A green cutting mat with printed stickers resting on top, with a smartphone and tablet.

NYOMTATÁSI TIPPEK

Alakítsd át telefonodat és egyéb eszközeidet nyomatok segítségével

Mindannyian imádjuk okostelefonunkat, táblagépünket és laptopunkat, de a dobozból kivéve annyira személytelen látványt nyújtanak. Ezt szerencsére gyorsan orvosolhatod kedvenc fotóiddal, alkotásaiddal és mintáiddal – ehhez csupán Canon RP-101 többször felragasztható fotópapírra és egy Canon PIXMA nyomtatóra lesz szükséged. És mivel a többször felragasztható fotópapír méltó a nevére, eszközöd megjelenését annyiszor változtathatod, ahányszor csak akarod, és akár az öltözékedhez is igazíthatod!

Ha a telefonodat, a táblagépedet és a laptopodat már kicsinosítottad, biztosan észreveszel további tárgyakat is otthon, amelyekre ráférne egy kis személyre szabás. A hűtődet például átalakíthatod kedvenc, többször felragasztható fotópapírra nyomtatott képeiddel, de akár az MG-101 mágneses fotópapírt is kipróbálhatod, amely rengeteg fémtárgyhoz használható.

Mire lesz szükséged?

A nyomatok elkészítése

A Canon mágneses fotópapírja és többször felragasztható fotópapírja 10,16×15,24 cm-es, ami tökéletes a fotónyomtatáshoz, de kivágva kisebb, egyedi méretű matricákhoz és mágnesekhez is felhasználhatod. Ha okosan rendezed el a formákat, egy papírlapból több matricát vagy mágnest is készíthetsz.

A következőket kell tenned:

1. Válaszd ki a mintát

A smartphone showing Creative Park, a tablet with printed stickers on it and a green cutting mat.
Akár saját képeidet, akár a Creative Park alkalmazás egyik grafikáját szeretnéd kinyomtatni az eszközöd díszítéséhez, a lehetőségek tárháza végtelen.

A családi képek nagyszerűen mutatnak matricaként, de új fotókat is készíthetsz például a gyerkőceid rajzairól, egy kézzel írott feljegyzésről vagy tárgyakról, mondjuk levelekről vagy virágokról. Ha mellőzni szeretnéd a fotorealisztikus megjelenést, alkalmazz szűrőhatást a képen telefonod vagy számítógéped segítségével.

Emellett a Creative Park alkalmazásból is számtalan látványos mintát tölthetsz le. A csinos kis motívumok és minták széles kínálata mellett okostelefontokokhoz való általánosabb sablonokat is találhatsz, amelyek némi óvatos vágással és igazítással a telefonod hátuljára vagy egy meglévő tokra illeszthetők.

2. Töltsd be a nyomtatót

Kapcsolódó cikkek
A tablet displays the Easy-PhotoPrint App while a printer rests on a table in the background.

NYOMTATÁSI TIPPEK

Easy PhotoPrint Editor alkalmazás

Sajátítsd el a szórakoztató és intuitív Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazás használatát.

A woman wears a cotton tote bag, adorned with an iron-on transfer of a panda.

KREATÍV NYOMTATÁS

Gondold újra a ruhatáradat

Feliratos pólók, személyre szabott vászontáskák… egyszerű útmutató a textilnyomtatáshoz.

A printout on a printer tray of an iron-on transfer of a polar bear, and different print applications: smartphone, cloth bag, T-shirt, party glasses

KREATÍV NYOMTATÁS

Engedd szabadjára kreativitásodat nyomtatással

Fedezd fel a Canon papírjait, alkalmazásait és nyomtatóit, alakítsd át otthonodat, és tegyél egyedivé mindent a telefonodtól a hűtődig.

A woman loading photo paper into a white Canon PIXMA printer.
A nyomtató betöltése előtt ne felejtsd el kiválasztani a hordozót annak megfelelően, hogy a felvételeidet hűtőmágnesekként vagy a laptopra felragasztott matricákként szeretnéd viszontlátni.

Most el kell döntened, milyen hordozót szeretnél használni, és ezt be kell töltened a PIXMA nyomtatóba. A többször felragasztható fotópapír rengeteg különböző felülethez, többek között a törékeny elektromos cikkekhez is tökéletes választás, míg a Canon mágneses fotópapír számos fémtárgyhoz ideális. Mielőtt felvinnéd a mintádat a mágneses fotópapírra, győződj meg arról, hogy a díszíteni kívánt tárgy mágneses-e.

3. Nyomtasd ki a mintádat

A woman holding a printed photo of a flamingo graphic next to a Canon printer.
A Canon PIXMA sorozat Wi-Fi támogatásának köszönhetően a mintádat közvetlenül az okostelefonodról nyomtathatod ki.

