Nemzetközi Canon fotópályázat: New Cosmos of Photograpy 2016

Budapest, 2016. május 9. – A Canon idén is meghirdette New Cosmos of Photography 2016 elnevezésű nemzetközi fotópályázatát. Az 1991 óta évenként megrendezett versennyel a Canon olyan új fotósokat kíván felfedezni, kinevelni és támogatni, akik a lehető legkreatívabban állnak hozzá a fotózáshoz.

CINC photo contest judges_Image_FINAL.jpg

A zsűri végignézi a pályázatokat (a 2015-ös verseny Excellence Award díjának odaítélése közben)

„A New Cosmos of Photography versenyre már leginkább a siker kapujaként tekintenek a kezdő fotósok, hiszen híres fotósokkal, művészekkel, valamint fotó- és művészetkritikusokkal működünk együtt a világ minden tájáról.” – mondta Junko Kimura, a Canon Inc. társadalmi felelősségvállalásért felelős ügyvezetője. „A verseny célja az, hogy ösztönözzük az olyan eredeti pályaművek létrejöttét, amelyek a fényképezés lehetőségeinek a határait feszegetik. Ebből következően bárki jelentkezhet a versenyre kortól és nemzetiségtől függetlenül, és a pályaművek számát és formátumát illetően sincsenek megkötések.”

A jelentkezők 2016. június 15-ig nyújthatják be pályázatukat, az Excellence Award díj kiválasztásáért felelős bizottság pedig majd júliusban ül össze, ekkor döntenek az Excellence Award díj nyerteseiről, valamint a 14 Honourable Mention Award győztesről. A Grand Prize bizottság novemberben fogja kiválasztani a Grand Prize díj győzteseit az Excellence Award díjjal jutalmazott hét pályázat közül.

Az ide verseny Grand Prize győztese 1 millió jenes pénzjutalomban részesül, valamint lehetőséget kap arra, hogy külön tárlaton mutassa be fotóit a nyertes pályaművek jövő évi New Cosmos of Photography kiállításán. A 2016-os Excellence Award és Honourable Mention Award győztesek is kapnak pénzjutalmat, valamint jogot szereznek arra, hogy bemutassák műveiket a győztes pályázatok idei kiállításán.

További információ az idei New Cosmos of Photography versennyel kapcsolatosan a New Cosmos of Photography weboldalán található: www.canon.com/scsa/newcosmos/

A Canon új termékekkel bővíti a népszerű 70-200 mm-s L-sorozat objektívcsaládját

2018. június 7. – A Canon Europe ma bejelentette, hogy az EF 70-200mm f/4L IS II USM és az EF 70-200mm f/2.8L IS III USM objektívek piacra bocsátásával új tagokkal bővíti a méltán szeretett és elismert L-sorozatú objektívcsaládját. A 70-200 mm-es gyújtótávolságú objektíveket már évek óta használják a profi, félprofi és amatőr fotósok, köszönhetően a normál és telefotó közötti egyszerű váltásnak, a kívánt képkompozíciónak megfelelően. Ez a rugalmasság teszi lehetővé, hogy az objektívek a portréktól a természetfotókig bármilyen téma megörökítésére alkalmasak – ezzel is igazolva, hogy 70-200 mm-es objektívek elengedhetetlen tartozékai egy fotós felszerelésének.