Tizenharmadik éve a Canon adja el a legtöbb DSLR-fényképezőgépet

Budapest, 2016. április 4. – A Canon már tizenharmadik éve piacvezető a cserélhető optikájú fényképezőgépek piacán, amely a digitális tükörreflexes (DSLR) típusok mellett nagy tudású kompakt képeket is magában foglal¹.

EOS 5DS


Egyre több magyar választ DSLR-t
A Canon saját eladási statisztikái szerint a magyar vásárlók közül is egyre többen választanak DSLR fényképezőgépet, 2015-ben itthon is emelkedett ezek eladása. Az okostelefonok térhódítása nyomán egyszerű, kompakt digitális gépekből kevesebb fogyott, ezek piaca azonban egyre inkább elmozdul a drágább, de nagyobb tudású, gyenge fényviszonyok között is jól használható, illetve a nagy zoommal rendelkező modellek irányába.

A kiemelkedő fotós képességeket kínáló EOS-sorozat kezdő fotósoknak szánt modellei közül tavaly a legtöbb magyar vásárló az EOS 1200D típust választotta. A lelkes amatőröknek fejlesztett EOS-ok közül az EOS 70D modell a legnépszerűbb Magyarországon, míg a full frame gépek közül az EOS 6D volt a legkelendőbb 2015-ben.

Az EOS 300D indította a forradalmat
A Canon 2003-ban, az EOS 300D modell piacra dobásásával alapozta meg piacvezető pozícióját a cserélhető objektíves fényképezőgépek piacán. Az EOS 300D volt az első olyan digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgép, amely jóval olcsóbb volt a profi fotósoknak szánt társainál, így a fotózás iránt érdeklődő amatőrök is megengedhették maguknak.

A Canon azóta folyamatosan, tizenhárom éven át tartja iparágvezető pozícióját, és dobja piacra az amatőr és professzionális felhasználóknak szánt modelljeit, így például a tavaly 10. születésnapját ünneplő EOS 5D-sorozat új tagjait. Az EOS 5D volt a Canon első olyan DSLR fényképezőgépe, amelyben a teljes képmezős (full-frame) képérzékelő csúcsminőségű videofelvételek készítését is lehetővé tette. A gép 2005-ös megjelenésekor a videofelvétel lehetősége még hatalmas újdonság volt, napjainkban azonban már a fényképezőgépek alapvető szolgáltatásává vált.

A Canon átlépte az 50 megapixelt
A Canon tavaly is számos új modellel rukkolt elő az EOS termékcsaládban. Az EOS 5Ds / 5Ds R modellek a világ legnagyobb felbontású², 50,6 megapixeles DSLR fényképezőgépei. Ugyancsak tavaly dobta piacra a Canon a tükör nélküli, kompakt kivitelű, ám remek képminőséget nyújtó EOS M3 modellt.

Az idén is új modellekkel gyarapodott az EOS termékcsalád: megjelent az EOS-1DX Mark II, a világ egyik legjobb professzionális DSLR fényképezőgépe, amely másodpercenként akár 14 képkockás sorozatfelvételt is tud készíteni.

A nemrég megjelent EOS 80D-t olyan lelkes szabadidőfotósoknak szánja a Canon, akik tökéletes képminőségre és gyorsan reagáló fényképezőgépre vágynak. Az EOS-termékcsalád mindegyik modellje kompatibilis a Canon EF-bajonettes objektívjeivel, amelyekből tavaly júniusig világszerte 110 millió darabot gyártottak le. A Canon objektívkínálata jelenleg 98 különböző típusból áll³.¹ A Canon saját felmérése szerint.
² A 35 mm-es, teljes képmezős szenzorral szerelt DSLR fényképezőgépek között, 2016. március 29-i állapot alapján, a Canon kutatása szerint.
³ Beleértve az EF Cinema objektíveket, 2016 februári adatok alapján.