A Canon PRINT alkalmazásnak köszönhetően mintádat közvetlenül az okostelefonodról nyomtathatod ki a kompatibilis PIXMA nyomtatókkal, de ha szeretnéd, a nyomtatást akár egy számítógépről is elvégezheted. Ha a nyomtatód kompatibilis a Canon PIXMA Cloud Link szolgáltatásával, a Canon PRINT alkalmazáson keresztül közvetlenül közösségi oldalaidról, többek között az Instagramról és a Facebookról is nyomtathatsz.

4. Vágd ki a mintát

A printed graphic of a flamingo being cut out on a green cutting mat.
Vágd körbe a nyomatot, hogy passzoljon az okostelefonod méretéhez. Ha egy nagyobb tárgyat, például egy laptopot vagy egy táblagépet szeretnél kidíszíteni, akkor előfordulhat, hogy egyáltalán nem kell körbevágnod, és rögtön nekiláthatsz a díszítésnek.

Ha egy, a teljes lapot kitöltő fényképet nyomtattál, átugorhatod ezt a lépést, de ha a mintád ennél kisebb, akkor méretre kell vágnod a matricát. Egy megfelelő, éles olló ideális társad lesz a többször felragasztható fotópapír kivágásakor, de ne kapkodj, lassan vágd körbe a mintát, hogy a szélei szabályosak legyenek. Ha egy telefontokra készülő matricát vágsz körbe, ne felejtsd el ellenőrizni a kamera helyét és irányát, majd ennek megfelelően folytasd a vágást. Jó ötlet, ha először készítesz egy sablont normál papírból vagy kartonból. Így a nyomat kivágása előtt egy ceruzával körberajzolhatod a sablont a szélek mentén.

A Canon mágneses fotópapír kivágásához egy hobbikés jobb döntés lehet, de tegyél a papír alá egy vágóalátétet, egy tiszta vágódeszkát vagy egy vastag újságot, hogy az alatta lévő felület ne sérüljön. Egy fém vonalzó vagy egy ahhoz hasonló tárgy praktikus segédeszköz lehet az egyenes szakaszok vágásakor. Ügyelj arra, hogy a vágást könnyed, egyenletes mozdulatokkal végezd.

5. Húzd le és ragaszd fel

A person peeling a printed sticker off the backing paper.
Óvatosan húzd le a matricát a hátlapról, és ragaszd fel az eszközödre. Ha mágneses papírt használsz, ez a lépés nem szükséges – egyszerűen csak ragaszd fel egy arra alkalmas felületre.

Itt az idő, hogy lehúzd a többször felragasztható fotópapír hátulját, és felragaszd a matricát az okostelefonodra vagy más eszközödre. Kezdd a matrica egyik sarkánál vagy szélénél: óvatosan húzd le a hátlapot, majd egyetlen lassú mozdulattal ragaszd fel a matricát. Egy vonalzó jól jöhet ahhoz, hogy a matricát egyenes vonalban, lassan, egyik oldalától a másikig haladva ragaszd fel.

A mágneses fotópapírnak nincs hátlapja – a vágást követően azonnal felteheted a díszíteni kívánt tárgyra.

6. Áthelyezés

A woman applying a cut-out printed sticker to the back of her smartphone.
Mindkét hordozó többször felragasztható és egyik sem hagy nyomokat, így a mágneseket áthelyezheted a hűtőről a radiátorra, és az új okostelefonos matricádat is bármikor kicserélheted.

A Canon RP-101 többször felragasztható fotópapír és az MG-101 mágneses fotópapír használatának az egyik legnagyszerűbb előnye, hogy kedvedre áthelyezheted a nyomatokat, így eszközeidnek mindig friss és újszerű megjelenést kölcsönözhetsz, mindezt anélkül, hogy ragacsos nyomok maradnának rajtuk. Akár a hét minden napján új stílusra válthatsz!

Írta: Angela Nicholson

*Az RP-101 többször felragasztható fotópapír az alábbiakkal kompatibilis: TS/TR/G sorozat, MG7700, MG7500, MG7100, MG6800, MG6600, MG6400, MG5700, MG5600, MG5500, MG3600, MG3500, MG3000, MG2900, MG2500, MG2400 seriesMX530, MX490, MX470 sorozat, iP2800 sorozat, iP110
Az MG-101 mágneses fotópapír az alábbiakkal kompatibilis: TS/TR/G sorozat, MG7700, MG7500, MG7100, MG6800, MG6600, MG6400, MG5700, MG5600, MG5500, MG3600, MG3500, MG3000, MG2900, MG2500, MG2400 sorozat, MX530, MX490, MX470 sorozat, iP8700 sorozat, iP2800, iP110, iX6800 sorozat

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek

Ajánlott alkalmazások

Kapcsolódó cikkek

Az inspiráció elsődleges forrása lehet néhány hasznos fotós tanács, vásárlási útmutató vagy érdekes interjú – itt mindent megtalálsz a legjobb fényképezőgép vagy nyomtató kiválasztásához, és ahhoz, hogy kreatív elképzeléseidet valóra váltsd.

Vissza az összes tipphez és technikához