A woman carries a tote bag which has been customised with a panda motif from Creative Park with Canon's iron-on transfers.

KREATÍV NYOMTATÁS

Tedd egyedivé ruhásszekrényed a Canon PIXMA textilnyomtatás segítségével

A Neked tetsző képet vagy mintát könnyedén felviheted pólóra, vászontáskára, párnára vagy bármilyen más textíliára, a Canon vasalható transzferpapírjai és egy kompatibilis Canon PIXMA nyomtató segítségével. Esetleg egy sportcsapat tagja vagy, vagy egy eseményre szeretnél egyedi ruhákat nyomtatni? Netán személyre szabott ajándékokat szeretnél készíteni barátaidnak, vagy akár szövet faliképeket készítenél? Bármit valóra válthatsz, amit a fantáziád kitalál. És ha a ötletekre vágysz, a Creative Park izgalmas minták széles választékát kínálja, amelyeket ingyenesen letölthetsz.

A vasalható transzferpapírt hihetetlenül egyszerű elkészíteni, és hamarosan rájössz, hogy mennyi olyan dolog van, ami egy kis személyre szabás után sokkal jobban néz ki.

A sheet of iron-on transfers on a printer tray next to a smartphone and a t-shirt.
Rengeteg szórakoztató vasalható transzferpapír-mintát találsz a Creative Park alkalmazásban, beleértve ezt az aranyos Roly-Poly Penguin családot.

A következőkre lesz szükséged:

  • Egy kompatibilis* Canon PIXMA nyomtató
  • A Canon vasalható transzferpapírok (világos vagy sötét színű szövetekhez kaphatók)
  • A kedvenc mintád
  • Az általad választott póló/vászontáska/textília (az anyagnak min. 50%-ban pamutnak; mósógépben 30 °C-on moshatónak kell lennie)
  • Ollók
  • Vasalódeszka és vasaló

A mintád átvitele

A Canon vasalható transzferpapírjai A4-es méretben kaphatók, így akár nagyméretű mintákat is készíthetsz. Annak érdekében, hogy a transzferpapírt a lehető leghatékonyabban kihasználhasd, a kisebb motívumokat egy dokumentumba illesztve csempemintázatként is használhatod. Ha a mintád használatra kész, kövesd az alábbi egyszerű lépéseket:

1. Töltsd be a nyomtatót

A woman loads a sheet of iron-on transfer paper into a Canon PIXMA TS5350 printer.
Személyre szabunk egy sötét színű pólót, így ehhez a projekthez a Vasalható transzferpapírok sötét színű szövetekhez kapható transzferpapírt választottuk ki.

Válaszd ki a megfelelő transzferpapírt. Két féle változat létezik, az egyik a világos színű szövethez, a másik a sötét színű szövethez, ami azt jelenti, hogy akár sötét függönyökre, világos párnára, egy farmer dzsekire vagy egy fehér pólóra szeretnéd tenni a mintát , a színek szépek és világosak lesznek. Mindkét változat esetében a legjobb eredményt a természetes anyagokkal, például pamuttal érheted el.

2. Nyomtasd ki a mintádat

Kapcsolódó cikkek
A printout on a printer tray of an iron-on transfer of a polar bear, different print applications, smartphone, cloth bag, t-shirt and party glasses.

KREATÍV NYOMTATÁS

Engedd szabadjára kreativitásodat nyomtatással

Fedezd fel a Canon papírjait, alkalmazásait és nyomtatóit, alakítsd át otthonodat, és tegyél egyedivé mindent a telefonodtól a hűtődig.

12-otmm-d96c300bba32e96612a9c59d2860579ff950ba8b-img-file

KREATÍV NYOMTATÁS

Nyomtass hímzésmintákat

A nyomtatott hímzésmintákkal egyszerűen hozhatsz létre izgalmas ruhadarabokat vagy fali díszeket.

A woman sits at a table holding a smartphone next to a Canon PIXMA TS5350 printer.
Nyomtass közvetlenül számítógépről, okostelefonról vagy táblagépről.

Nyomtasd ki a mintádat a transzferpapírra. A Creative Park alkalmazás segítségével nyomtathatsz a számítógépedről, vagy akár közvetlenül az okostelefonodról vagy táblagépedről. Ha elragad az ihlet, bármikor könnyedén nyomtathatsz!

