KREATÍV NYOMTATÁS ÉS ALBUMKÉSZÍTÉS

Saját, személyre szabott családi fotóalbum készítése

Kövesd a lépésenkénti útmutatónkat, és állíts össze egy, a kincset érő emlékekkel teli fotóalbumot.
Egy Canon PIXMA nyomtató egy asztalon, körülötte olló, ezüst szalag és képek.

A kapcsolatok ápolása soha nem volt még ilyen fontos. Egy olyan időszakban, amikor egyre távolabb kerülünk a családunktól és a barátainktól, kulcsfontosságú minden egyes, szeretteinkkel megosztott pillanat megbecsülése. A családi album minden otthonban igazi alapdarab volt, és megérdemli, hogy újraéledjen. Ahelyett, hogy megvásárolnál egy albumot, miért ne szánnál időt arra, hogy létrehozd a saját, személyre szabott emlékgyűjteményedet, amely valóban tükrözi, hogy kik vagytok ti családként?

Az albumkészítés tökéletes kreatív lehetőség fotóalbumok készítésére, illetve annak dekoratív vizuális elemekkel történő testreszabására. A Creative Park alkalmazásban és a webhelyen elérhető rengeteg sablon segítségével, valamint a Canon PIXMA vezeték nélküli nyomtatókba épített intelligens technológiáknak és a Canon SELPHY termékcsaláddal működő SELPHY Photo Layout alkalmazás könnyen használható funkcióinak köszönhetően létrehozhatod a saját kreatív stúdiódat.

Tekintsd meg ezt a lépésenkénti útmutatót tartalmazó oktatóanyagot, hogy megtudd, hogyan készítheted el a saját, személyre szabott fotóalbumodat.

Egy Canon PIXMA nyomtató és egy SELPHY QX10 egy asztalon, kinyomtatott fotókkal és kézműves anyagokkal.

Készíts elő mindent, ami ehhez a feladathoz szükséges, és tedd szórakoztató családi tevékenységgé.

1. Válaszd ki a díszítőelemeket.

Egy kislány és egy kisfiú képe, amint a tengerparton vannak a nagyszüleikkel. Alatta és mellette különböző mintás papírok és egy kézzel készített virág található – mind a rózsaszín árnyalataiban.

Válogass a Creative Park webhelyen vagy alkalmazásban található több tíz albumdekoráció közül, hogy különlegessé varázsolhasd az albumodat.

A Creative Park webhelyen az albumhoz használható dizájnelemek széles választékát találod, többek között kivágott mintákat, albumkészleteket, eredeti fotókereteket és még sok mást.

A könnyen használható Creative Park alkalmazást is letöltheted az App Store-ból vagy a Google Play áruházból. Mindössze egy Canon ID-ra és egy támogatott Canon nyomtatóra lesz szükséged. Az alkalmazásban elérhető sablonok különböző kategóriákba vannak rendezve. Az alkalmazás felhasználóbarát kialakítása lehetővé teszi, hogy gyorsan megtaláld a keresett részt.

Albumunk belsejéhez négy mintás papírt használtunk, de a Creative Parkból még sok más is választható. Adj hozzá 3D hatást virágokkal, vagy keress egy másik matricát, amely illik az oldal témájához, és nyomtasd ki a PIXMA nyomtatóddal. Az album összes díszítő részéhez matt fotópapírt ajánlunk.

2. Készítsd el a belső oldalakat.

A SELPHY Square QX10, amint nyomtat, valamint egy kerékpározó család képe. Az asztalon több színes mintás papírlap és ugyanarról a családról készült, különböző méretű fotók vannak.

Engedd szabadjára a fantáziádat a Creative Park és a SELPHY Photo Layout alkalmazás segítségével, és válaszd ki a fotókat és a dizájnelemeket a saját, személyre szabott albumod létrehozásához.

Nyomtass különböző méretű fotókat, hogy változatosabbá tedd az albumot. A PIXMA nyomtatókhoz való Canon fotópapír számos méretben és kivitelben kapható. Ha a SELPHY nyomtatóval történő nyomtatás mellett döntesz, használd a SELPHY Photo Layout alkalmazást, és készíts kollázsokat különböző képarányú fotókból.

A fotóinkat a Canon SELPHY Square QX10 és SELPHY CP1300 nyomtatóval nyomtattuk ki. A SELPHY Photo Layout alkalmazással kreatív elemeket, például bélyegeket, szűrőket, szegélyeket, szöveget és fedőrétegeket adhatsz a képeidhez. Emellett a SELPHY Square QX10 révén készült nyomatok öntapadós hátlapja megkönnyíti, hogy rendetlenség nélkül ragaszthasd a nyomatokat egy albumba.

Miután mindent kinyomtattál, egyszerűen vágd ki és ragaszd fel a különböző elemeket úgy, hogy rétegzed őket a sablon utasításai vagy a saját dizájnod szerint.

3. Alkosd meg az album borítóját.

Fotóalbum lapja rózsaszínben és zöld borítóval, rajta fotókkal és díszítésekkel.

