A Canon is támogatja a balatoni életmentést a Magyar Vöröskereszt segítségével

Budapest, július 07. – A Canon 2010 óta minden évben, így idén is támogatja a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkáját, melyet a Magyar Vöröskereszt ebben az évben már a 10. alkalommal indított el.

A Canon európai központja pályázatán keresztül több közép-és kelet-európai Vöröskeresztet is támogat, melyből a magyar tagozat 20 000 eurót használhat fel a balatoni szolgálat megszervezésére. Ez az összeg a Balatoni Elsősegély Szolgálat kiadásainak egyharmadát fedezi, így hatalmas segítséget jelent az önkéntesek költségeinek – így utazásuk, szállásuk, étkeztetésük – fedezésében. A támogatásból hat strandon valósulhat meg a szolgálat két hónapon keresztül, amire azért is szükség van, mert a képzett önkéntes elsősegélynyújtók egy szezon alatt 3500-4000 esetben sietnek a strandolók segítségére, amelyből közel 40 eset olyan súlyos, hogy már mentőkre is szükség van.

Alig pár nappal az indulás után a balatonmáriafürdői csapat egy sikeres újraélesztésen is túl van, így a szolgálat 10 éves fennállása óta ez az ötödik eset, hogy konkrétan életet mentenek.

A Canon új termékekkel bővíti a népszerű 70-200 mm-s L-sorozat objektívcsaládját

2018. június 7. – A Canon Europe ma bejelentette, hogy az EF 70-200mm f/4L IS II USM és az EF 70-200mm f/2.8L IS III USM objektívek piacra bocsátásával új tagokkal bővíti a méltán szeretett és elismert L-sorozatú objektívcsaládját. A 70-200 mm-es gyújtótávolságú objektíveket már évek óta használják a profi, félprofi és amatőr fotósok, köszönhetően a normál és telefotó közötti egyszerű váltásnak, a kívánt képkompozíciónak megfelelően. Ez a rugalmasság teszi lehetővé, hogy az objektívek a portréktól a természetfotókig bármilyen téma megörökítésére alkalmasak – ezzel is igazolva, hogy 70-200 mm-es objektívek elengedhetetlen tartozékai egy fotós felszerelésének.