Canon EOS 1300D: Belépő a tükrösök világába

Budapest, 2016. március 10. – A Canon ma mutatta be legújabb, belépő szintű EOS DSLR fényképezőgépét, az EOS 1300D-t. Az EOS 1300D azok számára ideális választás, akik a mobillal készült képekhez hasonlóan azonnal meg szeretnék osztani az élményeiket, de már nem csak kattintanak, hanem képeket alkotnak. A beépített Wi-Fi és NFC-funkció jelentősen megkönnyíti a memóriakártyán lévő fotók online megosztását. Emellett továbbfejlesztett funkciók egész sora gondoskodik arról, hogy az EOS 1300D használója lenyűgöző fotókat és videókat készíthessen.

EOS 1300D EF-S18-55 IS II FSL.jpg

Minőségi képek egyszerűen
Az új fényképezőgép egy kiválló eszköz, ha valaki ki akar tűnni képeivel a tömegből. A továbbfejlesztett DIGIC 4+ processzor és az APS-C méretű, 18 megapixeles szenzor tökéletes páros, a mindennapok igényeihez. És ahogyan egyre jobban nő a fotósok „étvágya” a szebb, jobb kompozíciókra, a géphez elérhető több mint 80-féle EOS EF objektív között biztos lesz megfelelő a továbblépéshez. 

Az EOS 1300D jól teljesít a legkülönbözőbb helyzetekben: kis mélységélességű, elmosott hátterű fotókat lehet vele készíteni emberekről és tárgyakról, de a közeli természetfotók, portrék vagy városképek esetében is olyan eredményt kapunk, amit bárki büszkén osztana meg ismerőseivel.

Az automata beállítástól a kreatív képekig
Egy DSLR-géppel való fotózás elbátortalaníthatja a kezdőket, ám az EOS 1300D-vel még a fotós tapasztalattal nem rendelkező felhasználók is remek fotókat tudnak készíteni az automata funkcióban.

A Scene Intelligent módban a fényképezőgép maga választja ki az adott témához legjobban illeszkedő beállítást. Ugyanakkor magunk is választhatunk a különböző szituációkhoz megfelelő előre beállított képrögzítési módok között, így például a profi vagy amatőr gasztrobloggerek ételei ínycsiklandóan örökítetőek meg a „food” módban. A gyors Auto Focus funkció a keresőn keresztül biztosítja, hogy még a mozgó tárgyak is mindig fókuszban maradjanak. A vicces és egyedi fotók rögzítésére való szűrők (például Játékkamera és Halszem) is megtalálhatók a kínálatban.

Ahogy a felhasználó egyre gyakorlottabb lesz úgy válthat át a félautomata, illetve kézi vezérlésre. Megválaszthatja saját kreatív beállításait – kezdve a rekesz értékétől a zársebességen át egészen az ISO-értékig (ISO 100 és 6400 között, mely 12800-ig terjeszthető ki).

Az EOS 1300D nagy szenzorával a profikat idéző Full-HD videók készíthetőek és szemben a telefonos videókkal ennél a fényképezőgépnél kihasználható a mélységélesség minden előnye ha valakit, vagy valamit ki akarunk emelni a háttérből. A Video Snapshot módban egy sor rövidfilmet lehet készíteni, amelyeket a gép automatikusan összefűz egy olyan frappáns klippé, amely összefoglalja a nap eseményeit.

Megosztás, tárolás és visszanézés
Az EOS 1300D NFC és új Wi-Fi csatlakozási funkciókat is kínál a fotók útközben történő egyszerű megosztásához. Ha NFC-képes Android-mobilt használunk, azt elég csak közel tartani a fényképezőgéphez ahhoz, hogy a Canon Camera Connect App segítségével a telefonról gyorsan elküldjünk egy, a fényképezőgépen lévő fotót vagy videót. A géphez kapcsolódó okostelefonnal egyébként távolról is fotózhatunk. A beépített Wi-Fi segítségével közvetlenül tölthetjük fel anyagainkat a fényképezőgépről¹ különbözöő felhőtárhelyekre – köztük a Canon iristába –, és másokkal megoszható webes galériákat hozhatunk létre belőlük. A fotók még egyszerűbb tárolása és megosztása érdekében az EOS 1300D a Canon Connect Station CS100-hoz is csatlakoztató.¹ Közvetlenül a fényképezőgépről is feltöltheti anyagait egy Wi-Fi router segítségével
Következő elolvasása

A Canon a fotózás kiválóságát és a vizuális történetmondók következő generációját ünnepli a 2018-as Visa pour l’Image fesztiválon

2018. augusztus 20. – A Canon Europe büszkén jelenti be a franciaországi Perpignanban megrendezésre kerülő 2018-as¹ Visa pour I’Image Fesztiválra vonatkozó programját. Az idén 30 éves fesztivál történetében a 2018-as év a Nemzetközi Sajtófotó Fesztivál és a Canon közötti partnerség 29. évét jelöli.