Gyakran ismételt kérdések – PosterArtist

Ezen az oldalon a PosterArtist Lite szoftverre vonatkozó kérdések és válaszok részletes listája található.

Van súgó kézikönyv a PosterArtist programhoz?

A Canon PosterArtist súgó kézikönyve általános útmutatást és az alapszintű illetve speciális PosterArtist műveletek leírását tartalmazza. Praktikus tippek és online GYIK rész is elérhető. A kézikönyv megnyitásához a PosterArtist felső menüjében válassza ki a Help (Súgó) > Manual (Kézikönyv) elemet. Ugyanezt elérheti, ha a PosterArtist Manual (PosterArtist kézikönyv) gombra kattint a képernyő bal alsó sarkában.

Hol tudom ellenőrizni a PosterArtist verziószámát?

Indítsa el a meglévő PosterArtist verzióját, és a menüből válassza a Help (Súgó) > About PosterArtist (A PosterArtist névjegye) lehetőséget a verziószám megjelenítéséhez.

Mi a PosterArtist rövid útmutató és hol érhető el?

A PosterArtist rövid útmutató a PosterArtist program használatához ad rövid leírást egy PDF-fájlban. A Rövid útmutató megnyitásához a Windows Tálcán válassza a Start > Programok > Canon PosterArtist > Rövid útmutató lehetőséget.

Mi a PosterArtist mintagyűjtemény és hol érhető el?

A PosterArtist mintagyűjteményben minden választható minta, fénykép, clipart elem, fényképkeret, szöveggrafika valamint háttér megtekinthető egy PDF-ben. A mintagyűjtemény megnyitásához a Windows Tálcán válassza a Start > Programok > Canon PosterArtist > Template Guide (Mintagyűjtemény) lehetőséget.

Milyen nyomtatók használhatók a PosterArtist programmal?

A PosterArtist többek között a következő Canon imagePROGRAF modelleket támogatja: Canon iPF sorozat, W8400, W6400.

A PosterArtist használata milyen operációs rendszereken támogatott?

A PosterArtist használata a következő operációs rendszereken támogatott:


32 bites Microsoft Windows XP, 32 bites és 64 bites Vista, 7, 8, 8.1,10 verziók
Microsoft Windows 7 (32/64 bites)
Microsoft Windows Vista (32/64 bites)
Microsoft Windows XP Professional/Home Edition (32 bites)

Létezik ajánlott hardver a PosterArtist alkalmazás futtatásához?

Ajánlott működési környezet:


Processzor: Intel Core2Duo vagy azzal egyenértékű, illetve újabb.
Memória: legalább 2 GB (Windows XP esetén legalább 1 GB).
Szabad terület a merevlemezen: 1,5 GB (telepítés), legalább 20 GB (az alkalmazás futtatása).
Képernyőfelbontás: Legalább 1024×768 képpont, legalább 24 bites true colour videokártya

Hibás műveletet hajtottam végre a poszteren. Hogyan vonhatom vissza?

A legutóbbi művelet visszavonásához kattintson a Tálcán az Undo (Visszavonás) gombra. Több műveletet is visszavonhat. Ezenkívül a Redo (Újra) gombbal visszaállíthatja a korábban visszavont műveleteket a Tálcáról. Ez törli az utolsó Visszavonás műveletet.

Hogyan történik a szegély nélküli nyomtatás?

A szegély nélküli nyomtatáshoz a Paper Options (Papírbeállítások) feladatban tegyen pipát a Borderless Printing (Szegély nélküli nyomtatás) lehetőséghez. Ha a tekercses papír szélessége eltér a poszter szélességétől, válassza a Fit Long Side to Roll Width (Hosszabbik oldal igazítása a tekercses papír szélességéhez) vagy a Fit Short side to Roll Width (Rövidebbik oldal igazítása a tekercses papír szélességéhez) lehetőséget. A szegély nélküli nyomtatás csak a megadott tekercses papír szélességekhez használható, vágott ívhez nem.

Hogyan választhatom ki a papírméretet?

Az egyéni papírméret a Paper Options (Papírbeállítások) beállítási panel Set Custom Size (Egyéni méret megadása) részén adhatja meg.

Hogyan használható a változó nyomtatás funkció?

A változó nyomtatás funkcióhoz Excel (.xls) vagy CSV (.csv) formátumban készítse elő az adatokat.


A létrehozott adatok beillesztéséhez a 3: Edit (Szerkesztés) lépésben, a Variable Data (Változó adatok) panelen válassza a Connect to... (Csatlakozás...) elemet, és válassza ki a megfelelő dokumentumot.

Mit jelent a környezeti fényviszonyok beállítása?

A környezeti fény színes és fényereje több tényezőtől függ, pl. a helyszíntől (beltér illetve szabad tér) és a világítástól (fluoreszkáló vagy izzós). Ugyanaz a poszter tehát eltérően jelenhet meg attól függően, milyen környezetben tekinti meg.


A környezeti fényviszony beállítási funkciójánál megadhatja, hogy a színek automatikusan alkalmazkodjanak a környezethez, vagyis a poszter színtónusa megfelelően látszódjon az aktuális megvilágítás mellett.

Mi a PosterArtist QuickCopy?

A PosterArtist QuickCopy nagyított fénykép- és dokumentummásolatok Canon márkájú szkennerről történő nyomtatására alkalmas program. Nyomja meg a PosterArtist QuickCopy program Másolás gombját, és készítsen posztereket a szkenneren beolvasott dokumentumok nagyított másolataiból. Mindez olyan egyszerű, mintha csak másolna. A PosterArtist programban szerkesztheti is a másolt képet az új poszterek készítése során.

Milyen lapolvasók támogatják a PosterArtist QuickCopy funkciót?

A PosterArtist QuickCopy használatához CanoScan vagy PIXMA MP szériájú készülékre van szükség.


A PosterArtist QuickCopy funkciót támogató lapolvasók típusneveinek felsorolását kérje a márkakereskedőtől vagy a Canon ügyfélszolgálatától.

Ha kicserélem a számítógép merevlemezét, újra kell érvényesíteni a licencet?

A számítógép vagy a merevlemez cseréjekor újra kell érvényesíteni a licencet.


Az új eszközön való érvényesítés előtt vissza kell juttatnia a korábbi számítógépen/merevlemezen működő licencet.

Hogyan aktiválhatom újra a PosterArtist licencet?

A Windows Tálcán válassza a Start > Programok > Canon LMS > License Information Management (Licenckezelő) elemet. Válassza a Vissza gombot.

Ha a számítógép merevlemeze meghibásodik, hogyan aktiválhatom újra a PosterArtist licencet az új számítógépre történő telepítéshez?

Ha megvan a CD-hez kapott eredeti licenckód és a felhasználó azonosítani tudja magát, elkérheti a program új számítógépre telepítéséhez szükséges licencet a Canon-viszonteladótól.

Hogyan kell eltávolítani a PosterArtist programot?

A Windows Tálcán válassza a Start > Programok > Canon PosterArtist > Uninstall PosterArtist (PosterArtist eltávolítása) elemet. Kövesse az eltávolításra vonatkozó utasításokat.