Photo printing buyer’s guide

NYOMTATÁS

Öt embertípus, akinek nagy szüksége van nyomtatóra – te is közéjük tartozol?

Tényleg szükséged van egy nyomtatóra? Ami azt illeti, a legtöbbünknek igen. Na igen, ha csak ritkábban nyomtatsz saját célokra, akkor a munkahelyen vagy a suliban lévő nyomtató is megfelel, de gyakran kerülhetsz olyan helyzetbe, amikor egy saját nyomtató időt takaríthatna meg neked, egyszerűbbé tehetné az életedet, kreatív tevékenységekre ösztönözhetne téged vagy a gyermekeidet, vagy éppen segíthetne vállalkozásod bővítésében.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármilyen nyomtató megteszi. Az ideális nyomtatót a te személyed határozza meg. Olvass tovább, hogy megtudd, melyik nyomtató a legmegfelelőbb a számodra.

A fiatal anyuka és apuka

A father helps his daughter make greeting cards out of photographs printed with PIXMA TS 9551C.

A gyerekek kreativitása az iskolás évek alatt kezd igazán kibontakozni. Szülőként bizonyára ösztönözni szeretnéd gyermeked kreativitását, és fel akarod őt készíteni minden létező kihívásra, amelyet az új tanév tartogathat. Ehhez olyan nyomtatóra van szükséged, amellyel egyszerűen kinyomtathatod az állandó feladatokat, ugyanakkor számos kreatív lehetőséget is kínál.

A kompakt kialakítású, A3-as méretet támogató Canon PIXMA TS9551C egy A4-es lapolvasóval és másolóval, valamint egy intuitív, kisebb gyermekek által is könnyen kezelhető, nagy méretű 10,8 cm-es érintőképernyővel rendelkezik. Ezzel a modellel számtalan kreatív nyomtatási lehetőséget fedezhetsz fel, emellett különféle hordozókat, például a Canon mágneses és többször felragasztható fotópapírjait is használhatod (elérhető 2018. decemberétől). Az iOS és Android rendszerekre elérhető új körömmatrica alkalmazással (elérhető 2018. novemberétől) akár saját, személyre szabott körömmatricákat is nyomtathatsz. A Canon PIXMA TS9551C nyomtatóval 45 különböző minta közül választva közvetlenül az érintőképernyőről hozhatod létre saját csomagolópapírjaidat és az emlékalbumokban használt oldalakat.

Gyerkőcödre végtelen szórakozás vár, ha a tökéletes nyomtatót a Canon ingyenes online szolgáltatásával, a Creative Parkkal kombinálva használja. Az itt található számtalan sablon segítségével gyermeked bármit megalkothat és kinyomtathat – az álarcoktól és a pop-up képeslapoktól kezdve a babákon és a papírrepülőkön át egészen a dinoszauruszokig és az űrhajómodellekig.

A fotográfia szakos hallgató

The Canon PIXMA TS8250 printing a fine art landscape photograph.

Lelkes amatőrként vagy a szakmája iránt elhivatott fotográfia szakos hallgatóként időd legnagyobb részét azzal töltöd, hogy igyekszel a lehető legjobb fényképeket készíteni. Kézzelfogható formában látva egyszerűbben értékelheted a munkádat és hatékonyabban fejlődhetsz, így rendszeresen online szolgáltatást veszel igénybe, hogy képeidet megmutathasd a tanárodnak, a barátaidnak és az ismerőseidnek. Ha azonban saját nyomtatód lenne, nem kellene várnod a nyomatok kiszállítására, így sokkal rugalmasabban dolgozhatnál.

A legfontosabb, hogy a leendő nyomtatód kiváló minőségű, szegély nélküli képeket készítsen egészen A4-es méretig, hogy tökéletesen átláthasd a képek legapróbb részleteit is. A nyomtatóban használt tinta típusa ebből a szempontból kulcsfontosságú, és az eredeti Canon tintapatronok minden esetben élénk képeket biztosítanak. A stílusos, vezeték nélkül csatlakoztatható Canon PIXMA TS8250 sorozat hat, színenként cserélhető tintapatronnal gondoskodik a részletgazdag, kiváló minőségű nyomatokról. A piacon fellelhető legkorszerűbb modellekhez hasonlóan egyszerűen csatlakoztatható, emellett kompatibilis a Canon PRINT alkalmazással – továbbá az AirPrint funkcióval, az Android rendszerű eszközökön elérhető Mopria szolgáltatással és a Windows 10 Mobile operációs rendszerrel – is, így képeidet okostelefonról vagy táblagépről is kinyomtathatod.

A független vállalkozó

Kapcsolódó cikkek
Printer fun for everyone

KREATÍV NYOMTATÁS

Remek szórakozás a nyomtatóval mindenki számára

Hat módszer, amellyel PIXMA nyomtatód segítségével feldobhatod otthonod, a családi programokat és eszközeidet.

A Canon PIXMA printer on a desk in a home office.

NYOMTATÁSI TIPPEK

A legjobb nyomtató otthoni irodákhoz

A Canon PIXMA TR4650 nyomtatóval zökkenőmentessé teheted az otthoni munkavégzést.

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

NYOMTATÁSI TIPPEK

Nyomtatókkal, tintával és papírral kapcsolatos GYIK

A Canon szakértője, Suhaib Hussain megválaszolja a nyomtatótechnológiával, tintával és papírral kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket.

A female business owner prints with PIXMA TS9550 while drawing and using a ruler at her desk.

