KREATÍV NYOMTATÁS

Készíts divatkatalógust a Canon Zoemini S2 segítségével

Mindenkinek vannak olyan ruhái, amiket nem kimondottan szeret – vagy csak még nem találta meg a hozzájuk illő darabot? Molly Wójcik stílusinfluenszer megmutatja, hogyan használd a Canon instant fényképezőgépét és nyomtatóját új szettek összeállításához.
A burgundivörös kabátot és flitteres sálat viselő Molly Wójcik stílusinfluenszer egy rózsaarany színű Canon Zoemini S2 fényképezőgépet tart a magasba a szelfizéshez.

Sokan csak a ruháink nagyjából háromnegyedét hordjuk rendszeresen.1 A többi csak ott lóg a szekrényben, elhagyatottan, porfogónak. De még mielőtt bezsákolnád őket, hogy aztán elvidd a helyi szeretetszolgálathoz, gondold át a dolgot, és adj egy második esélyt a nem hordott ruháidnak egy lapozgatós divatkatalógus készítésével.

A lengyel divat- és beauty influenszer, Monika Wójcik – akit követői Mollyként ismernek – 160 ezer fős követőbázist épített ki a közösségi oldalakon, ahol az általa összeválogatott szetteket mutatja be, a 2000-es évek elejének hangulatát némi csavarral közvetítve. „Nagyon inspirál az ezredforduló esztétikája” – magyarázza Molly. „Teljesen odavagyok a 2000-es évek hangulatáért, úgyhogy ennek gyakran adok teret a megjelenésemben is. A divatstílusomat főként az élénk árnyalatok, a holografikus díszítőelemek és a futurisztikus anyagok határozzák meg.”

Mivel rugalmasan értelmezi a divatot, ezért minden áldott nap lehetőségek garmadájával szembesül, úgyhogy most Molly készített valamit, ami segít neki a döntésben – ehhez nyújtott neki segítséget a zsebméretű fényképezőgép és fotónyomtató, a Canon Zoemini S2 „A katalógusom alapján gyorsan ellenőrizni tudom, hogyan mutatna együtt két ruhadarab” – magyarázza. „Ez nagyban megkönnyíti a helyzetemet, amikor választanom kell a stílusok között.”

Ha te is szeretnél készíteni egy saját, lapozható divatkatalógust, csak kövesd Molly részletes útmutatóját – és nézd meg a TikTok-videóját is arról, hogyan állt össze a katalógusa.

A rózsaszín nadrágot, fehér felsőt, sálat és fülmelegítőt viselő, nagy méretű válltáskát cipelő Molly Wójcik stílusinfluenszer egy Canon Zoemini S2 modellt tart a kezében.

Azoknak, akik folyton mozgásban vannak, a Canon Zoemini S2 ideális megoldás – könnyű, az akkumulátorkapacitása mégis akár 25 fotóra is elegendő. „Azt szeretem igazán a Canon Zoemini S2 készülékben, hogy hordozható kivitelű, tehát mindig nálam lehet” – mondja lelkesen Molly. „A fényképezőgép és a Mini Print alkalmazás használata élményszámba megy, és a segítségükkel a saját stílusomban tudom megörökíteni a pillanatokat, egy kis örömet csempészve a mindennapokba.”

Molly Wójcik stílusinfluenszer rózsaszín melegítőfelsőben pózol egy szelfihez, kezében a Canon Zoemini S2 modellel.

Molly megjelenése mindig is feltűnést keltett, ezért természetes lépés volt számára, hogy a közösségi oldalakon is megmutatja magát. „Amióta az eszemet tudom, a stílusom mindig is kitűnt a tömegből, ezért úgy döntöttem, hogy a szettjeimet ott is elkezdem bemutatni, ahol mindenki látja őket – az interneten.” Ami az esztétikai álláspontját illeti, azt vallja, hogy a több az mindig több: „Az ezredforduló ikonikus darabjait keltem újra életre – fényes sálakat, velúr melegítőket, szőrmebundákat és flitteres öveket. Sminkeléskor előszeretettel választok színes szempillaspirált, fényes szemhéjpúdert... és persze szájfényt! Amikor pedig a körmeimet csináltatom meg, gyakran mutatok fotókat a 2010-es évekből, inspiráció gyanánt.”

1. Készítsd elő a katalógust és a szetteket

Az, hogy hány szettkombinációnak lesz hely a divatkatalógusodban, a benne lévő oldalak számától függ. Választhatsz egy használatra kész jegyzettömböt, de madzaggal is összefűzhetsz kartonlapokat vagy vastagabb papírlapokat. Ha már tudod, hány oldalas katalógust szeretnél, nekiláthatsz kiválasztani ugyanennyi felső- és alsórészt.