Adj hozzá kereteket és bélyegeket a SELPHY Photo Layout alkalmazásban, és nyomtasd ki a fotókat a Canon SELPHY CP1300 vagy SELPHY Square QX10 nyomtatóval.

Most pedig jöhet az oktatóanyag saját készítést bemutató része, vagyis a kézzel készített album borítójának elkészítését ismertető rész.

A Creative Park webhelyen található „Kezdő készlet (család)” sablont választottuk, és a Canon PIXMA TS5350a sorozatú nyomtatóval nyomtattuk ki. Az albumborító alapjának megépítéséhez rugalmas kartont (pl. müzlisdobozt) és merev kartont (pl. cipősdobozt, csomagolást) egyaránt használtunk hobbikéssel és ragasztóval/ragasztószalaggal.

A ház körül található dolgok közül sokat felhasználhatsz – például drótot és szalagot vagy az album témájához illő dolgokat – a díszítőelemek elkészítéséhez. Rétegezd és ragaszd őket a mintás papírra az alkotásod teljessé tételéhez.

4. Állítsd össze a személyre szabott fotóalbumodat.

Albumlapok rózsaszínben, tetejükön ragasztótubussal.

Sok kisebb albumot készíthetsz, mindegyiket más-más témával.

Már csak össze kell állítanod az összes oldalt a borítóval együtt, hogy elkészíthesd a saját, kézzel készített albumodat. És ez nem is lehetne egyszerűbb! Egyszerűen csak hajts be egy-egy lapot az egyes oldalak mentén, és ragaszd a borító belső gerincéhez a lehető legbalról.

Most már nézegetheted a féltve őrzött emlékeket, vagy különleges alkalmakra odaajándékozhatod az albumodat a családodnak vagy a barátaidnak. Tökéletes ajándék anyák napjára, a nagyszülők különleges napjaira vagy születésnapokra.

Ha szeretnéd fejleszteni a családi fotózási képességeidet, nézd meg a Canon nagykövetének, Helen Bartlettnek ezeket a tippjeit.

További inspirációért nézd meg a Pinterest-oldalunkat, és oszd meg velünk az alkotásaidat a #MadeWithPixma hashtag használatával.


Írta: Claire Kaleta és Agi Wojcik

Kapcsolódó termékek

 • Canon Camera

  Otthoni nyomtatók

  PIXMA TS5350a sorozat

  A PIXMA TS5350a sorozat sokoldalú hordozókezeléssel, izgalmas kreatív alkalmazásokkal és problémamentes okostelefonos csatlakoztathatósággal teszi lehetővé dizájneszközeid tárházának bemutatását.
 • Otthoni nyomtatók

  SELPHY SQUARE QX10

  Őrizd meg különleges emlékeidet gyönyörűen elkészített nyomatok formájában, amelyeket bárhol, vezeték nélkül kinyomtathatsz.
 • Otthoni nyomtatók

  Canon SELPHY CP1500

  Ezzel az egyszerűen használható kompakt fotónyomtatóval másodpercek alatt részletgazdag színes, rendkívül tartós nyomatokat készíthetsz.
 • Otthoni nyomtatók

  SELPHY CP1300

  Stílusos és hordozható a kompatibilis okoseszközökről és fényképezőgépekről történő gyönyörű vezeték nélküli nyomtatáshoz és igazolványkép-készítéshez.
 • Tintasugaras nyomtatók

  Matte Photo Paper MP-101

  A Matte Photo Paper fotópapír kiváló minőségben, matt felülettel jeleníti meg a fényképeket, grafikus és szöveges anyagokat. Kreatív célokra, például üdvözlőlapokhoz, reklámokhoz és papírdíszekhez is használható.
 • Kapcsolódó cikkek

 • Három kisgyerek ül az ágyon, és közösen nézegetik a kinyomtatott családi fényképeket.

  KREATÍV NYOMTATÁS

  Nyomtasd ki a családod élettörténetét

  Nyomtasd ki a felbecsülhetetlen családi pillanatokat, és alkoss belőlük valamit.

 • Egy sötét színű faasztalon egy nyitott útinapló látható, mellette néhány fotónyomat, egy toll, dekorszalag és bélyegek. Az oldalak tele vannak színes írásokkal, rajzokkal és fényképekkel.

  KREATÍV NYOMTATÁS

  Útinapló készítése profi módon

  A Canon Zoemini S2 segítségével nyaralási fotóidból személyre szabott kreatív naplót varázsolhatsz.

 • Két gyermek sziluettje egy erdős háttér előtt, ahogy a napsugarak alacsony szögben átszűrődnek a fák között.

  CSALÁDI FOTÓZÁS

  11 tipp családi fotózáshoz

  Tekintsd meg Helen Bartlett Canon nagykövet tippjeit és trükkjeit ahhoz, hogyan készíts lenyűgöző családi portrékat.

 • Mutasd meg legjobb családi pillanataid egy fényképes naptárral

  KREATÍV NYOMTATÁS

  Készíts fényképes naptárat

  Szabd személyre és készíts egyedi fényképes naptárat legnagyobb becsben tartott emlékeiddel.