Sikerrel vette a HD és ultra-HD-teszteket a Canon EOS C300 Mark II professzionális kamera

Budapest, 2016. február 19. - A Canon EOS C300 Mark II sikeresen teljesítette a világ 56 országának tévé-, és rádióadóit tömörítő Európai Műsorsugárzók Uniójának (EBU) független tesztjeit. Az EBU azt vizsgálta, hogy a tévé-, és videofelvételek készítésére egyaránt alkalmas EOS C300 Mark II-es kamera megfelel-e a HD és ultra-HD felbontású tartalmak rögzítésével szemben támasztott követelményeknek.


Az EOS C300 Mark II a gyártó első olyan Cinema EOS-modellje, amelyben megtalálható a Canon Log2 elnevezésű technológiája, amivel 15 fokozatú dinamikatartományt lehet elérni. A Log2-t kifejezetten az ebben a modellben lévő, 8,85 megapixeles, Super 35 mm-es CMOS képérzékelőhöz fejlesztették ki annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb dinamikatartományú felvételeket lehessen elkészíteni.

A C300 Mark II-es beépített zajcsökkentő algoritmusai révén gyakorlatilag bármilyen helyzetben bevethető, kedvezőtlen fényviszonyok között is zajmentes, szép mozgóképet rögzít. Az 1950-ben életre keltett EBU független tesztjeinek sikeres teljesítése azért fontos, mert az unió által támasztott követelmények garantálják az egyes eszközökkel készített felvételek megfelelő minőségét. Nemrég a Canon kompakt méretű, de ugyancsak professzionális felhasználásra szánt XC10-es kamerája is sikeresen szerepelt az EBU tesztjein.

Az EBU tesztjeinek teljes jegyzőkönyvét itt lehet megtekinteni: https://tech.ebu.ch/docs/tech/tech3335_s18.pdf

A Canon EOS C300 Mark II kamera képességei itt találhatók: http://www.canon.hu/for_home/product_finder/digital_cinema/cinema_eos_cameras/eos_c300_mark_ii/