KREATIVITÁS ÉS TUDATOS JELENLÉT

Fejezd ki magad a minták által: fejezd ki magad szívekkel

Csatlakozz a mentális egészségről szóló beszélgetéshez, és engedd szabadon kreativitásod ezekkel a stílusos és inspiráló mintákkal.
Egy Canon nyomtató papírlapot nyomtat, rajta három szív alakú minta. Körülötte színes ceruzák, egy csomag transzferpapír és egy fehér póló, rajta egy szív alakú transzfer.

Amikor rossz kedved van, nagyon hasznos lehet, ha beszélsz a barátaiddal és a családoddal, de tudjuk, hogy néha nehéz segítséget kérni. Ebben segít a kreatív projektünk a két illusztrátor, Ricardo Cavolo és Agathe Sorlet irányításával. Mutasd meg, hogy szükséged van egy kis szerető gondoskodásra – vagy hajlandó vagy segíteni másoknak, akiknek erre van szüksége – azáltal, hogy magadon viseled a gyönyörű szíves mintáikat, amelyek nemcsak stílusosak, hanem emellett finoman üzennek is a világnak arról, hogy nyitott vagy arra, hogy a jóllétről beszélgess.

A barcelonai Ricardo összetett és kaleidoszkópszerű színes mintáit a népművészet és a tetoválás kultúrája ihlette. Alkotásai számos falat díszítenek hatalmas falfestmények formájában szerte a világon, Franciaországtól egészen Hongkongig, és könyvek oldalain is megjelentek már, sőt még tarot-kártyákon is.

Agathe, aki a franciaországi Bordeaux-ban él, stilisztikailag egyszerűbb megközelítést alkalmaz. A melegséget árasztó és szellemes vonalas rajzait olyan ügyfelek keresik, mint a The New Yorker, a The New York Times, a Yoplait és a WWF.

Itt Ricardo és Agathe a mintáikról mesélnek, valamint arról, hogy miként használhatod őket a kreativitásod növelésére, illetve arra, hogy a mentális egészség és a jóllét témakörein keresztül kapcsolódj másokhoz.

Válaszd ki a mintád

Egy színes illusztráció, amelyen egy nő látható, akit három szív alakú minta takar. A feje körül madarak repkednek, a szárnyaikon szemek láthatók.

„A szív szimbólum tökéletesen passzol ide, mert az egész munkásságom során jelen van” – mondja Ricardo Cavolo spanyol művész és illusztrátor, aki egy sor egymással összefüggő mintát készített, amelyek egy történetet mesélnek el a kampányhoz időrendi sorrendben. „Az időrendben történő alkotás néhány éve jutott eszembe, amikor depresszióval küzdöttem, és tudom, hogy ez egy nagyon fontos folyamat.” © Ricardo Cavolo

Egy apró nőt körülölelő, nagy rózsaszín szívet ábrázoló minta.

„Manapság sok minden történik a képernyőn, a virtuális világban” – mondja Agathe Sorlet francia művész. „Azáltal, hogy a való életben is ki tudjuk nyomtatni ezeket a mintákat, újból összekapcsolódunk a valósággal és a jelennel, és más megvilágításba kerülnek a rajzok.” © Aga Sorlet

Ricardo és Agathe mindketten a szívet vették kiindulópontjuknak.

„A szív azt jelképezi, hogy beszélgessünk a mentális egészségről, illetve hogy megosszuk másokkal a nehézségeinket, legyen szó akár a barátokról, akár a családról” – magyarázza Ricardo. „Minden illusztrációm egy lépés ezen az úton. Az első, amelyen egyetlen személy van, arról szól, hogy eldöntöd, beszélned kell róla – ez a legnehezebb és legfontosabb lépés. A második arról szól, amikor beszélsz valakivel, a harmadik pedig megmutatja, hogy milyen segítséget kaphatsz azoktól, akik szeretnek téged.”

Agathe azt akarta, hogy a mintái „megnyugtatóak legyenek és tele legyenek szeretettel, hogy pozitív légkörben foglalkozzanak a mentális egészséggel és a magánnyal”. Minden kép a „megosztás és szeretet örömének pillanatát” jelképezi – magyarázza. „Olyan női karaktert akartam megjeleníteni, akinek nagy a szíve, mert a szív többféle szeretetet szimbolizál – a családod, a barátaid, a szerelmeid és az állataid szeretetét, de a saját magad iránti szeretetet is.”

