Hazánkba érkezik a World Press Photo 2016 kiállítás

Budapest, 2016. szeptember 22. – A februári eredményhirdetés után holnaptól végre Budapesten is megtekinthető a világ egyik legnépszerűbb sajtófotó-kiállítása a World Press Photo. Az egy hónapon át látogatható kiállításnak a Néprajzi Múzeum ad otthont.

WPPH_Warren Richardson_Hope for a New Life_IMAGE_FINAL.jpg

A 2015-ös verseny nyertes képét egy EOS 5D Mark II-vel, és egy EF 24 mm f/1.4L USM készítette az ausztrál származású Warren Richardson éppen a szerb-magyar határon. A fekete-fehér képen egy olyan menekült pár látható, akik még a határzáró kerítés elkészülte előtt próbáltak Magyarország terültére lépni.

De nem csak az idei nyertes fotó, hanem 5 különböző másik kategóriában készült kép is Canonnal készült, ahogy egyébként számtalan korábbi győztes alkotás is. A verseny, mint minden évben most is nagyon sok érdeklődőt vonzott, 128 országból ugyanis 5775 profi fotós összesen 82 951 képpel pályázott, melyből a nyerteseket egy Océ Arizona nagyformátumú, síkágyas nyomtatóval nyomtattak ki.

A Canon 1992 óta főtámogatója a kezdeményezésnek. Idén hazánkban 40 felsőoktatásban fotózást tanuló hallgató nézheti meg ingyenesen a kiállítást, és vehet részt azon az előadáson, melyet Anaïs Conijn, a kiállítás kurátora tart a fotók erejéről.

Kompakt, költséghatékony és kiváló minőségű – a Canon bemutatja az LX-MU500Z lézerprojektort

2018. április 5. – A Canon Europe ma mutatta be a csúcstechnológiát képviselő, kompakt LX-MU500Z lézerprojektort, amely oktatási intézmények vagy vállalatok számára ideális választás. Az 5000 lumen fényerővel, natív WUXGA felbontással, DLP panellel, élénk színekkel és 2500:1 kontrasztaránnyal büszkélkedő LX-MU500Z kiváló minőségű társ a képmegjelenítéshez, amellyel életre kelthetők az osztálytermi órák és a tárgyalótermekben tartott előadások.