„Olyan ruhákat válogattam össze, amelyekről tudtam, hogy ebben az időszakban biztosan hordani fogom” – avat be Molly, aki a katalógust az őszi/téli szezonhoz állította össze. Előfordulhat, hogy Mollyhoz hasonlóan te is arra jössz rá, hogy mennyi felesleges ruhád van: „Észrevettem, milyen sok minden van a szekrényemben, amit nem is hordok” – idézi fel. Ez arra sarkallta Mollyt, hogy átválogassa a ruhásszekrényét – ha te is így döntesz, ügyelj rá, hogy semmi ne kerüljön a kukába. „Azt tanácsolom, hogy semmiképp se dobd ki a ruháidat” – javasolja Molly. „Ajándékozd el egy szeretetszolgálatnak, tedd bele egy használtruha-konténerbe, vagy hirdesd meg egy használtcikk-kereskedelmi alkalmazásban. Adjunk második esélyt a ruháknak!”

2. Figyelj a kiegészítőkre

Habár Molly öltözködésében alapvetően az élénk, merész színek és stílusok dominálnak, nem mindig önmagukban a ruhák azok, amiktől működik egy öltözék. „A retró divatot részesítem előnyben, de néha kiszúrok az üzletben valami nagyon alapdarabot, ami megtetszik – például egy klasszikus farmert vagy egy fehér felsőt” – meséli Molly. „Az egyedi stílus legfontosabb elemei a kiegészítők. Velük együtt érzem igazán úgy, hogy egy adott megjelenés tükrözi a személyiségem. Egy csillogó sállal, egy színes kézitáskával és egy svájci sapkával kiegészülve még egy átlagos öltözék is felkelti a figyelmet.” Ha igazán lelkes vagy, akkor az ilyen extrákat is beleteheted a katalógusodba. Próbáld kivágni őket a Canon Zoemini S2 készülékkel kinyomtatott képekről, és helyezd el őket úgy a szettjeiden, hogy lásd, hogyan teszik teljessé a megjelenést.

3. Pózolj

Molly ugyan okostelefonnal készítette a képeket a katalógushoz, de a Canon Zoemini S2 egy 8 MP-es fényképezőgéppel is rendelkezik, amely a tükörrel és a gyűrűs megvilágítással együtt a maximumot hozza ki felvételeidből. „Kulcsfontosságú, hogy kerüld az erőteljes árnyékokat, és a fény felé nézz, amikor a szelfiket készíted” – tanácsolja Molly, aki aztán tényleg jó sok képet csinál magáról! Egy ilyen konkrét feladatnál az is elengedhetetlen, hogy a képek egy vonalban legyenek, különben a szetteket nem fogod tudni hatékonyan összepárosítani, miközben a katalógust lapozva váltogatod a felső- és alsórészeket. „Először a testem felső részét fotóztam, utána pedig az alsó részét” – meséli Molly. „Ügyelj rá, hogy a fotók mindig ugyanabból a szögből készüljenek, és hasonlóan állj be.” Ha a Canon Zoemini S2 fényképezőgéppel készítesz szelfiket, a Canon Mini Print Élő nézet funkciójával ellenőrizheted a testhelyzeted.

Élénk színűre lakkozott körmű kezek tartanak nyitva egy divatkatalógust, amelyben a szettek félbe vannak vágva, hogy a felső és az alsó rész lapjait külön-külön lehessen forgatni.

Mollynak egy egységes fotósorozatra volt szüksége, amelyből egy neki tetsző lapozót tud összeállítani, de általában a szelfizéshez pont azt szokta javasolni, hogy a keretbe foglalás változatos legyen. „Ha egy tetőtől talpig teljes szettet viselsz, ezzel stílusosabbnak tűnsz, ugyanakkor az olyan részletekre való odafigyeléssel, mint az arckifejezésed, a kiegészítőid vagy a sminked, még hatásosabbá tudod tenni a fotód” – árulja el.

Két kéz tart nyitva egy divatkatalógust, amelyben a szettek félbe vannak vágva, hogy a felső és az alsó rész lapjait külön-külön lehessen forgatni. A könyv mellett felhalmozott párnákon egy Canon Zoemini S2 látható.

„Nyugodtan vegyél fel olyan ruhákat is, amelyek szerinted legfeljebb egy sima fehér blúzhoz illenek” – tanácsolja Molly. „Kellemes meglepetés lesz!”