Keltsd életre a mintát

Egy Canon nyomtató az asztalon, amely épp egy szívecskés mintájú papírlapot ad ki. Mellette egy kar látható, amint egy fehér pólóra vasalja a mintát.

„Azáltal, hogy ezek a szívek a személyeken jelennek meg, abban bízom, hogy az emberek hasznosnak találják őket kommunikációs szempontból, és arra használhatják őket, hogy erősebbnek érezzék magukat és hajlandóak legyenek odafigyelni a mentális egészségükre” – mondja Ricardo.

Először is, válaszd ki és töltsd le a szívecskés mintá(i)dat. Csak a következőkre lesz szükséged:Az ingyenes Canon PRINT alkalmazással közvetlenül a telefonodról csatlakozhatsz a Wi-Fi funkcióval rendelkező Canon PIXMA TS7450 sorozatú nyomtatódhoz. A transzferpapír A4-es méretű, így tetszés szerint egy nagyobb motívumot vagy több kisebb motívumot is rányomtathatsz. A Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazás segítségével több motívumot is könnyedén elrendezhetsz egy oldalon.

Miután kinyomtattad a mintát a megfelelő transzferpapírra, vágd ki pontosan (a felesleges papír ugyanis megjelenik a transzfer során). Helyezd a textilt a vasalódeszkára, és döntsd el, a póló vagy más anyag melyik részére szeretnéd rakni a mintát, majd húzd le a nyomat hátlapját, és helyezd rá a szövetre. Helyezd rá a mintára a transzfercsomagban található pergamenpapírt és vasald át a transzfert. Végezetül távolítsd el a pergamenpapírt, és már kész is!

Olvasd el útmutatónkat a transzferpapír használatáról a textilre való nyomtatás során, vagy emeld még magasabb szintre, és díszítsd a nyomatot hímzéssel.

Megoszthatod ezeket a mintákat a barátaiddal és a családoddal, és elmagyarázhatod nekik, hogy ezek jelzik, hogy szívesen beszélnél azokról a dolgokról, amelyek esetleg nyugtalanítanak vagy aggasztanak téged.

„A szíveket használhatod jelzőként, hogy megmutassák, hol tartasz a folyamatban” – javasolja Ricardo. „A projekt legjobb része a megosztás. A művészet az emberekhez való kapcsolódásról szól. És ez nagyszerű módja ennek.”

Mutasd meg a kreatív oldalad

Ábra egy nagy szívről, amely egy apró, mosolygó nőről.

„A Canon PIXMA TS7450 sorozat nagyon hasznos az ehhez hasonló projektekhez, mert valóban életre keltheti őket” – mondja Agathe. „Remélem, hogy az embereket boldogsággal és szeretettel tölti el az illusztrációim látványa, és hogy kevésbé érzik magukat egyedül.”

Egy nő ellazulva ül egy székben, és a tudatos jelenlétről olvas könyvet. Fehér pólót visel, rajta három szív illusztrációval.

„Nagyon örülök, hogy az illusztrációim felhasználhatók a való életben” – mondja Agathe. „Úgy gondolom, hogy ez nagyobb melegséggel tölti el a projektet.” © Agathe Sorlet

Sok pozitívuma van a kreativitásnak, legyen szó akár fotózásról, akár újságírásról. Először is arra kényszerít, hogy lelassíts és megéld az adott pillanatot, hogy eltávolodj a munkahelyi stressztől és az élet nehézségeitől.

„Ha alkotok, boldog vagyok. Csak attól függ, hogy mennyi energiát fektetek bele és azt hogyan teszem” – mondja Ricardo, aki egy évig küzdött depresszióval, miután kiégett a túl sok munkától, de mára a terápiának köszönhetően egyensúlyra lelt.

„A rajz fontos szerepet játszott – és játszik még most is – a mindennapi jóllétemben és a mentális egészségemben” – mondja Agathe. „Lényegében segít, hogy kifejezzem az érzéseimet, amelyeket egyébként nem tudnék kifejezni. A legtöbb rajzomat megosztom a közösségi médiában, de vezetek illusztrációkkal ellátott személyes naplót is, amelyen keresztül megélhetek bizonyos érzelmeket, aggodalmat és félelmet.”

