KREATÍV NYOMTATÁS ÉS ALBUMKÉSZÍTÉS

Saját, személyre szabott családi fotóalbum készítése

Kövesd a lépésenkénti útmutatónkat, és állíts össze egy, a kincset érő emlékekkel teli fotóalbumot.
Egy Canon PIXMA nyomtató egy asztalon, körülötte olló, ezüst szalag és képek.

A kapcsolatok ápolása soha nem volt még ilyen fontos. Egy olyan időszakban, amikor egyre távolabb kerülünk a családunktól és a barátainktól, kulcsfontosságú minden egyes, szeretteinkkel megosztott pillanat megbecsülése. A családi album minden otthonban igazi alapdarab volt, és megérdemli, hogy újraéledjen. Ahelyett, hogy megvásárolnál egy albumot, miért ne szánnál időt arra, hogy létrehozd a saját, személyre szabott emlékgyűjteményedet, amely valóban tükrözi, hogy kik vagytok ti családként?

Az albumkészítés tökéletes kreatív lehetőség fotóalbumok készítésére, illetve annak dekoratív vizuális elemekkel történő testreszabására. A Creative Park alkalmazásban és a webhelyen elérhető rengeteg sablon segítségével, valamint a Canon PIXMA vezeték nélküli nyomtatókba épített intelligens technológiáknak és a Canon SELPHY termékcsaláddal működő SELPHY Photo Layout alkalmazás könnyen használható funkcióinak köszönhetően létrehozhatod a saját kreatív stúdiódat.

Tekintsd meg ezt a lépésenkénti útmutatót tartalmazó oktatóanyagot, hogy megtudd, hogyan készítheted el a saját, személyre szabott fotóalbumodat.

Egy Canon PIXMA nyomtató és egy SELPHY QX10 egy asztalon, kinyomtatott fotókkal és kézműves anyagokkal.

Készíts elő mindent, ami ehhez a feladathoz szükséges, és tedd szórakoztató családi tevékenységgé.

1. Válaszd ki a díszítőelemeket.

Egy kislány és egy kisfiú képe, amint a tengerparton vannak a nagyszüleikkel. Alatta és mellette különböző mintás papírok és egy kézzel készített virág található – mind a rózsaszín árnyalataiban.

Válogass a Creative Park webhelyen vagy alkalmazásban található több tíz albumdekoráció közül, hogy különlegessé varázsolhasd az albumodat.

A Creative Park webhelyen az albumhoz használható dizájnelemek széles választékát találod, többek között kivágott mintákat, albumkészleteket, eredeti fotókereteket és még sok mást.

A könnyen használható Creative Park alkalmazást is letöltheted az App Store-ból vagy a Google Play áruházból. Mindössze egy Canon ID-ra és egy támogatott Canon nyomtatóra lesz szükséged. Az alkalmazásban elérhető sablonok különböző kategóriákba vannak rendezve. Az alkalmazás felhasználóbarát kialakítása lehetővé teszi, hogy gyorsan megtaláld a keresett részt.

Albumunk belsejéhez négy mintás papírt használtunk, de a Creative Parkból még sok más is választható. Adj hozzá 3D hatást virágokkal, vagy keress egy másik matricát, amely illik az oldal témájához, és nyomtasd ki a PIXMA nyomtatóddal. Az album összes díszítő részéhez matt fotópapírt ajánlunk.

2. Készítsd el a belső oldalakat.

A SELPHY Square QX10, amint nyomtat, valamint egy kerékpározó család képe. Az asztalon több színes mintás papírlap és ugyanarról a családról készült, különböző méretű fotók vannak.

Engedd szabadjára a fantáziádat a Creative Park és a SELPHY Photo Layout alkalmazás segítségével, és válaszd ki a fotókat és a dizájnelemeket a saját, személyre szabott albumod létrehozásához.

Nyomtass különböző méretű fotókat, hogy változatosabbá tedd az albumot. A PIXMA nyomtatókhoz való Canon fotópapír számos méretben és kivitelben kapható. Ha a SELPHY nyomtatóval történő nyomtatás mellett döntesz, használd a SELPHY Photo Layout alkalmazást, és készíts kollázsokat különböző képarányú fotókból.

A fotóinkat a Canon SELPHY Square QX10 és SELPHY CP1300 nyomtatóval nyomtattuk ki. A SELPHY Photo Layout alkalmazással kreatív elemeket, például bélyegeket, szűrőket, szegélyeket, szöveget és fedőrétegeket adhatsz a képeidhez. Emellett a SELPHY Square QX10 révén készült nyomatok öntapadós hátlapja megkönnyíti, hogy rendetlenség nélkül ragaszthasd a nyomatokat egy albumba.

