NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

3. papírművészeti kihívás: őszi születésnap

Papírművészeti kihívássorozatunk harmadik részében fedezd fel, hogyan készített Pippa Hiscock tervező vidám születésnapi dekorációt.
Egy papírdíszekkel dekorált nagy torta és kisebb cupcake-ek elrendezve egy dohányzóasztalon, mellette fotós kellékek és a háttérben papírból készült transzparens látható.
Születésnapi papírdíszek kínálata – beleértve egy transzparenst és számos fotós kelléket – szétterítve egy asztalon, mellette olló, vágódeszka és egy csomag Canon papír.

Pippa a transzparensektől a fotós kellékekig számos sablont letöltött a papírművészeti kihívásokhoz. Jobban szereti újrahasznosítható papírdíszeket készíteni, mint az egyszer használatos műanyagot megvenni.

A szülinapi buli kortól függetlenül mindig jó móka. Az évszakok szerepet játszanak a buli megszervezésében – a nyári születésnapot a kertben vagy a parkban a legjobb ünnepelni, míg ősszel érdemes otthoni összejövetelt tartani, mivel az időjárás kissé hűvösebb. A felnőtt születésnapi buliknak nem muszáj unalmasnak lenniük. Még ha esik is az eső odakint, te magad gondoskodhatsz a szórakozásodról a szeretteid körében. Csalogasd elő a benned rejlő gyermeket, és kreatívkodj a Canon Creative Parkban.

Több száz sablon közül választhatsz, beleértve a tortadíszeket, a zászlós girlandokat és a szórakoztató játékokat, bármilyen olyan témakörben, ami előhozza belőled a gyermeki boldogságot. A saját bulid dekorációjának megalkotásával megfizethető díszeket készíthetsz, és igazán egyedivé, személyre szabottá teszi a partit. Ezt követően újrahasznosíthatod a papírsablonokat, vagy későbbi eseményekre is megőrizheted őket.

A Canon Creative Park tele van szórakoztató sablonokkal minden fontos születésnapra, legyen szó az 5., 25. vagy 60. születésnapról. „Nagyon könnyű volt szülinapi buli témájú díszeket találni” – mondja Pippa. „Nagyszerű, hogy mutatja, milyen nehéz az adott sablon, és mennyi ideig tart elkészíteni, így tudhatod, mire vállalkozol.

„Számomra nagyon fontos, hogy műanyagmentes legyek, különösen akkor, ha buliról van szó. Így nem kell lelkiismeret-furdalást érezni a hulladék miatt, mégis jól szórakozhatunk. Néhány díszt oda is adtam a szomszédaimnak azok közül, amelyek túlélték a bulit, így újból fel lehet őket használni újrahasznosítás előtt.”

Pippa papírkollázs-művész, és mindig is szeretett a saját kezével alkotni. „Gyerekként mindig kartonból csináltam valamit” – mondja. „Van benne valami, amitől tényleg fókuszba kerülök és ellazít. Ráadásul nagyon kifizetődő, hogy a folyamat végén lesz egy fizikai tárgy, amit használhatunk.

„Szerettem részt venni ebben a kihívásban, mivel a kedvenc dolgaimat ötvöztem – a kézműveskedést, a vendégül látást és a különleges pillanatokat, valamint a tortát – és mindezt műanyag nélkül.”

Nézd meg, hogyan szerepelt Pippa a kihívásban, miközben megosztja a legjobb tippjeit saját születésnapi papírdekorációjához.

Pippa Hiscock tervező mosolyog, miközben kivágja a Canon Creative Park alkalmazáson keresztül a Canon PIXMA nyomtatóval nyomtatott papírdíszsablont.

Ismerd meg az alkotót

Ki? Pippa Hiscock

Mit csinál? Háztartási tárgyakat és ajándékokat tervez és készít

Szintén részt vesz: Rothko, a kutya

Válassz sablont!

Egy kéz okostelefont tart, amelynek kijelzőjén a Creative Park egyik sablonja látható, miközben egy Canon PIXMA nyomtató van az asztalon.

A Canon Creative Park alkalmazást okostelefonon, táblagépen vagy laptopon keresztül érheted el, és több száz sablon közül választhatsz, így mindig pezsgő, szórakoztató bulikban lehet részed. Böngéssz inspirációért, vagy keress rá kulcsszavakra, hogy gyorsan megtaláld, amit keresel.

