Kétszer annyi gépet adott el az idei drupán a Canon, mint 2012-ben

Budapest, 2016. június 27. - A Canon Europe minden idők legsikeresebb drupa kiállításán van túl, a vállalat standján az idén a nyomdaipari cégek komoly érdeklődést mutattak a digitális nyomtatási technológiák iránt. Ennek eredményeképpen idén a Canon kétszer annyi tintasugaras nyomdagépet és széles formátumú nyomtatót tudott értékesíteni, mint a legutóbbi, még 2012-ben megrendezett drupán.

Jeppe Frandsen, a Canon Europe vezérigazgató-helyettese elmondta: „A Canon azzal a céllal érkezett a drupa 2016 kiállításra, hogy valós üzleti környezetének imitálásával mutassa be a nyomtatás terén kínált lehetőségeket. Új ötleteket szerettünk volna adni a látogatóknak, hogy saját egyedi megoldásaikkal terjeszthessék ki a nyomtatás határait.”

„Ezt a célt minden szempontból túlteljesítettük. Rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptunk. Jól mutatja az iparág jövőjével kapcsolatos növekvő optimizmust, hogy a látogatók ezrei akartak még többet megtudni arról, hogy milyen segítséget tudunk nyújtani számukra az üzletfejlesztés és vállalkozásuk átalakítása terén, s ez azt eredményezte, hogy a vásárlók a drupa 2012 kiállításhoz képest 30 százalékkal növelték beruházásaikat.”

A Canon termékei iránt a legtöbben kelet-európai, dél-amerikai és ázsiai országokból érdeklődtek, a termékek közül a Canon imagePRESS toneres nyomdagépei iránt volt a legnagyobb kereslet. A megrendelések negyede új vásárlóktól érkezett, miközben a már meglévő ügyfelek vásárlásainak több mint a fele az új üzleti lehetőségek iránti igénynek volt betudható. A Canon igen kedvező visszajelzéseket kapott ügyfeleitől a hét színnel dolgozó, kétoldalas nyomtatásra is képes üzleti tintasugaras fotónyomtatóról a Voyagerről is.

A Canon zászlóshajójának számító imagePRESS C10000VP készüléket „a havi több mint 200 000 A4-es nyomatot teljesíteni képes vágott lapos színes A3+ nyomtatók legjobbjának” választotta az EDP (European Digital Press) Szövetség a nyomdaipari kiállításon tartott díjátadón.

Mark Lawn, a Canon Europe üzleti nyomtatási részlegének igazgatója a következőket mondta az imagePRESS sikerére reflektálva: „Folyamatosan az imagePRESS termékcsalád új tagjainak kiemelkedő teljesítményét hirdetjük, aminek hatására sokan döntöttek úgy, hogy továbbfejlesztik meglévő gépparkjukat. A pozitív visszajelzések azt mutatják, hogy a toneres technológia továbbra is fontos szerepet fog betölteni a nyomdai szolgáltatók munkájában a közeljövőben.”

A Canon csúcsminőségű tintasugaras nyomdagépei közül a legtöbben az új Océ ColorStream 6000 Chroma-t ,és a szabványos ofszet hordozókra történő nyomtatáshoz optimalizált Océ ImageStream 2400-et választották.

Ugyancsak a drupán jelentette be a dokumentumnyomtatással foglalkozó francia Corus cég, hogy a világon elsőként fogja alkalmazni az Océ ColorStream 6500 Chrome típusú tintasugaras nyomdagépét. A vállalat két ilyen készüléket állít üzembe még június folyamán. A Corus személyre szabott kereskedelmi levelek gyártására, illetve számlák, pénzügyi dokumentumok előállítására specializálódott, és három franciaországi üzemében a hét hat napján 24 órában állítják elő a nyomtatott dokumentumokat. A Corus választása azért esett a legújabb Océ ColorStream modellre, mert a készülék elődjével 99 százalékos rendelkezésre állást tudott elérni.

Ugyancsak népszerű volt a ColorGrip funkcióval érkező, úttörő jelentőségű Océ VarioPrint i300 vágott lapos tintasugaras nyomdagép, amely szabványos ofszet bevonatos hordozókra történő, jó minőségű színes nyomtatást tesz lehetővé. A tintasugaras nyomtatók produktivitását és minőségét, valamint a csúcsteljesítményű ívnyomó nyomtatók sokoldalúságát és rugalmasságát magában egyesítő nyomdagépre Németországból, Hollandiából, Norvégiából, Törökországból, az Egyesült Királyságból és az Egyesült Államokból érkező vevők adtak le rendeléseket.

Peter Wolff, a Canon Europe Kereskedelmi Nyomtató és Ipari CRD részlegének igazgatója a következőket mondta: „A tintasugaras technológia egyértelműen felnőtt korba lépett a felhasználás teljes spektrumában, és ez jelenti a nyomtatási technológia számára a jövőt. Most már nem kérdéses az, hogy képes-e a tintasugaras nyomtatás valódi üzleti értéket teremteni, és egyértelművé vált, hogy a produktivitást, a minőséget, a költséghatékonyságot és a hordozókezelés sokoldalúságát illetően számos felhasználási területen képes felvenni a versenyt az ofszet technológiával.”

További információk