Miután mindent kinyomtattál, egyszerűen vágd ki és ragaszd fel a különböző elemeket úgy, hogy rétegzed őket a sablon utasításai vagy a saját dizájnod szerint.

3. Alkosd meg az album borítóját.

Fotóalbum lapja rózsaszínben és zöld borítóval, rajta fotókkal és díszítésekkel.

Adj hozzá kereteket és bélyegeket a SELPHY Photo Layout alkalmazásban, és nyomtasd ki a fotókat a Canon SELPHY CP1300 vagy SELPHY Square QX10 nyomtatóval.

Most pedig jöhet az oktatóanyag saját készítést bemutató része, vagyis a kézzel készített album borítójának elkészítését ismertető rész.

A Creative Park webhelyen található „Kezdő készlet (család)” sablont választottuk, és a Canon PIXMA TS5350a sorozatú nyomtatóval nyomtattuk ki. Az albumborító alapjának megépítéséhez rugalmas kartont (pl. müzlisdobozt) és merev kartont (pl. cipősdobozt, csomagolást) egyaránt használtunk hobbikéssel és ragasztóval/ragasztószalaggal.

A ház körül található dolgok közül sokat felhasználhatsz – például drótot és szalagot vagy az album témájához illő dolgokat – a díszítőelemek elkészítéséhez. Rétegezd és ragaszd őket a mintás papírra az alkotásod teljessé tételéhez.

4. Állítsd össze a személyre szabott fotóalbumodat.

Albumlapok rózsaszínben, tetejükön ragasztótubussal.

Sok kisebb albumot készíthetsz, mindegyiket más-más témával.

Már csak össze kell állítanod az összes oldalt a borítóval együtt, hogy elkészíthesd a saját, kézzel készített albumodat. És ez nem is lehetne egyszerűbb! Egyszerűen csak hajts be egy-egy lapot az egyes oldalak mentén, és ragaszd a borító belső gerincéhez a lehető legbalról.

Most már nézegetheted a féltve őrzött emlékeket, vagy különleges alkalmakra odaajándékozhatod az albumodat a családodnak vagy a barátaidnak. Tökéletes ajándék anyák napjára, a nagyszülők különleges napjaira vagy születésnapokra.

Ha szeretnéd fejleszteni a családi fotózási képességeidet, nézd meg a Canon nagykövetének, Helen Bartlettnek ezeket a tippjeit.

További inspirációért nézd meg a Pinterest-oldalunkat, és oszd meg velünk az alkotásaidat a #MadeWithPixma hashtag használatával.


Írta: Claire Kaleta és Agi Wojcik

Kapcsolódó termékek

 • Otthoni nyomtatók

  PIXMA TS5350a sorozat

  A PIXMA TS5350a sorozat sokoldalú hordozókezeléssel, izgalmas kreatív alkalmazásokkal és problémamentes okostelefonos csatlakoztathatósággal teszi lehetővé dizájneszközeid tárházának bemutatását.
 • Otthoni nyomtatók

  SELPHY SQUARE QX10

  Őrizd meg különleges emlékeidet gyönyörűen elkészített nyomatok formájában, amelyeket bárhol, vezeték nélkül kinyomtathatsz.
 • Otthoni nyomtatók

  SELPHY CP1500

  Ezzel az egyszerűen használható kompakt fotónyomtatóval másodpercek alatt részletgazdag színes, rendkívül tartós nyomatokat készíthetsz.
 • Otthoni nyomtatók

  SELPHY CP1300

  Stílusos és hordozható a kompatibilis okoseszközökről és fényképezőgépekről történő gyönyörű vezeték nélküli nyomtatáshoz és igazolványkép-készítéshez.
 • Tintasugaras nyomtatók

  Matte Photo Paper MP-101

  A Matte Photo Paper fotópapír kiváló minőségben, matt felülettel jeleníti meg a fényképeket, grafikus és szöveges anyagokat. Kreatív célokra, például üdvözlőlapokhoz, reklámokhoz és papírdíszekhez is használható.
 • Kapcsolódó cikkek

 • NYOMTATÁS

  A legjobb nyomtatók kreatív projektekhez

  A családi projektektől kezdve, egészen a professzionális kivitelezésig, a Canon rendelkezik a számodra tökéletes nyomtatóval.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Az első évem képekben

  A portréfotós Jemella Ukaegbu megosztja bevált tippjeit, amelyekkel megörökítheted és emlékként megőrizheted kisbabád első évét.

 • ALAPOK

  Nyomtatásra szánt fotók készítése

  Hét bevált tipp a nyomtatásban megőrizni kívánt emlékek megörökítéséhez.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Saját mesekönyv készítése

  Szárnyaljon szabadon a képzeleted a Canon SELPHY CP1500 nyomtatóval előállított, saját készítésű mesekönyv megalkotása közben.