A Canon is támogatja a balatoni életmentést a Magyar Vöröskereszt segítségével

Budapest, július 07. – A Canon 2010 óta minden évben, így idén is támogatja a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkáját, melyet a Magyar Vöröskereszt ebben az évben már a 10. alkalommal indított el.

A Canon európai központja pályázatán keresztül több közép-és kelet-európai Vöröskeresztet is támogat, melyből a magyar tagozat 20 000 eurót használhat fel a balatoni szolgálat megszervezésére. Ez az összeg a Balatoni Elsősegély Szolgálat kiadásainak egyharmadát fedezi, így hatalmas segítséget jelent az önkéntesek költségeinek – így utazásuk, szállásuk, étkeztetésük – fedezésében. A támogatásból hat strandon valósulhat meg a szolgálat két hónapon keresztül, amire azért is szükség van, mert a képzett önkéntes elsősegélynyújtók egy szezon alatt 3500-4000 esetben sietnek a strandolók segítségére, amelyből közel 40 eset olyan súlyos, hogy már mentőkre is szükség van.

Alig pár nappal az indulás után a balatonmáriafürdői csapat egy sikeres újraélesztésen is túl van, így a szolgálat 10 éves fennállása óta ez az ötödik eset, hogy konkrétan életet mentenek.

Tizenkét irodalmi alkotásból készült könyv a Canon Hungária támogatásával

Regény, novella, mese, tanulmány és verseskötet is megtalálható a Canon kilencedik alkalommal meghirdetett Digitális Könyvnyomtatási Pályázatának nyertes pályaművei között. A művenként 250 példányban kiadott irodalmi alkotások közül a legszebb kötet különdíját az idén Merza József Mivé lesz az ember? című esszégyűjteménye nyerte el.