Születésnapja alkalmából Pippa úgy döntött, hogy a „szülinap” és „buli” kulcsszavakra keres rá a Canon Creative Parkban, és gyönyörű sablonok hatalmas választékát találta. „Nagy díszítést akartam rakni a falra, hogy szép hátteret kapjunk a sok vicces fotóhoz, így egyértelműen a „boldog születésnapot” füzérre és a fotós kellékekre esett a választásom” – mondja Pippa.

Miután a nagyobb elemek megvoltak, Pippa a részleteket kezdte átgondolni, és mit is ér egy születésnap torta nélkül? „Természetesen kell lennie tortának, így a mini tortás dísz tökéletes volt” – folytatja. „Ezeket csak ki kellett vágni, összehajtogatni és felragasztani a zsinórra, majd felakasztani a falra vagy fapálcákra kötni a torta díszítéséhez.”

Pippa azt tanácsolja azoknak, akik először vágnak bele, hogy kezdésként szimpatikus, de egyszerű dekorációkat válasszanak, például egy füzért vagy a nevet ábrázoló transzparenst, és ellenőrizzék az egyes sablonok nehézségi fokát. „A születésnapi füzérek rendkívül hatásosak, és nagyon könnyen elkészíthetők” – mondja.

A sablonok kinyomtatása

A Canon PIXMA nyomtatóból Canon Creative Park sablon bukkan elő.

Bár Pippa számos különböző sablont használt a tér díszítéséhez és a fotós kellékek elkészítéséhez, amelyeket a parti során használt, különösen fontosnak tartotta, hogy valami nagyot is alkosson, amely azonnali hatást vált ki. Ezt a „boldog születésnapot” transzparenst egyszerű volt kivágni és összekötni egy zsinórral.

Egy pár kéz bejelöli a Canon Creative Park sablonját, mielőtt összehajtogatná.

Egyes sablonok bonyolultabbak, mint mások. Ha a családdal közösen készítesz papírból kézműves alkotásokat, rengeteg egyszerű sablon létezik, amelyeket a szülők kivághatnak, és a kisgyerekek könnyen összeállíthatnak, míg a nagyobb gyerekek és felnőttek a nagyobb kihívást jelentő tervekkel foglalkozhatnak.

„Néhány sablon gyors és egyszerű volt, mások pedig nagyobb kihívást jelentettek, ami több időt és koncentrációt igényelt, de mindegyiket élveztem” – mondja Pippa. „Olyan jó volt egy csésze tea mellett kézműveskedni, és végül nagyon színes dekorációkat sikerült készítenem a partira.”

Pippa beállította a Canon PIXMA nyomtatón az otthoni Wi-Fi-t, majd rácsatlakozott az okostelefonja és a Canon Creative Park alkalmazás segítségével. Így egyszerűen kereshetett használni kívánt sablonokat, majd csak rá kellett kattintania a nyomtatásra.

Miután kinyomtatta a kiválasztott sablonokat, Pippa kivágta az összeset. Ezután jött a kritikus pont, a bejelölés, mielőtt összehajtogatta volna a papírsablonokat. Ez biztosítja, hogy az elkészült termék erős és strapabíró maradjon. Miután bejelölted és összehajtogattad a sablonokat, ragaszd össze a fennmaradó részeket a mellékelt utasításokat követve, és ne felejtsd el megvárni, hogy teljesen megszáradjanak a díszek, mielőtt dekorációként használnád őket.

A dekoráció összeállítása

Pippa válla fölött készített kép, amint kivágja a Canon Glossy Photo Paper fotópapírra nyomtatott képet a saját arcáról.

Pippa magáról és a kutyájáról, Rothkóról vágott ki képeket, hogy a fogpiszkálókra ragassza őket. A Creative Park sablonok segítségével személyesebbé teheted a szórakoztató piknikezést vagy az asztali dekort a vacsorához.

Egy kéz egy Pippa fejét ábrázoló pálcikát nyom a cupcake tetejébe.

Az egyesült királyságbeli Bristolban élő Pippa elsősorban otthonról dolgozik, és az otthoni munkában társa Rothko. Kinyomtatott egy fotót Rothkóról és a saját arcáról egy Canon Plus Glossy II fotópapírra, és biológiailag lebomló ragasztószalaggal fogpiszkálóra ragasztotta őket, mielőtt a cupcakes tetejére helyezte.

