Tizenegyedik éve a Canon jegyezteti be a legtöbb szabadalmat az Egyesült Államokban a japán cégek közül

Budapest, 2016. január 18. – 2015-ben az összes japán cég közül a Canon jegyeztette be a legtöbb szabadalmat az Egyesült Államokban. Nem csak a japán cégek között szerzett előkelő helyet a Canon, a harmadik helyen áll ugyanis az amerikai szabadalmi védettséget elnyerő vállalatok nemzetközi listáján is - derül ki az IFI CLAIMS szabadalmi szolgálat 2016. januári előzetes eredménylistájából.

A Canon 2015-ben 4134 darab szabadalmat nyert el az Egyesült Államokban, és már harminc éve az öt legtöbb szabadalmat birtokló vállalat közé tartozik a világon.

A társaság kutatás-fejlesztési törekvéseinek részeként a Canon aktívan folyamodik számos országban és régióban technológiáinak szabadalmi védettségéért, de figyelembe veszi az egyes országokban alkalmazott üzleti stratégiákat és technológiai trendeket is. Ezek közül az Egyesült Államok számos high-tech vállalatnak otthont adó, óriási méretű piaca egy különösen fontos régiónak számít mind az üzleti terjeszkedés, mind pedig a technológiai szövetségek megkötését illetően.

Mivel a kutatás-fejlesztés a Canon vállalati kultúrájának egyik kiemelt fontosságú része, így a vállalat a tavalyi évben is folyamatos beruházásokat eszközölt újfajta eszközök, megoldások és szolgáltatások kidolgozása érdekében. A társaság nem csak meglévő piacait, hanem olyan új üzleti szegmenseket érintő technológiákba is beruház.

A Canon helyezése az Egyesült Államokban elnyert szabadalmak alapján a japán cégek körében 2005–2015 között

ÉvHelyezés*Szabadalmak száma
20151. (3.)4,134
20141. (3.)4,055
20131. (3.)3,817
20121. (3.)3,173
20111. (3.)2,818
20101. (4.)2,551
20091. (4.)2,200
20081. (3.)2,107
20071. (3.)1,983
20061. (3.)2,367
20051. (2.)1,828
*A zárójelben lévő helyezés a Canon helyezését mutatja a nemzetközi cégek szabadalmai alapján

Megjegyzés: a 2015-ös szabadalmak száma az IFI CLAIMS szabadalmi szolgálat előzetes számai alapján készült. A 2005-2014 közötti adatainak forrása az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala.