A Canon az ITEC-en mutatja be az új 4K-s lézer projektor technológiát

Budapest, 2016. április 25. – A Canon az ITEC szakkiállításon és vásáron új mércét állít fel a 4K-s projektorok területén új lézer-foszfor fényforrást használó termékével.

Továbbá két Canon XEED 4K500ST típusú beépíthető projektor összekapcsolásával azt is bemutatja a vállalat, hogy a Canon 4K-s projektorok mennyire élethű szimulációs élményt képesek nyújtani, például ultrarealisztikus repülőszimulációknál. A két projektor képéből összeállított 8K-s videó a Canon képillesztő technológiájnak (edge blending) köszönhetően jött létre.

A szimulációs kiképzéseknél fontos a valós helyzetek teljesen élethű megjelenítése. Az ilyen feladatokra tökéletesen alkalmas a Canon XEED 4K500ST, mely rendkívüli felbontást és kiváló képminőséget nyújt amellet, hogy ez a világ legkisebb és legkönnyebb 4K-s beépíthető projektora.

Az eseményen egy San Francisco feletti repülőutat vetítenek ki egy ívelt felületre a Canon Marginal Focus technológia segítségével, s ezzel egy nagyméretű, minden részletében éles képet látnak majd a látogatók, amelyen jól érzékelhetőek lesznek a tiszta átmenetek és kontrasztok. Ehhez adódik hozzá a készülék alacsony késleltetési ideje, s a bemutató olyan valóságosnak tűnő élményt nyújt majd, mintha a helyszínen velünk történne meg.

„Az objektívek fejlesztése során szerzett tapasztalatunknak köszönhetően képesek vagyunk kiszolgálni a szimulációs ipar egyedi követelményeit” – mondta Andreas Herrnböck, a Canon Europe Vizuális Kommunikációs üzletágának Európai Üzletfejlesztési Vezetője. „A Canon folyamatos K+F beruházásaival közvetlenül reagál a vevői igényekre. Állandó párbeszédben vagyunk a vevőinkkel, ami hatalmas segítség a termékfejlesztésnél. Úgy gondolom a 4K-s felbontás és a lézer technológia kombinálása új dimenziót nyit a szimulációs eszközök területén.”