Pippa fényképeket használt, hogy szórakoztató, személyre szabott zászlócskákkal díszítse a cupcake-eket. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy egyedivé varázsold a bulit. Ezt eljegyzési partira is elkészítheted a boldog pár fotóival, vagy használhatod a kedvenc nyaralási fotókat vagy kisállatportrékat. „Korábban is készítettem már díszeket cupcake-re, de soha nem használtam fényképeket” – mondja. „Nagyon szórakoztató volt képeket keresni a vendégekről és kinyomtatni őket.” Továbbá azt is javasolja, hogy este készítsétek el őket a barátaiddal, hogy maguk választhassák ki a képeket.

Pippa a kedvenc képeit Canon Plus Glossy II fotópapírra nyomtatta ki a PIXMA nyomtatójával, majd kivágta az ábrákat, és a fényképeket biológiailag lebomló ragasztóval egyszerűen a fogpiszkálóra erősítette. A kétoldalas dekorhoz nyomtasd ki a fényképeket két példányban, vagy írj szórakoztató üzenetet vagy neveket a hátoldalra.

Ne feledd, hogy a Canon Creative Park alkalmazás sablonjait könnyedén személyre szabhatod rajzok vagy akár szalag hozzáadásával, bármire is vágyik a kreatív éned. „A születésnapi füzér könnyen személyre szabható volt azzal, hogy egy szép fényes neon zsinórt választottunk az akasztóhoz” – mondja Pippa.

Még barátaiddal is összefoghatsz és készíthetsz ajándékokat házilag, vagy ha a következő szintre szeretnéd vinni, belevághatsz a bonyolult művészi kézműveskedésbe is.

Kezdődjön a buli!

Négyen mosolyogva pózolnak a Canon Creative Parkkal és a PIXMA nyomtatókkal alkotott papírból készült fotófülke-kellékekkel.

Pippa és barátai a születésnapi fotófülke-kellékeket használták az ünneplésnél, de választhatod akár a Canon Creative Park sport vagy fesztivál tematikájú fotófülke-kellékeit is.

Pippa és barátai jól érezték magukat a születésnapi partin. „Remekül éreztük magunkat, és a végén még néhány vicces fényképet is készítettünk a papírból készült fotófülke-kellékek és maszkok használatával” – mondja.

Mindenkinek tetszettek a személyre szabott fényképes díszek is. Ezeket a partiajándékokhoz készített egyedi díszeket más ünneplések alkalmával is fel lehet használni. „A cupcake-be szúrt fényképes pálcikákon mindenki jót nevetett, és a parti végén tudtam nekik csomagolni tortát is” – mondja.

Pippa azt mondja, szívesen készítene újra Canon Creative Park sablonokat. „A kézműves projektek szórakoztatóak voltak, és sokkal szokatlanabb és személyesebb dekorációkat kaptam sokkal alacsonyabb áron, mintha készen vásároltam volna őket” – mondja. „És az, hogy mindez újrahasznosítható, csak még jobbá teszi!”

A Creative Park segítségével egy születésnapi buli megtervezése és megszervezése szórakoztató és kreatív tevékenység lehet, amelyet kortól függetlenül megoszthatsz a családoddal és barátaiddal. Végtére is, mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát, szóval hajrá – keress a Creative Park kínálatában, és engedd szabadjára a benned rejlő gyermeket.

Ha tetszik a kézműveskedés és a műanyagot helyettesítő dekoráció ötvözése, akkor tartsd szem előtt a papírművészeti kihívás utolsó feladatát, amelynek középpontjában egy téli ünneplés áll, és tudd meg, mit alkothatsz a Creative Park sablonokból. Nézd meg a Pinterest oldalunkat inspirációért, és ne felejtsd el megosztani alkotásaidat a #MadeWithPixma hashtag használatával!

Egy Canon PIXMA nyomtató tetején lévő Canon fényképezőgép felülnézetből készült fotója, a háttérben fotókollázzsal.

CANON CLUB

Egy exkluzív közösség a hozzád hasonló alkotók számára. Kövesd a szenvedélyedet: támogatói tartalmak, inspirációk, előnyök és sok minden más vár rád. A csatlakozás egyszerű Vásárolj egy terméket. Regisztrálj Csatlakozz a Canon Clubhoz!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek