Prémium magazinok és könyvek tintasugaras technológiával

Budapest, 2016. augusztus 3. – A Canon Océ VarioPrint i300 típusú színes íves tintasugaras nyomtató a ColorGrip technológiának köszönhetően alkalmas kiváló grafikai minőséget megkövetelő könyvek, magazinok vagy prospektusok nyomtatására. A VarioPrint i300-assal készített nyomatok elérik a sokkal drágább és bonyolultabb ofszetnyomtatás képminőségét.

„Sok ügyfelünk nem hitte el, hogy a tintasugaras technológia megfelel cége igényeihez, amíg nem látta a VarioPrint i300-assal készített nyomatokat. Ez a berendezés a tintasugaras printerek gyorsaságát és rugalmasságát kínálja az ofszetnyomtatással versenyképes minőség mellett” – mondta Walter Young, a Canon termékmenedzsere.

Az Océ VarioPrint i300-ast a drupa 2016 nyomdaipari szakkiállításon is bemutatta a Canon, ahol azonnal meg is rendeltek tizenhárom készüléket a gyártótól. Erre a készülékre esett a választás a direkt marketinggel foglalkozó német Borek Media GmbH-nál is, ahol ez az első tintasugaras berendezés. A cég tulajdonosa, Henning Borek szerint az előző, 2012-es drupán bemutatott, tintasugaras technológiát használó gépek még nem érték el az i300-aséhoz hasonló minőséget, ezért ők eddig nem használtak tintasugaras megoldásokat. A brit Signature Gifts cégnek is az i300-asra esett a választása: ennél a társaságnál egyedi gyerekkönyveket fognak előállítani vele, tehát számukra a változó tartalom nyomtatása, párosítva a gyorsasággal és a kiemelkedő minőséggel egyaránt fontos.

Az Océ VarioPrint i300-ast egyes regionális piacokon tavaly tavasszal mutatta be a Canon, nemzetközi premierjére viszont a drupán került sor. A percenként akár 300 A/4-es nyomat készítésére alkalmas nyomtatóra már török, norvég, holland vállalatok is adtak le megrendelést.

Az Océ VarioPrint i300 egy újabb példa a Canon Hungária által már nyolc éve támogatott digitális könyvnyomtatás szerepének növekedésére, illetve a technológia egyre szélesebb körben történő térnyerésére.

További információk

VarioPrint i300 fotók

A Canon új termékekkel bővíti a népszerű 70-200 mm-s L-sorozat objektívcsaládját

2018. június 7. – A Canon Europe ma bejelentette, hogy az EF 70-200mm f/4L IS II USM és az EF 70-200mm f/2.8L IS III USM objektívek piacra bocsátásával új tagokkal bővíti a méltán szeretett és elismert L-sorozatú objektívcsaládját. A 70-200 mm-es gyújtótávolságú objektíveket már évek óta használják a profi, félprofi és amatőr fotósok, köszönhetően a normál és telefotó közötti egyszerű váltásnak, a kívánt képkompozíciónak megfelelően. Ez a rugalmasság teszi lehetővé, hogy az objektívek a portréktól a természetfotókig bármilyen téma megörökítésére alkalmasak – ezzel is igazolva, hogy 70-200 mm-es objektívek elengedhetetlen tartozékai egy fotós felszerelésének.