get-inspired-spring-hero-tinted-max-sjsjak-7hkh-3jj3j

NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

Hozd el otthonodba a tavasz örömét a Creative Park segítségével

A papírmodellezés nem csupán terápiás hatással bír, hanem a fantáziadús játékot is ösztönzi, emellett nagyszerű módja a fiatal (és az idősebb) elmék bevonásának, szórakoztatásának és tanításának. Amilyen szórakoztató, olyan kreatív – a Canon online szolgáltatása, a Creative Park segítségével számos izgalmas és ingyenes papírdíszt tölthetsz le, amelyek elkészítésében az egész család örömét leli majd. Nem lesz szükséged másra, csupán egy nyomtatóra, némi papírra, valamint alapvető kreatív eszközökre, amelyeket az alábbiakban soroltunk fel. 


Mire vársz még? Kezdjük ezekkel a tavaszi ihletésű ötletekkel.

A következőkre lesz szükséged: 

  • Nyomtató – olvass tovább, hogy megtudd, melyik a számodra legmegfelelőbb Canon nyomtató
  • Papír
  • Olló/vágókés
  • Ragasztóstift és faragasztó
  • Vonalzó vagy derékszögű vonalzó
  • Ceruza
  • Hegyes végű tárgy
  • Fogvájó
  • Szemöldökcsipesz

1. Dobd fel otthonodat virágokkal

Create delicate hand-crafted flowers for a fun, interactive way to get the whole family involved in brightening up your home.
Alkoss kifinomult, kézzel készített virágokat, amelyekkel szórakoztató és interaktív módon veheted rá egész családodat, hogy segítsenek színt vinni az otthonodba.

A virágok még a legkomorabb napokat is képesek feldobni. A frissen szedett virágok néhány napra színt visznek az otthonodba, a frissen nyomtatott virágok azonban sokkal tovább fognak tartani! A Creative Park „Növények” szekciójában az egyszerű, mégis pompázatos gerberát formázó papírdísz mellett számos más növényfajtát, többek között a mikulásvirágot, rózsákat, de még kaktuszokat és bonszai fákat is találhatsz.

Kreatív tipp: A Canon matt fotópapírjával élethű textúrát varázsolhatsz a szirmokra.

2. Készíts kisállat-simogatót

A papercraft bunny rabbit.
Számtalan állat közül választhatsz – a háziállatoktól a vadmadarakig –, és kreatív ötleteidből valami igazán felejthetetlent alkothatsz.

Nem könnyű eldönteni, melyikkel is kezdd a több mint 180 állatos papírdísz közül, de ki mással is üdvözölhetnéd a legméltóbban a tavasz beköszöntét, ha nem egy cuki és kíváncsi nyuszival? A „Kezdő sorozat” alkotásai közé tartozó nyuszi az egyik legjobb választás a papírmodellezéssel ismerkedő kisgyermekek számára, mivel segít a hajtogatás és a vágás alapjainak elsajátításában.

Kreatív tipp: a füleket bármilyen szögben felragaszthatod – az előre mutató fülekkel cukibb hatást érhetsz el, a hátradöntött fülek pedig éberebb megjelenést kölcsönöznek a nyuszidnak.

3. Élvezd a tavaszi szellő játékosságát

A colourful papercraft merry-go-round.
Ha nagyobb kihívásra vágysz, készíts valami olyat, ami mozgó részekkel is rendelkezik, például egy körhintát, óriáskereket vagy akár egy hullámvasutat.

Vidd haza a vásár minden örömét ezzel a mozgatható játékkörhintával, amely hat élénk színű állatnak, köztük egy elefántnak, egy pandának és egy oroszlánnak ad otthont. Nyisd ki az ablakokat és az ajtókat, engedd, hogy a meleg tavaszi levegő átjárja otthonodat, és élvezd, ahogy ez a kézzel készített játék életre kel. A Creative Park „Játék” szekciójában található számtalan, szélenergiával működő oktatási célú papírdíszhez hasonlóan ez a modell is tökéletes az évszakok váltakozásának megünnepléséhez.

