bíztat, hogy ne kergesse, hanem élje meg az álmait.

A Sárga Ruhás Lány az egyre népszerűbb szerzői könyvkiadást választotta

Rita a sokak által megszokott multi világban töltötte mindennapjait, és bár alapvetően jól érezte magát ebben a környezetben, egyre inkább fűtötte a vágy, hogy ideje nagy részét utazással töltse. Így nem lévén más megoldás, egyik pillanatról a másikra felállt, és a következő hetekben már hol Malajzia partjain sétált, hol pedig floresi kiruccanását tervezte, hogy több népcsoporttal is megismerkedhessen. Mindeközben pedig még indonézul is megtanult.

Ritka, hogy egy blogger mindössze két évnyi - bár igen intenzív – blogolást követően saját kötettel rukkoljon elő. Rita kint tartózkodása alatt mégis belevágott az írásba, és tervei alapján mától kiadói támogatás nélkül terjeszti 258 oldalas, Hogyan lettem világutazó (és hogyan lehetsz te is)? című útikönyvét. Beszámolóját, mely rengeteg tippet és tanácsot ad kezdő utazóknak kizárólag a sargaruhaslany.com oldalon lehet megrendelni.

Ezzel a lépéssel ő is a szerzői könyvkiadás egyre népszerűbb vonalát követi, mely a lehető legnagyobb szabadságot biztosítja az írónak, aki így teljes mértékben saját ízlésére formálhatja leendő kötetét. A módszer elterjedése azonban nem csak annak köszönhető, hogy a szerző teljes függetlenséget élvez, hanem annak is, hogy a könyv publikálása ebben a formában teljesen ingyenes, és eladási árából nem csak a szokásos 5-10% körüli jogdíjra számíthat a tulajdonos, hanem  annak sokszorosára.

A Digitális Könyvnyomtatási Pályázat meghirdetésével a Canon már 8 éve élen jár a digitális könyvnyomtatás népszerűsítésében Magyarországon. A vállalat ezért is támogatta a szerzői kiadású könyv megjelenését a Canon Océ VarioPrint 6320-as nagysebességű, vágott lapos nyomtatón történő gyártás biztosításával.

“Azért támogattuk a Sárga Ruhás Lány útikönyvének megjelenését, mert példát akartunk mutatni azoknak a szerzőknek, akik maguk szeretnék megoldani könyvük kiadását és értékesítését. A digitális könyvnyomtatással lehetőség nyílik arra, hogy egy új szerző kipróbálja magát a piacon kis példányszámú könyv megjelentetésével, majd a siker alapján eldöntse, hogy milyen technológiával mennyi könyvet szeretne megjelentetni később. Rita esetében úgy tűnik a siker garantált, hiszen az első 400 könyv két héten belül gazdára talált.” - mondta el Kováts Botond, a Canon vállalati és marketinkommunikációért felelős vezetője a könyv budapesti bemutatóján.

A Canon új termékekkel bővíti a népszerű 70-200 mm-s L-sorozat objektívcsaládját

2018. június 7. – A Canon Europe ma bejelentette, hogy az EF 70-200mm f/4L IS II USM és az EF 70-200mm f/2.8L IS III USM objektívek piacra bocsátásával új tagokkal bővíti a méltán szeretett és elismert L-sorozatú objektívcsaládját. A 70-200 mm-es gyújtótávolságú objektíveket már évek óta használják a profi, félprofi és amatőr fotósok, köszönhetően a normál és telefotó közötti egyszerű váltásnak, a kívánt képkompozíciónak megfelelően. Ez a rugalmasság teszi lehetővé, hogy az objektívek a portréktól a természetfotókig bármilyen téma megörökítésére alkalmasak – ezzel is igazolva, hogy 70-200 mm-es objektívek elengedhetetlen tartozékai egy fotós felszerelésének.