Arizona 1200-as sorozat a Canontól Nyomtatás üvegre, kőre, textilre

Budapest, 2016. január 25. – Megjelent az Océ Arizona 1200-as sorozatú UV síkágyas nyomtatósorozat melyet a széles körű felhasználást és az egyszerű kezelést igénylő nyomdai szolgáltatók számára terveztek. Az új sorozat egyedi nyomtatási lehetőségeket kínál a legkülönbözőbb anyagokra, így például vászonra, fára, kerámiára vagy akár üvegre is. Az Océ Arizona 1240, 1260 és 1280 ideális választás a reklámiparban működő nyomdák, a speciális nyomtatási szolgáltatásokat kínáló cégek, a reprográfusok és a különleges szolgáltatást is kínáló fotólaborok számára.

Az új Arizona sorozattal a többrétegű nyomtatás esetén még a nagy sűrűségű vagy textúrált felületeken is tökéletes nyomatpontosságot kapunk beszéljünk akár csomagolóanyagokról vagy egy faburkolatról. Az egyenetlen felületű, merev nyomathordozók esetében a korábbi modellekénél is erősebb vákuum rendszer megbízható működést eredményez, míg a vékony hőérzékeny anyagok nyomtatását segíti, hogy az új UV lámparendszer alacsonyabb felületi hőmérsékletnek teszi ki az alapanyagokat.

Az Océ Arizona 1200-as sorozat így azoknak is ideális választás, akik jelenlegi kínálatukat szeretnék egy magasabb színvonalú szolgáltatással növelni, de a piacra újonnan belépőknek is egy jövőbe mutató megoldás lehet, mivel az egyszerű használatnak köszönhetően azonnal magas szinten kezdhetik meg a nyomdai szolgáltatást. A jól átlátható felhasználói felületen archiválni lehet a nyomtatási feladatokat későbbi újranyomtatás céljából.

A készülék alapesetben négy vagy hat színnel dolgozik, de ezen kívül még fehér- és lakkbevonattal is feltölthető. Az opcionális világos cián és világos magenta tinták kiváló nyomatminőséget biztosítanak a fotografikus és képzőművészeti felhasználáshoz. Mindkét nyomtató a díjnyertes Océ VariaDot képalkotó technológiát használja az éles szövegek és vonalak, valamint a finom színátmenetek és a pontos színek megjelenítése érdekében. A piacon megtalálható leggazdaságosabb tintafelhasználás¹ révén a négyzetméterenként átlagban 8 ml tintát felhasználó Océ Arizona 1200-as sorozattal a magas színvonalú nyomatok versenyképes áron állíthatók elő.

Pierre-Olivier Esteban, a Canon Europe Európai TDS/DGS Marketing Igazgatója szerint „ma rendkívüli lehetőség rejlik a közepes méretű nyomdai szolgáltatók számára az üzletfejlesztés területén – akár grafikai megoldásokban, csomagolásban, ipari nyomtatásban vagy kiskereskedelmi felhasználásban gondolkoznak. Ugyanakkor a versenyképesség fenntartása érdekében a legkülönbözőbb megbízásokat kell jó minőségű nyomatokkal költséghatékonyan teljesíteniük. Az Océ Arizona 1200-as sorozatot kifejezetten az ilyen igényekre készült .”

A legfontosabb jellemzők:

 • A hat színű Océ VariaDot™ képalkotó technológia 6-42 pikoliteres tintacseppekkel dolgozik a nyomtatási kép összetettségéhez igazodva, és ezáltal kiemelkedően részletes képeket, egyenletes színátmeneteket, valamint élénk és egységes színeket biztosít.
 • Síkágyas nyomtatás merev hordozókra
 • Expressz nyomtatás: 35 m²/óra
 • Nagy felbontású funkció a még pontosabb festékelhelyezésért
 • Két különböző táblaméret: 125 x 250 cm vagy 250 x 308 cm és három konfiguráció: négy, hat vagy nyolc színcsatorna
 • Roll Media Option: akár 2,2 méter széles, tekercses hordozókra történő optimális nyomtatás
 • Opcionális Automatikus Nyomtatófej-karbantartó Rendszer
 • A szabványos merev hordozóméretekhez optimalizált hat-/hétzónás vákuumrendszer
 • Pneumatikus hordozóérzékelő tűk a merev hordozók könnyű és pontos betöltése érdekében
 • Folyamatos nyomtatás – kettős hordozókezelés és független vákuumrendszerek az egyidejű nyomtatáshoz és hordozóbetöltéshez/-kivételhez (XT modellek)
 • Modern kezelőfunkciók, például léptetés és ismétlés, tükrözés és kötegelés

Az Océ Arizona 1200-es sorozat 2016. január 25-től elérhető világszerte.¹ A konkurens termékek tesztelése során az új Océ Arizona 1200-as sorozat 6,4-8 ml tintát fogyasztott négyzetméterenként, s ezzel a ma kapható egyik leghatékonyabb nyomtatónak tekinthető.