Kreatív tipp: a Canon kétoldalas matt papírjának segítségével gondoskodhatsz róla, hogy a körhintád minden szögből nézve színpompás hatást keltsen.

4. Hozd be a szobába a szabadtéri látványt

A wall decorated with blue butterflies.
A fali díszekkel – mint például ezekkel a repülő pillangókkal – színt vihetsz az otthonodba, és könnyebb őket elkészíteni, mint gondolnád.

Ahogy a külső terek újra életre kelnek, a 3D-s fali matricákkal egy kicsit az otthonodba is becsempészhetsz az élénk színekből. A tavaszi virágok körül röpködő pillangók látványának örömét a faladon is viszontláthatod ezeknek a pillangónyomatoknak köszönhetően, amelyek boldogan táncolnak a szellőben, vagy amikor elhaladsz mellettük.

Kreatív tipp: kezdd néhány kisebb pillangóval a padló közelében, majd felfelé haladva egyre több és egyre nagyobb pillangókat helyezz fel – ezzel egy kaleidoszkóp (a pillangók csoportjának hivatalos neve) illúzióját keltheted.

5. Keretezd be kedvenc fényképeidet

A pale pink papercraft photo frame.
Keltsd életre emlékeidet az alkotások széles választékával. Válaszd ki a legtökéletesebb keretet minden megosztott pillanathoz.

A fényképek kihelyezése nagyszerű módja annak, hogy emlékeztesd magad és szeretteidet a vidám pillanatokra, emellett inspirációt nyújt a várva várt eseményekhez, például a születésnapokhoz és a nyaralásokhoz is. A Creative Park több fényképkeretet utánzó papírdíszt is kínál, többek között ezt a rózsaszín, japán stílusú vignettát, amely remekül illik a tavaszi és nyári alkalmakhoz, de anyák napi ajándéknak is tökéletes.

Kreatív tipp: ha egyáltalán nem szeretnél képkeretet, fotóidat közvetlenül a Canon mágneses fotópapírjára is kinyomtathatod, majd a hűtőszekrény ajtajára pattinthatod, hogy mindenki láthassa őket.

A mágneses papíron túl akár többször felragasztható papírra is nyomtathatsz, amelynek segítségével emlékalbumokba vagy a hálószoba falára is felragaszthatod kedvenc fényképeidet, a számtalan különböző stílusú vasalható transzferpapír használatával pedig akár teljesen egyedi ruhákat is készíthetsz. Ha kíváncsi vagy, hogy idén tavasszal milyen további ötletekkel dobhatod fel otthonodat a Creative Park segítségével, töltsd le a Creative Park alkalmazást iOS és Android rendszerre.

Írta: Natalie Denton

Kapcsolódó cikkek
Craft butterflies

KREATÍV NYOMTATÁS

Nyomtass és készíts pillangós fali díszeket

Aimee Graham papírhajtogató művész elmeséli, hogyan készíthetünk egyedi dekorációkat a nyomtatás segítségével.

Create a papercraft safari

KREATÍV NYOMTATÁS

Készíts szafarit papírból

Nyomtass saját állatos témájú családi szórakozást a Canon Creative Park megoldásával, és nyerj inspirációt a természetből.

Paper cutting craft

KREATÍV NYOMTATÁS

Kreatív és ötletes papírművészet

Egy szakértő tanácsaival fedezd fel, hogy miképp tudsz dekoratív képeket készíteni papírkivágásokból.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

Az inspiráció elsődleges forrása lehet néhány hasznos fotós tanács, vásárlási útmutató vagy érdekes interjú – itt mindent megtalálsz a legjobb fényképezőgép vagy nyomtató kiválasztásához, és ahhoz, hogy kreatív elképzeléseidet valóra váltsd.

Vissza az összes tipphez és technikához