Akár otthoni irodádban dolgozod végig a hetet, akár ingázol a lakásod és a munkahelyed között, előbb-utóbb frusztrálttá válhatsz, ha nem rendelkezel egy olyan nyomtatóval, amely egy standard irodáéval azonos hatékonyságot tesz lehetővé az otthonodban.

Kompakt mérete ellenére a vékony és stílusos Canon PIXMA TS9550 sorozat nagy méretű dokumentumok nyomtatására is képes, egészen A3-as méretig – tökéletes választás az ügyfeleknek és munkatársaknak bemutatni kívánt anyagok otthoni előkészítéséhez. Ráadásul professzionális megjelenésű füzeteket is készíthetsz, közvetlenül a 10,8 cm-s érintőképernyőről. A Canon PIXMA TS9550 a speciális pigmentfekete tintának köszönhetően jól olvasható dokumentumokat készít, az automatikus dokumentumadagoló (ADF) segítségével pedig akár egy 20 oldalas dokumentumot is egyben lemásolhatsz vagy beszkennelhetsz (A4, Letter vagy Legal méret), így nincs szükség a lapok egyenként történő beszkennelésére.

A Canon PIXMA TS9550 akár egy kisebb irodába is integrálható. A nyomtató mostantól kompatibilis az Amazon Alexa* alkalmazással is, így egy Amazon Echo vagy egyéb, az Alexával kompatibilis eszközön megadott hangparancs segítségével (pl. „Alexa, Canon nyomtató indítása”) ellenőrzőlistákat és egyéb dokumentumokat is kinyomtathatsz. A hangparancsokkal a nyomtató tintaszintjét is ellenőrizheted.

A művész influencer

A young woman wearing a yellow jacket takes a selfie with the Canon M50 in a city environment.

Bárhová is mész, a környezeted folyamatosan inspirál, és mindig elsőként örökíted meg a legjobb pillanatokat, amelyeket gyorsan meg is osztasz a közösségi oldalakon. Még ha fel is töltöd munkáid nagy részét ezekre az oldalakra, egy nyomtató sokkal kézzelfoghatóbb módot biztosít ötleteid megőrzéséhez, így képeid jóval azután is fennmaradnak, hogy a követőid idővonaláról már réges-rég eltűntek. Egy fotónyomtatóval nem csupán falra aggatható nyomatokat készíthetsz, hanem kiaknázhatod az alkotásaidban rejlő valódi potenciált is. Ezekkel a nyomatokkal tovább gazdagíthatod művészetedet, és ki tudja... talán új műfajokban is kipróbálhatod magad.

A kompakt kialakítású SELPHY CP1300 könnyen elfér a táskádban, és gyors, tartós nyomatokat készít. Csak annyit kell tenned, hogy készítesz egy képet az okostelefonoddal vagy egy Wi-Fi funkcióval rendelkező fényképezőgéppel, és átküldöd a SELPHY nyomtatóra, amely azonnal kinyomtatja az akár 102x152 mm-es képeidet is – így legjobb fotóid neked és másoknak is újfajta inspirációt nyújtanak.

A fotóművész

A large high-res fine art photograph bring printed from a Canon imagePROGRAF PRO-1000

A fotóklubban tartott első kiállításod után képeid hamar a sarki kávézó falára kerültek, mostanára pedig már néhány képvásárlásra vonatkozó megkeresést is kaptál. Fotóidhoz eddig egy helyi, első osztályú nyomda szolgáltatásait vetted igénybe, de egyre inkább úgy érzed, hogy nagyobb ellenőrzést szeretnél a nyomtatási folyamat felett, és gyorsabban szeretnél reagálni ügyfeleid megkereséseire. Ha saját fotónyomtatód lenne, egyszerűbben feltölthetnéd a készleteidet, hogy a helyi piacokon és művészeti vásárokon is árulhasd a képeidet.

Az ideális nyomtatónak kompatibilisnek kell lennie a speciális művészpapírokkal és vásznakkal, hogy olyan hordozókra vihesd át fotóidat, amelyeken a lehető legjobban mutatnak. Szintén fontos, hogy a nyomtatóval kompatibilis tintapatronok pontos és valósághű színtartományt garantáljanak. A Canon professzionális nyomtatóinak kínálata, a PIXMA PRO-100S, a PIXMA PRO-10S és a díjnyertes A2-es nyomtató, a imagePROGRAF PRO-1000 a lehető legmegbízhatóbb választás mindazok számára, akik munkáik kiállításában gondolkodnak. Ezekben a modellekben speciális monokróm tinta biztosítja a galériák falához leginkább megfelelő gazdag, nagy sűrűségű fekete árnyalatokat. A PRO-10S és Pro-1000 nyomtatók ráadásul pigmentalapú tintákat alkalmaznak, amelyek a színek hosszabb ideig tartó megőrzése révén biztosítják, hogy művészetednek még hosszú évek múltán is a csodájára járhassanak.

A professzionális minőségű nyomtatás nem is olyan ijesztő: a Canon Print Studio Pro beépülő modulját kifejezetten arra tervezték, hogy profi minőségű fotónyomataidat könnyedén elkészíthesd.

* Az Amazon és az Alexa az Amazon.com, Inc. vagy leányvállalatainak védjegye.

Szerző: Oliver Atwell

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

Az inspiráció elsődleges forrása lehet néhány hasznos fotós tanács, vásárlási útmutató vagy érdekes interjú – itt mindent megtalálsz a legjobb fényképezőgép vagy nyomtató kiválasztásához, és ahhoz, hogy kreatív elképzeléseidet valóra váltsd.

Vissza az összes tipphez és technikához