3. Vágd ki a mintát

A woman uses a pair of scissors to cut around an iron-on transfer design.
Hagyhatsz szegélyt a minta körül, vagy körbevághatod közvetlenül a szélek mentén is.

A végső mintán látszódnak a transzferpapír „nyomtatáson kívüli” részei tehát, annak érdekében, hogy szép keretet hozz létre, egy éles olló segítségével finoman vágd körül a transzferpapíron lévő képet, vagy óvatosan vágd körbe a nyomatott részt a kép széle mentén olyan közel haladva, amilyen közel csak tudsz.

4. Húzd le és helyezd rá

A woman stands at an ironing board and peels the backing off an iron-on transfer. A dark t-shirt is on the ironing board.
Használj néhány tűt a kívánt hely megjelöléséhez, de ne tűzd rá teljesen a mintát a pólóra.

Húzd le a hátlapot a transzferpapírról és helyezd rá a mintát a szövetanyagodra. Ha a nyomtatott minta egy pólóra kerül, először érdemes azt rápróbálni, és egy tükör (vagy egy másik személy) segítségével meghatározni a legmegfelelőbb helyet a mintád a számára. Ha több kisebb mintát használsz, és nem akarsz egységes elrendezést, dobj néhány kockát vagy érmét a szövetre, hogy véletlenszerű elrendezést kapj.

5. Vasald rá

A woman irons an iron-on transfer onto a dark t-shirt.
A Vasalható transzferpapírok sötét színű szövetekhez csomag két pergamen lapot tartalmaz, amelyek megóvják a transzferpapírt, miközben vasalod a mintát.

Helyezd a végleges helyével meghatározott, mintával ellátott, transzferpapíros szövetanyagot egy vasalódeszkára, majd távolítsd el a gombostűket. Ezután helyezd rá a mintádra a vasalható transzferpapírokhoz mellékelt pergamenlapot. Most jön az izgalmas rész – a minta tényleges átvitele a szövetanyagra. Egyszerűen vasald át a pergamenlapot egyenletes nyomással úgy, hogy a transzferpapíron lévő minta ráragadjon a szövetanyagra. A szövetanyaghoz ragadva a mintád már mosógépben mosható, így a ruhadarabod újra meg újra tudod viselni.

6. Tervezd meg a következő projekted

A man wears a dark t-shirt customised with an iron-on transfer of a family of penguins.
Most már felfedezted, milyen egyszerű is ez, elkezdheted a következő projekt tervezését...

Miután elkészítetted az első személyre szabott darabod, meglátod a ruhásszekrényed felújításában vagy a kiegészítőidhez adható friss csavarokban rejlő rengeteg lehetőséget. Miért ne rendelhetnél még néhány transzferpapírt – a lehetőségek tárháza végtelen!

* LF-101 vasalható transzferpapír kompatibilitás világos színű szövetekhez: PRO-100/PRO-100S, TS sorozat (kivéve TS31xx sorozat/TS20x sorozat), TR sorozat (kivéve TR45xx sorozat), MG77xx sorozat/MG75xx sorozat/MG68xx sorozat/MG67xx sorozat/MG57xx sorozat/MG56xx sorozat/MG36xx sorozat, iX68xx sorozat

DF-101 vasalható transzferpapír kompatibilitás sötét színű szövetekhez: PRO-100/PRO-100S, TS sorozat (kivéve TS31xx sorozat/TS20x sorozat), TR sorozat (kivéve TR45xx sorozat), G sorozat (kivéve GM40xx sorozat/GM20xx sorozat), MG77xx sorozat/MG75xx sorozat/MG67xx sorozat, iP87xx sorozat/iX68xx sorozat


Írta: Angela Nicholson

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

Az inspiráció elsődleges forrása lehet néhány hasznos fotós tanács, vásárlási útmutató vagy érdekes interjú – itt mindent megtalálsz a legjobb fényképezőgép vagy nyomtató kiválasztásához, és ahhoz, hogy kreatív elképzeléseidet valóra váltsd.

Vissza az összes tipphez és technikához