Most ne állj le

Egy ábra, amelyen egy nőt sok kis szív ölel át úgy, hogy teljesen ellepik a testét, felül pedig előbukkan a mosolygó arca.

Az Agathe illusztrációiban található szívek többféle szeretetet jelenítenek meg: a család, a barátok, a háziállatok és a saját magunk iránt érzett szeretetet. © Agathe Sorlet

Egy szív alakú ábra, amelyen több arc látható, mindegyiken két szem, valamint mosolygó napocskák is díszítik.

Ricardo leginkább a digitális világban szokott tervezni „így nagyon jó érzés, hogy miután ezen dolgozom, otthon kinyomtathatom, és megnézhetem a végeredményt és a végső formátumot” – meséli. © Ricardo Cavolo

Nem kell, hogy ez a kreatív út legyen számodra az első és az utolsó. Hagyd, hogy Ricardo és Agathe mintái inspiráljanak a saját motívumaid elkészítésében és kinyomtatásában! Ugyanazt a technikát használhatod a minták kinyomtatásához, mint amit a hímzésnél is. Ahogy Agathe mondja: „Nem kell profin rajzolni. Alkotni mindenki tud, és nagyon hasznos lehet a jólléted és mentális egészséged szempontjából.”

A Canon PIXMA nyomtatóval szabadjára engedheted a képzeleted. „Azáltal, hogy ez a technológia az otthonodban is a rendelkezésedre áll, ha eszedbe jut egy jó ötlet, akkor elkészítheted, majd ki is nyomtathatod, és már láthatod is a végeredményt” – mondja Ricardo.

És a projekt befejezése nem feltétlenül jelenti a beszélgetés végét. „A mentális egészség témaköréhez kapcsolódik valami negatív felhang, pedig ez csupán arról szól, hogy törekedjünk arra, hogy jobban érezzük magunkat” – zárja le Ricardo. „Meg kell akadályoznunk, hogy ez a téma továbbra is tabu legyen, és azon kell dolgoznunk, hogy olyanná váljon, amiről szabadon beszélhetünk.”


További tippekért és trükkökért látogass el a Pinterest oldalunkra!Írta: Rachel Segal Hamilton

*LF-101 világos szövetekhez való vasalható transzferpapír kompatibilitás: PRO-100/PRO-100S, TS sorozat (kivéve TS31xx sorozat/TS20x sorozat), TR sorozat (kivéve TR45xx sorozat), MG77xx sorozat/MG75xx sorozat/MG68xx sorozat/MG67xx sorozat/MG57xx sorozat/MG56xx sorozat/MG36xx sorozat, iX68xx sorozat

DF-101 vasalható transzferpapír kompatibilitás sötét színű szövetekhez: PRO-100/PRO-100S, TS sorozat (kivéve TS31xx sorozat/TS20x sorozat), TR sorozat (kivéve TR45xx sorozat), G sorozat (kivéve GM40xx sorozat/GM20xx sorozat), MG77xx sorozat/MG75xx sorozat/MG67xx sorozat, iP87xx sorozat/iX68xx sorozat

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • Black Canon PIXMA printer with a colouring printout and print paper on a desk.

  KREATIVITÁS ÉS TUDATOS JELENLÉT

  Stresszoldás az asztalnál ülve

  Megosztunk néhány egyszerű módszert a naponta felgyülemlő feszültség enyhítésére.

 • Fehér póló nyomtatott, növényes hímzésmintával, egy csomag Canon vasalható transzferpapír mellett.

  KREATÍV NYOMTATÁS

  Nyomtass hímzésmintákat

  A nyomtatott hímzésmintákkal egyszerűen hozhatsz létre izgalmas ruhadarabokat vagy fali díszeket.

 • Fotókkal és matricákkal teli emlékkönyvbe író ember.

  KREATÍV NYOMTATÁS

  Fejezd ki magad a kreatív írás segítségével

  A naplóírás segítségével kifejezheted kreativitásodat és javíthatsz mentális egészségeden is.

 • Trópusi faleveleket ábrázoló alakokból készült fali függő, amelyet rózsaszín és zöld papírokból, illetve trópusi nyomatokból vágtak ki.

  KREATÍV NYOMTATÁS

  Egyszerű biofil dekorációk

  Kombináld a természetet és a dizájnt, és hozd létre a nyugalom szigetét otthonodban.