4. Nyomtasd ki a fotóid, és állítsd össze az albumod

Most, hogy lefotóztad a szettjeidet, eljött az ideje az alkotásnak! Ha több alkalomra bontanád szét a katalógus készítésének folyamatát, a képeket menti a Canon Zoemini S2 Micro SD kártyája. Amint kiválasztottad, melyik felvételeket tartod elég jónak, nyomtasd ki őket a könnyen használható Canon Mini Print alkalmazással. „Az alkalmazásnak köszönhetőn a fotók kinyomtatása vidám kaland, a személyre szabási lehetőségekkel pedig némi kreativitást is vihetünk a dologba” – jegyzi meg Molly, aki matricákkal díszítette az albumban lévő fotókereteket. „Hatalmas a választék!

Ne feledd, hogy mindkét fotónak el kell férnie együtt a könyv közepén” – hívja fel a figyelmet Molly. „Az összes fotót kinyomtattam, majd pontosan megmértem, hol kell majd lenniük a nyomatoknak, és aztán kivágtam a kartonból. Valójában ez volt a legtöbb időt igénylő része a dolognak, de a végeredmény tökéletes lett.” A Canon Zoemini S2 nyomtatóval 5×7,6 cm-es öntapadós hátoldalú ZINKTM fotópapírra lehet nyomtatni, így a képeket gyorsan és egyszerűen be lehet ragasztani a katalógusba. „Ami a fotók sorrendjét illeti, ez nálam teljesen véletlenszerűen alakult, de szerintem érdemes úgy elrendezni a nyomatokat, hogy azokkal a ruhákkal kezded, amelyeket a leggyakrabban hordasz.”

Ebben a projektben Molly másképpen is megcsillogtathatta a kreativitását. „Jelenleg rengeteg olyan bekeretezett fotó van a lakásomban, amelyet a Canon Zoemini S2 fényképezőgéppel készítettem” – árulja el. „De a barátaimnak készített fotóalbum is remek ajándék. Előszeretettel készítem saját kezűleg az ajándékokat, aminek szerintem örülnek a barátaim.”

Oszd meg másokkal, miből merítettél ihletet a stílusodhoz

Molly katalógusa olyasmi, amit a jövőben még sokáig nagy becsben fog tartani. „Az elkövetkező években így azt is nyomon követhetem majd, hogyan változik a stílusom és a megjelenésem” – mondja. Molly számára a divat nem pusztán az önkifejezés eszköze, de a közösséghez való kapcsolódás egyik módja is. „Szeretném az embereket magabiztosabbá tenni, arra ösztönözve őket, hogy kísérletezzenek a divattal, és fedezzék fel saját stílusukat. Számomra egyik szett sem csak egy szett, inkább arról mond el valamit, hogy ki vagyok, és milyennek szeretném láttatni magam. A divat nem csak egyszerűen a ruhákról szól.”

Most pedig rajtad a sor! Vedd kézbe Canon Zoemini S2 készüléked, válogass, alakíts ki egy stílust, fotózz, és oszd meg!

Írta: Rachel Segal Hamilton

 1. Waste & Resources Action Group (Hulladék- és erőforrás-gazdálkodási akcióscsoport), október 22.: https://wrap.org.uk/media-centre/press-releases/nations-wardrobes-hold-16-billion-items-unworn-clothes-people-open-new

Kapcsolódó termékek

 • Instant és zsebnyomtató fényképezőgépek

  Canon Zoemini S2

  Turbózd fel szelfijeidet egy zsebméretű fényképezőgép-nyomtatóval, amelyet tükör, gyűrűs világítás, távoli zárkioldás és élő nézet tesz teljessé.
 • Otthoni nyomtatók

  Canon Zoemini 2

  A zsebméretű, akkumulátoros Zoemini 2 nyomtatóval bármikor, bárhol azonnal nyomtathatsz okostelefonodról.
 • Otthoni nyomtatók

  SELPHY SQUARE QX10

  Őrizd meg különleges emlékeidet gyönyörűen elkészített nyomatok formájában, amelyeket bárhol, vezeték nélkül kinyomtathatsz.
 • Kapcsolódó cikkek

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Mutasd meg, milyen a stílusod, amikor nyaralsz

  Vedd ki a bőröndödből mindazt, ami felesleges, és rendszerezd a cuccaidat a Canon Zoemini 2 segítségével.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Kreatív ötletek megvalósítása a Canon Zoemini termékcsaláddal

  Engedd szabadjára kreativitásodat menet közben egy instant fényképezőgéppel és zsebnyomtatóval.

 • PORTRÉFOTÓZÁS

  Emeld magasabb szintre szelfidet

  Nina Collins TikToker elmagyarázza, hogyan készíthetsz kreatív önarcképeket otthon.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Tablón az életed

  A Canon SELPHY Square QX10 készülékkel az élettered a saját stílusodhoz igazíthatod.