Canon W-E1: Új Canon wifi adapter EOS 5DS, 5DS R és 7D Mk II-höz

Budapest, 2016. augusztus 25. – A Canon ma mutatja be a Canon W-E1 típusjelzésű wifi adaptert, amelyet a Canon EOS 7D Mark II¹, EOS 5DS¹ és az EOS 5DS R¹ fényképezőgépekhez fejlesztettek ki.


Az új tartozék lehetővé teszi az elkészült felvételek vezeték nélküli közvetlen átvitelét a kompatibilis EOS DSLR² készülékekről iOS vagy Android rendszerű okos eszközökre, illetve számítógépre is, továbbá a kártya használatával lehetőség nyílik a fényképezőgépek távvezérlésére is. A távvezérelt zárkioldás tökéletes megoldás az egyedi szögből készített képek, illetve különleges természetfotók rögzítéséhez.

Kompakt csatlakoztathatóság
Az SD-kártya méretű és formájú W-E1 wifi adaptert a dupla memóriakártya-foglalatú EOS DSLR² fényképezőgépekbe helyezve a képek szinte azonnal ellenőrizhetőek egy tableten vagy egy monitoron, illetve feltölthetőek az internetre, vagy akár biztonsági másolat is készíthető belőlük.

Könnyű kezelhetőség a távoli képfelvétel funkcióval
A W-E1 wifiadapter távkioldó funkciójának segítségével akár 10 méter távolságról is készíthetünk felvételeket, közvetlenül a Canon Camera Connect alkalmazását futtató okos eszközről vagy az EOS Utility szoftvert használó Windowsos vagy Mac számítógépről. Ez ideális megoldás a vadvilágról készített közeli fotók esetén vagy az otthoni stúdióban készített vezeték nélküli felvételekhez, mivel lehetővé teszi a zár kioldását, az expozíció módosítását és a fókuszpont változtatását is.

Tartozék az EOS 7D Mark II-nél
2016. október végétől a W-E1 Wi-Fi adaptert már a Canon EOS 7D Mark II tartozékaként is megkapják a fotózás szerelmesei, s ezzel lehetővé válik a fényképezőgép vezeték nélküli vezérlése, valamint a képek és az mp4 formátumú videók utazás közbeni letöltése is.

A W-E1 Wi-Fi adapter legfontosabb jellemzői:

  • Akár 10 méter távolságból is készíthetünk fényképeket wifis távvezérléssel
  • A távoli Live View segítségével valós időben látjuk a kamera képét
  • A képek letöltése okos eszközre vagy számítógépre
  • SD-kártya kialakítású adapter, amelyet bárhova magunkkal vihetünk
  • Közvetlen vagy meglévő hálózaton keresztüli csatlakoztatás


¹ Frissíteni kell a firmware-t az összes kompatibilis modellnél. Az EOS 7D Mark II új firmware-je 2016 szeptemberétől lesz elérhető, az EOS 5DS és az EOS 5DS R új firmware-je pedig 2016 novemberétől.
² A szükséges firmware-t futtató készülékek